John Madden’den Asla Unutmayacağım Sesli Posta Mesajı

Dahi kafalar

New member
John Madden futbolu severdi. Oyunu ve rekabeti seviyordu ve bu tutkuyu, yayında olduğu otuz yıl boyunca, ben de dahil olmak üzere izleyen herkesle paylaştı. Ancak efsanevi bir kariyere yaptığı tüm katkılara rağmen, John önce bir futbol koçuydu.

Onu televizyondan ve hatta video oyunlarından tanıyanlar, John’un adını Oakland Raiders’ın baş antrenörü olarak yaptığını hatırlamıyor olabilir, burada 10 sezon boyunca koçluk yaptı ve ardından güneşlik ve ıslık bir spor ceket ve bir mikrofon için ıslık çaldı. . Oyuna birçok kişiden farklı bir şekilde baktı ve sporun rekabetçi doğasını ve oyunun kalitesini odak noktasına getirdi. Bir koçun birincil görevi, bir takımı fiziksel, stratejik ve duygusal olarak haftalık olarak kazanmak, maça girmek ve çıkmak için en iyi fırsata sahip olacak şekilde hazırlamaktır. Raiders’dan sonra bile, John futbola hala bu şekilde bakıyordu.

John’u ilk olarak 1980’lerde New York Giants’da yardımcı antrenör olarak çalıştığım, ağlar için yorum yaptığı ve Cumartesi sabahı prodüksiyon toplantıları için antrenmanlara geldiği ve daha sonra Madden komitesinde görev yaptığım zaman tanıdım. John’un başkanlık ettiği. Resmi adı “koçlar alt komitesi” idi, ancak bu gerçekten ne olduğunu özetlemiyordu. John’un komitesiydi. Komite, N. F. L. Müsabaka Komitesine kurallarda ve önemli konularda – temel olarak, oyunun kalitesini artırmaya yardımcı olacak her şeyde – değişiklik yapılmasını önerir. John’a her zaman güvenebileceğiniz tek şey, tartışılan her şey hakkında bir fikri olacağıdır. Durmaksızın odak noktası oyunun bütünlüğü ve oyuncuların güvenliğiydi. Ve bir oyuncunun kafasını korumanın yollarını mı yoksa sekizinci bir hakemin rolünü mü tartışıyor olsa da, bu coşkulu konuşmalar oyun alanını daha iyi hale getirdi.

Ama John’u düşündüğümde, son derece kişisel. New York Giants’ın 2007 normal sezonunu ve ondan aldığım ve futbolun bir parçası haline gelen bir çağrıyı düşünüyorum.

O sezonun sonuna yaklaşırken, Buffalo Bonolarını yendikten sonra playoff konumumuzu güvence altına aldı ve son maçımız yenilmeyen New England Patriots’a karşıydı. Başlangıçlarımızı oynamayı riske atmamam gerektiğini düşünen medya çalışanları tarafından çok tartışılmıştı. Oyuncularımızı dinlendirelim mi yoksa içeri mi gireceğimize dair bölünme gerçekti. Pazartesi gecesi, başlangıçlarımızı oynamaya karar verdim ve kazanmak için oynuyorduk. Tarih elimizden gelenin en iyisini yapmadığımızı yazmaz. 38-35 mağlup olmamıza rağmen maç bana ve takımımıza en iyilerle oynayabileceğimizi kanıtladı.

Sabahın 5’inde ofisime yürümeyi asla unutmayacağım. m. o Pazar kaybettikten sonra, telefonda yanıp sönen kırmızı ışığı görmek ve John’dan beni bekleyen sesli mesajı dinlemek. Söyledikleri, oyun hakkında nasıl hissettiğini gerçekten örnekliyor. Benim için çok önemliydi, kelimesi kelimesine kopyaladım.

John dedi ki:

“Dün geceki büyük çabanız için sizi ve ekibinizi tebrik etmek için aradım. İyi değil ama harika. Bence bu, son 10 yılda N. F. L.’nin başına gelen en iyi şeylerden biri ve hepsinin bunu bilip bilmediğini bilmiyorum ama yaptıkların için sana ve ekibine çok minnettar olmalılar. Şuna o kadar çok inanıyorum ki: Oyunu oynamanın tek bir yolu var ve bu normal bir sezon maçı ve siz lanet maçı kazanmak için dışarı çıkıyorsunuz. N. F. L.’nin bir parçası olmaktan, adamlarınızın yaptıklarından ve sizin bunu yapma şeklinizden çok gurur duydum. Bunun bir oyun olduğunu ve oyunu oynamanın tek bir yolu olduğunu kanıtladınız ve başardınız. N. F. L.’nin buna ihtiyacı vardı. Çok fazla aldık, ‘Eh, oyuncularını dinlendirecekler ve kazanmaları gerekmiyor, bu yüzden kazanamayacaklar. ‘ Eh, bu spor değil ve bu rekabet değil. Bu konuda biraz duygusalım. Sadece çok gurur duyuyorum. ”

Bunu koçlar için ve haftanın ilerleyen saatlerinde takım için tekrarladım çünkü John’un sözlerinin taşıdığı ciddiyet bu. Onun için futbolun anlamı buydu – oyunun kalitesi, oyuncunun karakteri ve oyunun nasıl oynandığı. John futbolu yaşadı ve soludu. Bunun en büyük oyun olduğuna inandı ve hayatını her zaman böyle olmasını sağlamaya adadı. John’un çağrısı, oynamaya ve rekabet etmeye geldiğinizde Giants’a ve N. F. L.’ye onur ve şan verdiğiniz inancını yeniden doğruladı.

John, Pro Football Hall of Fame’e dahil edildiğinde duygu doluydu ve şunları söyledi: “Büstlerin birbirleriyle konuştuğuna inanıyorum. Bu konuşmayı bekleyemem, gerçekten yapamam.

“Vince Lombardi, Knute Rockne, Reggie, Walter Payton, tüm eski oyuncularım, sonsuza kadar orada olacağız ve her zaman her şey hakkında konuşacağız. Ben buna inanıyorum. Olacağını düşündüğüm şey bu ve kimse beni bundan vazgeçiremeyecek. ”

John’un o harikalarla, Don Shula ve Bill Walsh gibi diğer koçlarla konuşmasını dinleyerek, ölümünden sonra Salı günü duvarda bir sinek olmayı çok isterdim. John, iş futbola geldiğinde kesinlikle eşsiz bir hediye ile kutsanmıştı ve onun oyun ve onu sevenler üzerindeki etkisi nesiller boyu yaşayacak.

Tom Coughlin, New York Giants’ın iki kez Super Bowl kazanan baş antrenörüydü ve pediatrik kanserle mücadele eden ailelere destek sağlayan Tom Coughlin Jay Fund Foundation’ın kurucusudur.

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .