Kadınlar Müdahaleye İhtiyacımız Var mı?

Dahi kafalar

New member
Kadınlar tarafından pandemik içki içme konusunda pek çok şaka ve mem yapıldı, ancak gerçek şu ki, son yirmi yılda kadınlar genellikle geçmişte olduğundan daha fazla alkole yöneldiler.

Evet, pandemi sorunu daha da artırdı. 2020’de JAMA Network Open’da yapılan bir araştırma, kadınların aşırı içki içtiği günlerin (birkaç saat içinde dört veya daha fazla içki olarak tanımlanır) karantina sırasında yüzde 41 arttığını buldu. Ulusal Alkol Suistimali ve Alkolizm Enstitüsü için RTI International’ın bir başka raporunda, 5 yaşından küçük çocuğu olan annelerin pandemi sırasında alkol tüketimini yüzde 300 oranında artırdığı belirtildi.

Ancak kadınlar tarafından artan alkol kötüye kullanımı modelinin pandemiden önce geldiği görülüyor. Aslında ben onlardan biriydim. Kendimi iki çocuk annesi olmadan önce yaptığımdan daha fazla içerken buldum. Şans eseri, sorunu tanıyabildim ve yakın zamanda ayık kalmamın bir yılını kutladım.

Kadınların müdahaleye ihtiyacı var. İçtiğimiz için beden ve ruh sağlığımız bozuluyor. Kadınların aşırı alkol tüketimi gerçeğini ele almalıyız ve daha fazla kadının bu konuda konuşması ve yardım araması gerekiyor.

2001’den 2013’e kadar kadınların aşırı alkol tüketiminde yüzde 58, alkol kullanım bozukluğunda yüzde 84’lük bir artış oldu. Ebeveynlikten sağlık devasına ve ekonomiye kadar yaşamın her alanında bir etkisi vardır.

Çoğu zaman erkeklerin alkol sorunu yaşayanlar olduğunu varsayıyoruz. Ve erkekler genellikle daha fazla içer – ancak cinsiyet farkı daralıyor. Bir çalışma, 2006’dan 2014’e kadar alkolle ilgili acil servise yapılan ziyaretlerin kadınlar için yüzde 70 ve erkekler için yüzde 58 arttığını bildirdi. Bir diğeri, 2009’dan 2015’e kadar kadınlarda alkole bağlı siroz prevalansının yüzde 50, erkeklerde ise yüzde 30 arttığını buldu.

Amerika’da alkol tüketimi artmaya başladı.