Kara Gücün Havarisi

Dahi kafalar

New member
Geçen yıl “Bildiğin Şeytan: Bir Kara Güç Manifestosu” başlıklı bir kitap yayınladım.

İçinde, Siyah insanları, 20. yüzyılda milyonlarca Siyah insanın büyük ölçüde kırsal Güney’den Kuzey ve Batı’daki şehirlere yerleştiği Büyük Göç’ü tersine çevirmeye çağırdım.

Benim için amaç güçtü, Siyah güç. Amaç, bu eyaletleri kökten değiştirmek için yeterli siyasi güce sahip olana kadar Güney eyaletlerindeki geniş Siyah insan nüfusu üzerine inşa etmekti. İdeal olarak, bazılarının İç Savaşı takip eden yıllarda olduğu gibi, bazılarını çoğunluğu Siyah yapacak kadar ters göç olacaktır.

Kitabın yazılması sırasında kendi teorime o kadar ikna oldum ki, tam olarak Güney’e, Atlanta’ya taşındım.

Bazı insanlar bu fikri hayali, bir düşünce deneyi olarak adlandırdı ve neden böyle görebileceklerini anlayabiliyorum. Kitlesel bir göçü teşvik etmek anıtsal, pratik olmayan bir görev gibi görünüyor; Siyahların bir devleti – veya birkaçını – sömürgeleştirmesi ve bu devletlerin siyasetine hükmetmesi, birçok Siyah insana bir rüya gibi ve birçok beyaz insana bir kabus gibi görünüyor.

Ben insanım. Ben de şüpheleniyorum ve endişeleniyorum. Siyah gücün havarisi miyim yoksa Don Kişot muyum bilmiyorum. Yine de, önerdiğim teoriye ikna oldum.

Ben tersine göçü savunmasam bile, bu gerçekleşecekti. Brookings Enstitüsü tarafından bu hafta yayınlanan bir raporda, demograf William H. Frey şunları yazdı:

Son birkaç aydır kitabıma dayanan bir belgesel çekiyorum ve bu çekim beni yeni bir Büyük Göç fikrini destekleyen veya onu dışlayan Siyah insanlarla yakın temasa soktu. Ters Göçün bir parçası olan ve Güney’e taşınma fikrini anlayamayan insanlarla konuştum.

Hatırlayabildiğimden daha fazla insanla konuştum.

Ve bu süreçte, bu tersine göçün bir parçası olan, bazıları güven verici, bazıları iç karartıcı olan Siyah insanlar hakkında oldukça fazla şey öğrendim.

Siyasi iktidar varsayımının veya tahakkukunun, göç eden insanlar için neredeyse hiçbir zaman birincil düşünce olmadığını öğrendim. Güç her zaman bir alt akımdır, ancak neredeyse hiçbir zaman eklemlenmiş bir mantık değildir. Kendini güvende hissetme, fırsatlara sahip olma, kültürel olarak kutsanmış hissetme yeteneği aslında gücün ifadeleridir ve gücün korunmasını gerektirir, ancak insanlar bunları zorunlu olarak birbirine bağlamaz.

Kuzey ve Batı şehirlerinde hayatın verdiği mücadelelerden bıkmış birçok Siyah insanla konuştum, sadece tempoyu yavaşlatmak, yaşam kalitelerini iyileştirmek – bir ev almak, bir bahçe kurmak, çam kokusu solumak isteyen insanlarla konuştum. hava, sadece rahatlayın ve omuzlarındaki gerilimi bırakın.

Aldığım en iç karartıcı şeylerden biri, birçok Siyah insanın, özellikle de kendilerini lükslerle çevreleyebilen ve kendilerini “tipik” Siyah mücadeleleri olarak adlandırabilecekleri şeylerden yalıtmış başarılı kişilerin olmasıdır. ayrıca Siyahların hakim olduğu alanlarda olmak istemezler.

O dili kullanmıyorlar – asla kullanmazlar! – ama açıkça ima ediliyor. Onların siyahlık kavramı seçkine siyahlıktır. Zorlukları öncelikle merdivenin üst basamaklarında gezinmek. Mücadeleleri büyük ölçüde mikro saldırılara ve sınıf dışı ırksal gösterilere karşıdır.

Bunların nasıl sonuçlanacağını tam olarak bilmiyorum. Ben sadece bir insanım, bir adamım, bir yazarım.

Göçmenleri tersine çevirebilecek veya yeniden yerleşimlerini kolaylaştırabilecek bir politika yapıcı değilim. Siyahları toplu hapsetme gibi siyah toplumun başına bela olan bazı sorunları çözme mücadelesinde devlet gücünün üstlenilmesinin gerekli olduğuna ikna etmeye yardımcı olabilecek bir sivil haklar grubunun başkanı değilim.

Milyarları kampanya bağışlarına savuran, bunun bir kısmı tersine göçü teşvik etmek veya sübvanse etmek ve ülkenin tüm siyasi dinamiklerini değiştirmek için harcanabilecekken, cepleri derin hayırseverler veya bağışçılar grubunda değilim.

Open Secrets’e göre, “2020 seçimlerindeki siyasi harcamalar, rekor kıran 2016 başkanlık seçim döngüsünün toplam maliyetini ikiye katlayarak toplam 14,4 milyar doları buldu.”

Bu çok büyük bir para. Bakıyorum ve 1 milyar doların bile 100.000 seçmene 10.000 dolar tehcir yardımı sağlamaya yeterli olacağını düşünüyorum.

Yüz bin seçmen çok fazla görünmeyebilir, ancak The Washington Post’a göre Donald Trump, altı kilit eyaletten üçünde yaklaşık 80.000 birleşik oy sayesinde 2016 seçimlerini kazandı.

İnsanların güç hakkındaki düşüncelerini ve onu elde etmenin en iyi yolunu değiştirmeye çalışıyorum çünkü bunu yaptığınızda, önceden çılgınca bir teklif gibi görünen şey uygulanabilir bir plan haline gelir.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook ve Twitter (@zeynep) , ve Instagram .