Kararlarından Zaten Vazgeçtiğini Söyleme!

Dahi kafalar

New member
Ocak ayının ilk haftasının sonu, bu da Yılbaşı Gecesi’nde verdiğiniz karardan çoktan vazgeçmiş olmanız anlamına geliyor. Sonuçta, yüzde 80’i yapışmayı başaramıyor.

Birçok yaygın Yeni Yıl kararları genellikle oldukça sağlam fikirlerdir. Daha fazla egzersiz yapmak iyidir. (Harika, hatta!) Birçok insan daha az alkol içmeyi, bir amaca katılmayı veya yeni bir hobiye başlamayı taahhüt eder. Ve elbette, pek çok insan kilo vermek ister, bu hedef benim çok yakından tanıdığım bir hedeftir.

Ancak bir karar vermenin sorunu genellikle çözüm değildir. Bu süreç. Klinik psikolog ve kayıtlı diyetisyen Dr. Supatra Tovar, “Yeni Yıl kararlarının çoğu, büyük davranış değişiklikleri yapmamızı gerektiriyor ve bu kararların çoğu, bunları başarmak için net bir yol düşünmeden alınıyor” dedi. “Kararlarımızdan vazgeçmemizin en yaygın suçlusunun bu ihmali tekrar tekrar gördüm. ”

Kısacası, kararları dilekler gibi ele alıyoruz. Sonunda haftada 20 mil koşsak ya da bir senfoni yazsak güzel olmaz mıydı?

Ama ne olabilir bir karar almak için çalışmak ve benim için işe yarayan şey, yapmak istediğiniz değişikliğin bir fikir olmadığını anlamaktır. Yeni bir şehre taşınmak gibi.

Taşınmak zor ve sinir bozucu. Sahip olduğunuz her şeyi toplayıp yeni evinize taşımanız gerekiyor. Postanedeki adresinizi ve tüm benlik algınızı değiştirmeniz gerekiyor.

12 yıl önce Washington, D.C.’ye gitmek için St. Louis’den ayrıldığımda arkadaşlarımı özledim elbette ama A noktasından B noktasına nasıl gidileceğini bilmeyi de özledim. Bakkal neredeydi? Metro nasıl çalıştı? Neden bu kadar çok insan burada “The West Wing”in bu kadar büyük hayranıydı? Ama sonunda, yeni şehrimin vatandaşı oldum. Yeni ve korkutucu olan şey düzenli hale geldi.

Ve bir dereceye kadar, belirli bir hedefime ulaşmak için yaptığım şey buydu. Yıllarca vücudumun büyüklüğünde inişler ve çıkışlar ve yemeğin hayatımda oynadığı rol konusunda çok fazla endişe ve suçluluktan sonra, Kasabaya Yediğim Her Şeyi Yazıyorum ve Günde 10.000 Adım Yürüyorum Kasabasına taşındım – her ikisinde de konutlarım var . Bu tür bir izleme için tasarlanmış bir uygulamada her öğünü yazmaya başladım. (Ne yediğinizi kaydetmek, daha dikkatli yemeyi teşvik ettiği için kilo vermenize yardımcı olabilir. ) Bu bültenin yayın tarihi itibariyle, üç yıl, sekiz ay, bir hafta ve dört gün boyunca yediğim her şeyi belgeledim. Ve bir buçuk yıldan fazla bir süredir, nerede olursam olayım, hava nasıl olursa olsun, günde 10.000 adım yürüdüm.

Bu benim için tolere edilebilir bir boyut olmama yardımcı oldu.

Şimdi, yediğim her şeyi yazmak ya da günde 10.000 adım yürümek hakkında çok fazla düşünmüyorum. Louis’de yaşarken gittiğim mağaza yerine evime yakın bir markete gittiğim gibi yapıyorum. Başka bir deyişle, otomatik hale geldi.

Ve bu başarının anahtarıdır. Bir davranış rutin hale geldiğinde, onu yapma olasılığımız daha yüksektir. The American Psychological Association’da uygulama araştırması ve politikadan sorumlu yönetici direktör yardımcısı Dr. Lynn Bufka, “Her gün yaptığımız şeylerin çoğu alışkanlıktır – genellikle yaptığımız her şeyi çok az aktif karar vermeyle otomatik olarak tekrarlarız” dedi. “Ne yapacağımıza dair hafızamız – iyi ya da kötü – ‘yapışıyor’ çünkü çeşitli davranışları çok uzun süre düzenli olarak tekrarlıyoruz. ”

Fakat eski alışkanlıklardan yeniye nasıl geçeceğiz? Dr. Bufka, bir hedefe ulaşmak için biraz strateji yapmamız gerektiğini söyledi. “Bu yeni davranışı yapmanın veya bu değişikliği gerçekleştirmenin daha zor olacağı zamanları veya durumları tanımlayın ve yolunuza çıkan engelleri ortadan kaldırın. ” Yani, “Daha az alkol almak istiyorum” demek yerine, artık Her Gün Şarap İçiyorum şehrinde yaşamıyormuş gibi yapın. Yeni eviniz Hiç İçmem. Artık burada yaşadığınıza göre, evinizde birkaç şişe şarap veya likör bulundurmak mantıklı değil (hedefiniz için büyük bir engel) veya düzenli olarak barlara gitmiyorsunuz çünkü yaptığımız şey bu değil burada.

Dr. Tovar, başka bir stratejinin, hedefinizi sizin için daha ulaşılabilir hale getirmek için değiştirmek olduğunu söyledi. Kendinizi şu anda tam olarak vegan olamayacağınızı anlayacak kadar iyi tanıyorsanız, yapmayın. Kısacası, kendinizi rahat bırakın. Belki evinize yakın veya ofis binanızdaki bir spor salonuna gitmeye başlayın ya da squat jump yaptığınızı kimsenin duymadığı, evinizin rahatlığında ve güvenliğinde egzersiz yapmayı deneyin. Ve olumlu pekiştirme kullanın: Kokteyl içmemekten tasarruf ettiğinizde, bu parayı sevdiğiniz bir şeyi yapmak için kullanın.

Yediğim Her Şeyi Bir Günde Yazıyorum dersine kendimi kaptırmış olabilirim, ancak alışkanlıklar da yavaş yavaş oluşturulabilir. Dr. Tovar bana küçük davranış değişiklikleri yapmanın başarıyı daha olası hale getirdiğini ve birkaç günü kaçırmanın daha az önemli olduğunu söyledi. “Aşılmaz bir davranıştan daha küçük bir temel davranışa geri dönmek çok daha kolay” dedi.

Olay bu. Her zaman yeniden başlayabilirsin. Ve sonra, bir gün, bir zamanlar hedef olan şey, sadece senin hayatın. Olduğundan farklı ve umarım daha iyi bir hayat.

Lütfen düşüncelerinizi Coaston-newsletter@nytimes adresine gönderin. com.