Dahi kafalar
New member
Indian Origin CEO'su, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (ABD) geleceği hakkında sürekli tartışmalarla uğraştı. Confusion AI CEO'su Aravind Srinivas, Tesla muadili Elon Musk'a, eğer yapabilirse, federal otoritenin mamut bir miktarını toplayabiliyorsa onu “durdurmaya” meydan okudu.
“USAID'den 500 milyar dolar toplamayı düşünüyorsanız. Finansman Güvenli. USAID NEDEN @ELONMUSK iseniz beni tut beni? “Bay Srinivas X'e gönderdi.
Bay Srinivas'ın katkısı, birçoğu 13 yaşındaki mizah duygusunu öven diğer kullanıcıların bazı komik cevaplarını tetikledi.
Bir kişi görevde yorum yaptı ve “İlginç olacak.”
“Komiksin. Onun mizah anlayışını seviyorum ve büyük bir girişimciyim ”diyor bir yorum.
Kongre Araştırma Servisi'ne (CRS) göre, ajans dünya çapında 10.000'den fazla kişiyi istihdam etti, bunların üçte ikisi ABD dışında.
7 Şubat Cuma günü gece yarısından itibaren, “Kritik işlevlerden, çekirdek yönetimi ve özel olarak belirlenmiş programlardan sorumlu olan adlandırılmış personel hariç,” Doğrudan İdari İzin Kiralaması'nın tüm USID çalışanları dünya çapında hazırlanacak. ” Web sitesi diyor.
Çarşamba günü, Washington DC'deki yüzlerce kişi, Trump hükümetinin kararına karşı ülke çapında bir gösterinin bir parçası olarak Trump hükümetinin kararını azaltmak için bir araya geldi.
Daha önce, ABD hükümeti ABD'nin yıllar boyunca nasıl finanse edildiğine dair ayrıntıları açıkladı. Trump yönetimi X'e yazdı: “Onlarca yıldır USAID bürokratları sorumlu olmadıklarına inanıyorlardı -ama bu dönem bitti. Başkan Trump atık, sahtekarlık ve istismar durduruyor.” Musk ayrıca belgelere tepki verdi ve “Vergi paranızın çılgın israfı!” Dedi.
Trump hükümeti, ajansın para sarmak zorunda olduğunu ve siyasi öncelikleriyle uyum sağlaması gerektiğini söyledi.
“USAID'den 500 milyar dolar toplamayı düşünüyorsanız. Finansman Güvenli. USAID NEDEN @ELONMUSK iseniz beni tut beni? “Bay Srinivas X'e gönderdi.
Görev, ABD Başkanı Donald Trump ve Elon Musk'un federal otoritenin kapatılmasını istedikten günler sonra geldi. Çok uzun zaman önce Musk, USAID'in bir “suç örgütü” olduğunu ve kapatılmayı hak ettiğini söyledi.USAID'den 500 milyar dolar toplamayı düşünün. Finansman Güvenli. Yapabildiğin zaman beni izle @elonmusk
– Aravind Srinivas (@aravsrinivas) 5 Şubat 2025
Bay Srinivas'ın katkısı, birçoğu 13 yaşındaki mizah duygusunu öven diğer kullanıcıların bazı komik cevaplarını tetikledi.
Bir kişi görevde yorum yaptı ve “İlginç olacak.”
“Finansmanın da güvence altına alındığını söyledi! Oh ho ho, büyük zorluk çekiyorsun dostum. Elon duyana kadar bekle! “Bir diğeri dedi.
Finansmanın da güvence altına alındığını söyledi! Oh ho ho, büyük zorluk çekiyorsun dostum. Elon duyana kadar bekle!
– Notachatbot (@futurevibesonly) 5 Şubat 2025
“Komiksin. Onun mizah anlayışını seviyorum ve büyük bir girişimciyim ”diyor bir yorum.
“Ona bir meydan okuma vermeyin, yarın yasaklanabilir,” diye belirtti başka bir kişi.Komiksin. Mizah anlayışını seviyorum ve büyük bir girişimciyim
– David Yoo(@davidyoope) 5 Şubat 2025![]()
Reuters'teki raporlara göre, Trump yönetimi ABD'de 300'den az çalışanı tutmayı planlıyor. İdarenin amacı, USAI'leri Trump'ın ajansın görevdeki yöneticisini atadığı Marco Rubio tarafından izlenen Dışişleri Bakanlığı ile birleştirmektir.
Kongre Araştırma Servisi'ne (CRS) göre, ajans dünya çapında 10.000'den fazla kişiyi istihdam etti, bunların üçte ikisi ABD dışında.
7 Şubat Cuma günü gece yarısından itibaren, “Kritik işlevlerden, çekirdek yönetimi ve özel olarak belirlenmiş programlardan sorumlu olan adlandırılmış personel hariç,” Doğrudan İdari İzin Kiralaması'nın tüm USID çalışanları dünya çapında hazırlanacak. ” Web sitesi diyor.
Çarşamba günü, Washington DC'deki yüzlerce kişi, Trump hükümetinin kararına karşı ülke çapında bir gösterinin bir parçası olarak Trump hükümetinin kararını azaltmak için bir araya geldi.
Daha önce, ABD hükümeti ABD'nin yıllar boyunca nasıl finanse edildiğine dair ayrıntıları açıkladı. Trump yönetimi X'e yazdı: “Onlarca yıldır USAID bürokratları sorumlu olmadıklarına inanıyorlardı -ama bu dönem bitti. Başkan Trump atık, sahtekarlık ve istismar durduruyor.” Musk ayrıca belgelere tepki verdi ve “Vergi paranızın çılgın israfı!” Dedi.
Musk bunu bir “suç örgütü” olarak tanımlamadan önce Trump, ABD ajansının “radikal lunatikler tarafından yönetildiğini” söyledi. ABD “bir dizi radikal delilik tarafından yönetildi ve onları ortaya çıkarıyoruz … ve sonra bir karar vereceğiz (gelecekleri hakkında),” dedi Trump.
Trump hükümeti, ajansın para sarmak zorunda olduğunu ve siyasi öncelikleriyle uyum sağlaması gerektiğini söyledi.