Los Angeles’ta Açıklayıcı Bir Irkçı Rant

Dahi kafalar

New member
Amerika’nın geleceği hakkında gerçekleşmesini istemediğim bir teorim var.

Beni endişelendiren ve hakkında yazdığım bir teori: Amerika’nın esmerleşmesiyle, beyaz üstünlüğün yerini, daha açık tenli insanların değiştirilmiş bir rengi sürdürdüğü bir tür “hafif” üstünlükle değiştirebileceği – ya da bu üstünlükle dövülebileceği -. Siyahlığı ortadan kaldırmaktan ziyade anti-Karanlık.

Bu hafta Los Angeles’taki Latino liderlerin – üç Belediye Meclisi üyesi ve bir işçi sendikası liderinin – bu korkuları yatıştırmak için hiçbir şey yapmadığı bir kayıt üzerine yapılan ırkçı yorumlar ortaya çıktı.

Kayıtlarda, Pazartesi günü Konsey başkanlığından istifa eden ve Çarşamba günü Konsey’den istifa eden Konsey başkanı Nury Martinez en korkunç yorumları yaptı. Bir meslektaşının Siyah oğlunu bir maymunla karşılaştırarak ve Meksika’nın orantısız Yerli Oaxaca bölgesinden gelen Oaxacalılara “çirkin” olan “küçük, kısa, karanlık insanlar” diyerek insanlara en kaba, en ırkçı şekilde hakaret etti. ”

Ama beni en çok rahatsız eden, siyasi hesaplarının ırksal, etnik kabileciliği. Ne de olsa kayıt, şehrin on yılda bir görülen yeniden dağıtım sürecini tartışmak için bir toplantıya ait. Bu, iktidar hakkında, bölgelerin nasıl çizildiğine göre kime yardım edilebileceği veya zarar verebileceği hakkında bir toplantı.

Kayıtta, eski Los Angeles İlçe İşçi Federasyonu başkanı Ron Herrera, Yahudi olan eski Eyalet Meclisi üyesi Richard Katz’a atıfta bulunarak “Ben mühlet Katz ve ekibinin bir gündemi var” dediğinde Martinez yanıt veriyor. Yahudilerin “Güney LA ile anlaşmalarını kestikleri”

Daha da doğrudan, Martinez bir yetkiliyi “[küfür edici] o adam… O Siyahlarla birlikte” diyerek görevden alıyor.

Bu çağrıdaki insanların genel olarak toplumu temsil ettiğini öne sürmek istemiyorum, ancak siyasetin tam bir temas sporu olduğunu ve insanları gruplara ayırdığını anlıyorum. Bazen bu gruplaşmalar politika ve vizyon etrafındadır. Bazen kimlik ve kültür gibi daha temel şeyler etrafındalar.

Açık olmak gerekirse, siyasi gücün temsili dağılımına inanıyorum. Los Angeles neredeyse yarı Latin. O şehirde güçlü, özür dilemeyen Latin siyasi gücü olmalı. Aslında, yetersiz temsil Latino topluluğunun başına bela olmaya devam eden bir sorundur.

UCLA Latino Politika ve Politika Enstitüsü mobilizasyon direktörü Paul Barragan-Monge’nin bu hafta Kaliforniya’daki Hispanik güç hakkında açıkladığı gibi, “Eyalet nüfusunun yüzde 39’unu oluşturmalarına rağmen, valilikteki yönetici atamalarının sadece yüzde 18,4’ünü oluşturuyorlardı. liderlik kabinesi.”

Bu dengesizlik giderilmelidir. Bu kaydın ortaya çıkardığı sorun, çağrıdaki insanların şehrin bileşenleri arasındaki gücü sıfır toplamlı bir oyun olarak görmeleri ve bu oyunda kimlikleri nedeniyle diğer grupları açıkça aşağılamalarıdır.

Diğer dezavantajlı gruplarla ittifak yapmak yerine onları küçülttüler. Tartışmaları Siyah karşıtı, Yerli karşıtı, Yahudi karşıtıydı.

Beyaz üstünlüğünün işini yapıyorlardı. Ve beyaz gücü kendi güçleriyle bir ve aynı gördükleri için değil. Martinez, kaydın bir noktasında, Siyah olan Konsey üyesi Mark Ridley-Thomas’a yolsuzluk suçlamasıyla ilgili iddianamenin ardından ödeme almaya devam edip etmeyeceğini tartışırken, “Biz değiliz. Sizi bir çırpıda [küfür edecek] olanlar bu Konsey’deki beyaz üyeler.”

Azınlık içi ırkçılık bazı yönlerden karmaşık, ancak diğerlerinde basittir.

Irkçılık, ondan çıkar sağlayanlar tarafından sürdürülür. Siyah karşıtı ırkçılık, görünüşleri en az Siyah olanlara yarar sağlar. Beyaz üstünlüğü, beyaz olanlara ya da hem görünüm, kültür hem de duygulanım açısından beyaza komşu olanlara yarar sağlar.

Ben de, bazı aktivistlerin özlemini çektiği idealleştirilmiş geleceğin kaderimizde olmasını diliyorum: daha az beyazlaştıkça, aynı zamanda daha az ırkçı ve ırksal olarak daha eşitlikçi ve kabul edici hale gelen bir Amerika.

Ancak bu umutlu gelecek, çocuklarımızın ırksal olarak ne kadar hoşgörülü olduğuna inansak da, pop kültüründe ırk çeşitliliği ne kadar sıklıkla sunulursa sunulsun, işte ne kadar sıklıkla çok kültürlü piyangolar olursa olsun, mukadder değildir.

Bunun nedeni kısmen, deneyimlediğimiz bazı ittifakların performatif olmasıdır. 2020’deki Protesto Yazında, Martinez’in Siyah insanlarla ve Siyahların hayatlarıyla dayanışma içinde olduğunu düşünürdünüz. Los Angeles Polis Departmanına – polisin parasını kurtarmak için – fonu azaltmak için bir dava açtı ve politikayı onaylayan bir tweet yayınladı ve şunları söyledi:

“Bugün, #GeorgeFloyd cinayeti ve ırkçılığı sona erdirmek için hepimizin desteklediği #BlackLivesMatter çağrısının ardından önceliklerimizi sıfırlarken, LAPD’ye olan fonu kesmek için bir önerge sunduk. Bu sadece küçük bir adım. Değişim hakkında konuşamayız, değişim hakkında olmalıyız.”

Kamuoyunda ırkçılığa son verilmesini destekledi, ancak bunu özel olarak sürdürdü.

Kaydın Siyah çocuğa bir maymun olarak atıfta bulunduğu kısmında bile, o çocukla birlikte Siyah ve kahverengi insanlarla dolu bir Martin Luther King Günü geçit töreninde olduğunu açıklıyor.

Talihsiz gerçek şu ki, Siyah-karşıtı beyaz üstünlüğü, ona kur yapsalar ve onu şımartsalar bile, beyaz insanlarla veya Cumhuriyetçilerle sınırlı değildir. Martinez ezici bir çoğunlukla Demokratik bir şehirde bir Demokrat.

Yanlışlık, beyaz üstünlüğü tarafından ezilen her topluluktaki her insanın onu reddedeceğine inanmaktır. Bu kesinlikle doğru değil, çünkü bazıları baskıyı bir levrek olarak görüyor: Bunu gerçekleştirmek için yükseltilmelisiniz. Bu şekilde, baskı yapacak durumda olmak, istek uyandırır; Siyah-karşıtı olmak – ve çoğu Siyah-karşıtı olanın yanından geçebilmek- bir sıralama aygıtı haline gelir. Bu bir başarıdır. Çoğu Amerikandır.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook ve Twitter (@zeynep) , ve Instagram .