Müfettişlerin Trump’a Yakın Olması Önemli mi?

Dahi kafalar

New member
Gail Collins:Bret, sizce hangisi Trump’ın siyasi geleceği için daha büyük bir tehdit, Mar-a-Lago’daki gizli belge draması mı yoksa New York’taki işlerine kanunî meydan okuma mı?

Bret Stephens: Gail, siyasi olsun ya da olmasın, Trump’ın geleceğine yönelik en ciddi tehditlerin Big Mac’ler ve KFC kovaları olduğundan şüpheleniyorum. Aksi takdirde, 45. başkanı işsiz bırakmaya veya hapse atmaya yönelik çeşitli çabaların, Beyaz Saray’a 47. başkan olarak girmesini önemli ölçüde daha olası hale getirmesinden korkuyorum. Peki ya sen?

Gail: İç çekmek. Muhtemelen haklısın ama yine de New York başsavcısının onu cüzdanından vurabileceğini umuyorum. Şüpheli mali durumu söz konusu olduğunda o harika – ödeme almaya devam edeceklerine güvenen avukatlar bulabilmesine bile şaşırdım.

Bret: Elizabeth Holmes Enron’un başına geçmiş olsaydı, Trump Organizasyonu’nun beklediğiniz türden şiddetli ahlaki ve finansal dürüstlükle yönetildiğine şüphe yok. Ancak Trumpizmin temel para birimi dramadır ve New York ve ABD başsavcılarının yaptığı şey, Trump’ın hesaplarına çok daha fazlasını enjekte etmektir.

Gail:Letitia James’in onu mali tablolarını uydurmakla suçladığı haberlerinin üssü üzeceğini sanmıyorum – bunun Dünya Ticaret Merkezi terör saldırısına kulesinin artık en yüksek bina olduğunu söyleyerek övünerek yanıt veren bir adam olduğunu her zaman biliyorlardı Aşağı Manhattan’da.

Bret:Bu arada, mimari rekabet konusunda deva yapanlar için Chrysler Binası’nın çok ötesinde, zarif bir bina.

Gail: Belki de bunu saplantı haline getirmeyi bırakıp, kamusal dünyanın geri kalanına bir göz atmalıyım. Özellikle dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?

Bret:Bir rant iznim var mı?

Gail:Bret, rantlar… bizim yaptığımız şeydir.

Bret: Florida Cumhuriyetçisi Matt Gaetz’in dağılmak üzere gibi görünen soruşturması, asırlardır FBI’ın yüz karası. Kafaları yuvarlanmaya zorlamalı. Ve Kongre’nin büroyu İslahat için Kilise tarzı bir komite veya komisyon ataması gerekiyor. Ted Stevens fiyaskosu, James Comey’nin Hillary Clinton’ın e-postalarına feci müdahaleleri ve büronun Trump ve Rusya soruşturmasının bir parçası olarak Dış İstihbarat Gözetim Mahkemesi’ne gerçekleri yanlış sunmasından sonra, FBI’ı kamuoyunu kaybetmeye devam etmekten kurtarmak için dramatik bir şeyin değişmesi gerekiyor. güven.

Gail:Soruşturma veya soruşturmanın başarısız olması sizi üzdü mü?

Bret: Siyasi önyargı gibi hissettiren uzun süredir devam eden bir yetersizlik modeli beni üzüyor. Gaetz’in siyasetini veya kişiliğini sizin kadar sevmiyorum. Ancak burada yüksek profilli bir politikacının kamuoyu mahkemesinde akla gelebilecek en iğrenç davranışlardan bazılarından – reşit olmayan bir çocuğu seks için kaçırmaktan – mahkûm edilmesi, Adalet Bakanlığının davasının iki yıl sonra dağıldığını fark etmesine kadar var. . Bu ülkede masumiyet karinesine sahibiz çünkü en az sevdiğimiz insanlar hakkında en kötüyü varsaydığımızda en çok hataya meyilliyiz.

Gail;Son derece çekici olmayan bir kurban adına temel bir ahlaki ilke hakkında atıp tutmaktan daha asil bir şey olamaz.

Bret: Lauren Boebert’in yin’inin yang’ı. Ama hiçbir Amerikalı bu şekilde lekelenmeyi hak etmiyor.

Gail: Genel suç konusuna gelmişken kefaletle İslahat’tan bahsedelim. Spesifik olarak, New York’un bir yargıcın temelde şiddetli suçlarla suçlanmayan tutukluları serbest bıraktığı yeni sistemi. Yeni bilgiler, bunun artan suç olabileceğini gösteriyor. Ama konsepte verdiğim desteğe bağlı kalıyorum. Henüz yargılanmayan şüpheliler, kefaletle çıkma yeteneklerine göre farklı muamele görmemelidir.

Senin sıran …

Bret: New York’un kefaletle İslahat yasaları korkunç çünkü şu anda hakimlerin belirli bir şüphelinin potansiyel tehlikesini dikkate almasını yasaklayan tek eyalet biziz. Temmuz ayında bir kampanya durağında Temsilci Lee Zeldin’i bıçaklamaya çalışan ve saatler sonra serbest bırakılan adam gibi çılgın sonuçlara yol açıyor.

Diğer bir sorun ise, çok sayıda şehrin hırsızlık gibi kabahatleri fiilen suç olmaktan çıkarması ve birçok suçu kovuşturmaktan vazgeçmiş olması, bu da suçlu zihniyetli insanlar arasında her şey olur zihniyetini teşvik etme eğiliminde. Joe Biden ve Bill Clinton’ın 1990’ların başında Demokratların nihayet yeniden bir kanun ve düzen partisi olmaya karar verdiğinde geri ittiği türden suça gerçekten yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var.

Gail: Biden genellikle kimseyi tamamen çıldırtan bir orta yol tuttu. Sonuçta bu yüzden seçildi. Bu günlerde nasıl olduğunu söyler misin?

Bret: Ukrayna’yı desteklediği için ona tam not veriyorum. Ve Biden’ın yasama zaferleri göz önüne alındığında Demokratların tüm bu “Karanlık Brandon” olayına sahip olduklarını ve Demokratların kötü Cumhuriyetçi adaylar sayesinde Senato’yu elinde tutma şansına sahip olduklarını biliyorum. Ama hala işlerin iyi gittiğini görmüyorum. Gıda fiyatları yükselmeye devam ediyor ve kötü-kötü-kötü bir durgunluğa doğru gidiyoruz.

Sen?

Gail: Hiç Kötü Değil’e Gitmek. NAAB olarak da bilinir

Bret:TOTWIT’in amacına yaklaşıyorum: Daha Kötü Tek Şey Trump.

Gail:Çok uzaktasın.

Biden, Kongre’yi umduğumuz şekilde harekete geçirmemiş olabilir, ancak oldukça popüler olan altyapı programlarını finanse etmekten, çalışan ve orta sınıflar için sağlık deva maliyetlerini azaltmaya kadar, sonunda İç Gelir Servisi’ne bazı fonlar vermeye kadar – biraz işi bitirdi. işini daha verimli yapar.

Ama altyapıdan sonra seni kaybetti, değil mi?

Bret: Benim istediğimden çok daha fazla sola doğru yönetildi. Konu değişikliği: Hangi valilerin yarışlarını takip ediyorsunuz?

Gail:Diğer eyaletlerin valilerine odaklanmak senatörlerden her zaman çok daha zordur ama itiraf etmeliyim ki bu yıl bağımlıyım…

Pekâlâ, anlaşamayacağımız biriyle başlayalım. Sanırım Teksas’ta Beto O’Rourke için kök salmana imkan yok, değil mi?

Bret: Ah, hayır, performans sanatçısı olmak dışında. Teksas Demokratları, eyalet çapında bir yarışı kazanma konusunda mütevazı bir şansı olan bir merkezciyi ne zaman aday gösterecek?

New York yarışı ne olacak? Lee Zeldin’e karşı sıcak duygular besleyebileceğini sanmıyorum, değil mi?

Gail:Zeldin’i vali adayı olarak almak için, New York Cumhuriyetçileri Rudy’nin oğlu Andrew Giuliani’nin teklifini reddetti, bu yüzden kesinlikle Zeldin’i Daha Kötü Olabilir kategorisine koyardım.

Bret: Hochul’un bugüne kadarki ana başarısı, vergi mükelleflerinin Buffalo’daki yeni bir Bills stadyumu için 850 milyon dolar ödemesini sağlamak oldu. Bu onu Albany için mükemmel kılıyor, ki bunu bir iltifat olarak kastetmiyorum.

Gail: Evet, onun Bufalo takıntısı oldukça rahatsız edici. Ancak Teksas hakkında – Abbott, son zamanlarda otobüsler dolusu göçmeni kuzey şehirlerine göndererek manşetlere çıkan Her Şeyi Daha Kötü Yapan Cumhuriyetçilerden biri. Hiçbir şeyi çözmeyen ama onun ne kadar pislik olduğunu ortaya çıkaran bir hareket.

Gerçekten, Beto’nun şimdiye kadar yaptığı hiçbir şey o kadar korkunç değil.

Bret:Çünkü Beto hiç bir şey yapmadı.

Heyecanlandığım bir Demokrat, biraz tanıdığım ve beni çok etkileyen Maryland’den Wes Moore. “Diğer Wes Moore” adlı kitabı yakında Barack Obama’nın “Babamdan Düşler” kitabının eskiden olduğu gibi okunması gerekecek. Açık olmak gerekirse, Moore’un bir gün başkan olabileceğini söylüyorum.

Başka kim?

Gail: İki taraflılığınız beni suçlu hissettiriyor. Ama valiler hakkında – beni kinle dolduran diğer bir adam, devam eden takıntım, Florida’dan Ron DeSantis, Abbott her yönden korkunç ama zaten ciddi bir başkan adayı olduğu için çok daha kötü.

Bret:Ve liberalleri nasıl çıldırtacağını bilen ve eyaleti New York, California ve diğer kötü yönetilen, yüksek vergilendirilmiş mavi eyaletlerden binlerce sürgünü çeken etkili bir vali.

Gail:Üzgünüz, ancak geliştirilecek boş alan ve desteklenecek az sayıda sosyal hizmete sahip olmak sizi etkili kılmaz, sadece iyi konumlanmış yapar.

Ama devam et….

Bret:DeSantis’ten bahsetmişken, California’dan Gavin Newsom’a karşı teorik bir eşleşmede nasıl başarılı olacağını düşünüyorsun?

Gail: Oh, bu oldukça teorik. DeSantis beni endişelendiriyor çünkü politikaları korkunç – zalim ve korkunç. Ama o, akıllıca bir adım atan saplantılı bir kampanyacı.

İtiraf etmeliyim ki Newsom için pek bir fikrim yok – genel olarak çok liberal bir eyaletten Demokrat olarak aday oluyorsanız ulusal bir aday olmak zor. İyi ve tarihi nedenlerle liberal, ancak Kansas veya Kuzey Carolina’daki insanlara satmak zor.

İşte üzerinde kafa yorduğum başka bir Cumhuriyetçi vali – Georgia’daki Brian Kemp ne olacak?

Bret: Genelde Güney Cumhuriyetçilerin hayranı değilim. Ancak Kemp, seçimleri reddeden üç kişiye karşı direndi: 2022’de David Perdue, 2020’de Donald Trump ve 2018’de Stacey Abrams.

Gail: Kemp, Mike Pence ve Liz Cheney gibi ilkeli duruşlarına hayran olduğum ve onlara asla oy vermeyeceğimi fark ettiğim Cumhuriyetçilerden biri. Örneğin, kürtaj pozisyonu korkunç. Bu yüzden benim Onurlu Ama Yanlış listeme giriyor.

Biz de Senato kampanyalarının son aşamasına doğru ilerliyoruz Bret. Arizona’nın benim tarafım için harika göründüğü ve Ohio’nun muhtemelen mümkün olduğu düşüncesiyle sizi baş başa bırakayım.

Bret:Ve her iki yarışta da Demokratları destekleyeceğimi kim düşünebilir?

Gail: Vay. Devam edecek.

Bret: Bu arada Gail, Richard Sandomir’in Holokost’tan sağ kurtulan ve birkaç hafta önce Alabama’da 11 gün arayla vefat eden iki Yahudi kız kardeş için yazdığı güzel ölüm ilanını okumanızı tavsiye ederim. Hepimizin ne kadar çok yaşamamız gerektiğine dair bir hatırlatma – ve Yahudi olsun olmasın tüm okuyucularımıza iyi ve tatlı bir yeni yıl dilemek.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .