Ne kadar sevimli: Bu programlama dilindeki programlar ciddi?

pembikbulut

Global Mod
Global Mod
Birkaç gün önce bir geliştiriciyle tanıştım ve elbette (geliştiricilerde olduğu gibi), soru nispeten hızlı bir şekilde yolda olduğunuzu ortaya çıkardı. Daha sonra, karşılaştığımız ve neyle birlikte çalıştığımız yerli web'de ne yaptığımızı söyledim.

Golo Roden, yerel web GmbH'nin kurucusu ve CTO'sudur. Olaylara ve hizmetlere dayalı olarak dağıtılmış mimarilere özellikle dikkat ederek web ve bulut uygulamalarının ve arıların anlayışı ve geliştirilmesi ile ilgilidir. Yol gösterici ilkesi, yazılımın gelişiminin kendi başına bir son olmaması, ancak her zaman aşağıda bir profesyonellik izlemesi gerektiğidir.

Ve elbette ona onunla nasıl olduğunu sordum. Sonra biraz utanç verici vardı:

“Şey, sadece Visual Basic ile çalışıyorum.”

Bu cevap onun için gözle görülür bir şekilde rahatsız oldu ve sonra ona neden olduğunu sordum. Bana sık sık diğer geliştiricilerin bu cevaptan sonra onu bu kadar ciddiye almayacağı deneyimine sahip olduğunu söyledi, aksine ona gülümsedi. Yani, slogana göre:

“Ah, sevimli görünüyor, birisi gerçekten Visual Basic ile çalışıyor!”

Tabii ki, Visual Basic'in özellikle iyi bir üne sahip değildir. Aksine: dil eski, daha düşük, kısaca “kötü” olarak kabul edilir. Ama açıkçası soru ortaya çıkıyor: Nedir? Visual Basic gerçekten böyle bir felaket dil midir? Buna cevap vermek için, soruyu biraz daha genel olarak sormalısınız, yani: iyi veya kötü bir programlama programını ayırt eden nedir?

Öznel görüşe göre nesnel kriterler

Başlamadan önce bazı ipuçları vermek istiyorum. Her şeyden önce: tür hakkında bir soru yok Bilimsel olarak sağlıklı ve kesinlikle objektif bir yanıt. “İyi” ve “kötü” tanımı bir yorum meselesidir. Bu yüzden duygusal olarak değil, tüm hedefi tartışmak ve gerçeklerle ilgili açıklamalarımı yapmak için çok çaba sarf edeceğim. Ancak, burada olan şey kişisel vizyonum. Bu nedenle, yorumlarda sizin için eleştiri başlatmadan önce, bunu dikkate alabilmem iyi olurdu.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube videosu her zaman yüklenir

YouTube videosu artık yüklüyor

Programlama diliniz $#&!%
🤬
// Almanca

İkincisi, bu blog yazısı özellikle Visual Basic ile ilgilenmiyor. Aksine, iyi ya da kötü bir dil bulursam kendimi ne bulduğumu açıklamaya çalışıyorum. Önemli olduğunu düşündüğüm kriterleri sağlıyorum ve neden önemli olduğunu düşündüğümü açıklıyorum. Bu kriterlerin sizin için kavramadığını veya bunları farklı değerlendirmediğini söylerseniz iyidir. Çünkü her zaman kalite konuştuğu yerde, değer sisteminiz de bir rol oynar. Ve bu kesinlikle benden farklı görünüyor, eğer sadece farklı deneyimlerimiz olduğu için.

Üçüncüsü: Genel olarak, yorumlarda birbirlerine karşı nazik olmak ve birbirleriyle yapıcı bir şekilde başa çıkmak istiyorum. Başka birinin tercih ettiği dili sevmeseniz bile, ilgili kişi onu kötü bir insan yapmaz. Teknolojileri sorgulamak tamamen iyidir. Eleştirilere rağmen, saygılı diğer insanlarla tanışmalıyız.

Uygun ve uygun olmayan diller

Sonunda gerçek konuya ulaşıyoruz: İyi veya kötü bir programlama dili yapan nedir?

Sıklıkla bahsedilen bir yanıt: onunla hedefler kümesine ulaşabiliyorsanız bir dil iyidir. Slogana göre: Bir dil amacı tatmin ederse, kötü olamaz. Ancak benim için kişisel olarak, bu özellikle ikna edici bir konu değil. Sadece bir araç bir etkinlik gerçekleştirdiği için, iyi bir araçtan uzaktır: başlangıçta sadece bu etkinlik için uygun bir araçtır.

Eğer iyi ise başka bir sayfada. En geç aynı görev için birkaç araç olduğunda unutmayın. Çünkü o zaman genellikle farklılıklar vardır. Bu bağlamda, “iyi” ve “uygun” nun iki farklı ayakkabı çift olduğu anlamına gelir. Aksine, bir dil sadece bir sorun için uygun olmadığı için kendi başına kötü değildir. Bu yüzden sadece bu sorun için uygun değil. Benim için, “iyi” veya “kötü”, belirli bir soruna uygunluklarına bakılmaksızın, dilin niteliksel bir değerlendirmesine atıfta bulunan terimlerdir.

Dil ve Uygulama

Benzer bir nokta, bir dilin somut bir uygulamasının işlevselliği kümesidir. Örneğin, sık sık kötü bir dil olduğunu söyledi çünkü sadece pencereler altında. Bu yanlış. Dilin kendisi başlangıçta sizi nasıl ifade edeceğinize dair anlambilim içeren bir sözdizimidir. Belirli bir platform için uygun bir çalışma zamanı ortamı veya uygun bir derleyici olup olmadığı dil fikrinden bağımsızdır. Bugün MacOS veya Linux'ta C# yapmak kolaydır. Bu bağlamda, bu bir dilin iyi veya kötü tasarlanmış olup olmadığı için bir kriter değildir. Sadece uygulamaların mevcudiyeti hakkında bir şeyler söylüyor.

Başka bir nokta: Dil, işlevsel veya sınıf kütüphanesiyle aynı değildir. Bu aynı zamanda uygulamanın bir detayıdır. Aynı dil için “çevresinde” farklı sayılar sağlayan farklı ortamlar olabilir. Bu, örneğin, farklı uzantılara sahip .NET veya Java ile bilinir. Yani bu gerçekten dilin kendisinin bir parçası ile ilgili.

Bu sınırlama mantıklı olup olmadığı takdirde bu uzun süre tartışılabilir. Bunu bugün yapmak istiyorum, çünkü bir dilin tasarımı hakkında konuşmak istiyorsanız gözlerimde en mantıklı tanım.