Nefret Golfü Bana Kendi Önyargılarımla Yüzleşmeyi Nasıl Öğretti?

Dahi kafalar

New member
Bu bültenin düzenli bir okuyucusuysanız, muhtemelen büyük bir spor hayranı olduğumun farkındasınızdır. Tabii ki futbol, ama aynı zamanda basketbol, jimnastik, halter, ragbi – neredeyse insanlar tarafından oynanan her türlü fiziksel oyun.

Golf hariç. Golfü sevmiyorum.

Açıkça söyleyeyim: Golften şiddetle hoşlanmıyorum. (Donald Trump ve benim ortak olmayan bir noktamız daha var.) Spor bir İskoç eğlencesi olarak başladı. O kadar popülerdi ki, 1457’de İskoç parlamentosu tarafından yasaklandı, çünkü çok sayıda insan kum tepelerinin üzerinde sopalarla toplara vurmanın harikalarıyla İngiltere ile savaşa hazırlanmaktan alıkoyuyordu.

Golf oynamaya çalıştığım tek zaman, lisedeydim ve öfkeyle bir sopayı çalılığa fırlattım. Golf, sessiz, sakin ve dikkatli kontrollü hareketler gerektiren bir spordur. Bu benim için değil. Bazen performans görevlerinin ortasında dans molaları vermem gerekiyor ve birçok çocukluk karnesinde “çok konuşuyor ve çok gürültülü” varyasyonları yazılıydı. Golf fısıltılarla anlatılan bir spordur. fısıldamıyorum.

Ve doğruyu söylemek gerekirse, pastel polo gömlekler, pahalı golf ayakkabıları ve kulüpte viskiyle el sıkışmalarıyla dolu olan golfçülerin veya golf kültürünün hiçbir zaman büyük bir hayranı olmadım. Çocukken, golfün çok özel bir grup insanın yaptığı bir şey olduğunu anladım. Ne de olsa bu pahalı bir spor ve golf oynadığını bildiğim tek kişi, memleketim Cincinnati’deki Hyde Park Golf ve Country Club’a (bildirildiğine göre yeni üyelerin 55.000 dolarlık bir başlangıç ücreti ödemesini gerektirdiği) arabayla gelen insanlardı. Veya Bahamalar’da tatil yaptıklarında bağlantılara girecek insanlar.

Spor gerçekten benim işim olmasa da – cidden, fısıltı mı? — En sık onu oynarken gördüğüm insanlar hakkında tamamen iyi niyetli olmayan hislerim yüzünden ona karşı onarılamaz bir şekilde önyargılı olup olmadığımı merak ediyorum.

Seçkinlikle olan ilişkisi — Amerika Birleşik Devletleri’nde golf, elbette hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların başkanlarının sporudur — oyunu, Venezüella’nın sosyalist eski başkanı Hugo Chavez’in hedefi haline getirdi. 2009’da televizyonda yaptığı açıklamalarda golfe “burjuva” diyerek sövdü ve “Birisi bana söyleyebilir mi, bu bir halk sporu mu?” diye sordu. dinleyicilerinin güçlü bir “Hayır!” ile yanıt verdiği İki büyük golf sahasını ele geçirmek ve araziyi barınmak için kullanmakla tehdit ederek, insanlar yoksulluğa katlanırken golf oynamanın bile rahatsız edici olduğunu iddia ediyor gibiydi.

“Bu bir adaletsizlik,” dedi, “birinin kaç hektar golf oynayıp viski içeceğimi bilmeme lüksüne sahip olması gerekir ve yan tarafta sefalet ve oradayken ölen çocuklar var. heyelan.”

Chavez’in sorunu ya da insanların kendi sorunu olduğuna inanmasını istediği şey, zengin seçkinlerin başarılı olurken diğerlerinin acı çekmesiydi. Açıkçası, bir lider olarak Chavez ile ilgili sorunlar vardı (bkz: otoriterlik, yolsuzluk), ama ben onun golf konusundaki görüşünü biraz anlıyorum.

Ve belki de benim sorunum budur. Çünkü golfün kolay bir günah keçisi olduğunun da farkındayım. “Elit” fikriyle ilgili sorun hakkında daha önce yazmıştım — bence bu, genellikle seçkine olan insanların kullandığı samandan bir adam. Ve bence seçkinler hakkında konuşma şeklimiz, özellikle muazzam servet kazananları hedef alan, eşzamanlı kıskançlık ve tiksinme ile karmaşıklaşıyor.

Yine de zenginlere kızmak kolaydır çünkü meslektaşım Farhad Manjoo’nun 2019’da savunduğu gibi, “Bir miktar aşırı zenginlikte, para kaçınılmaz olarak yozlaşır. ”

Öfkem bazıları tarafından makul görülebilir – servetin çok az kişi arasında aşırı yoğunlaşması, çoğu kişinin daha fazla gelir elde etmesine yol açmadı. Ve fakirleri ayağa kaldırma ve servetlerini iyilik için kullanmayanları reddetme konusunda uzun bir geçmişe sahip bir inanç geleneğinden geliyorum. Bir ilahiyatçı ve Public Theology Project direktörü Russell Moore, Mukaddes Kitapta “havarilerin mektuplarında”, “zenginliğin tehlikeleri ve ayrıca seçkinlerin yoksulları işten çıkarabileceği veya onlara zulmedebileceği konusunda sık sık uyarılarda bulunulur” Christian Today’de bana söyledi.

James, örneğin, toprak sahiplerini, Tanrı’nın onların işçilerine nasıl kötü davrandıklarını gördüğü konusunda uyardı. Ve Paul, çarmıha gerilmenin gücün doğasını yeniden şekillendirdiğini yazdı. Ne de olsa Paskalya hafta sonu ve İyi Cuma günü, Hıristiyanlar Mesih’in suçluların yanında bir çarmıhta öldüğünü, Roma askerlerinin kıyafetleri için kumar oynadığını hatırlıyorlar.

Ama inancım kıskançlık günahını da mahkûm ediyor ve Moore’un bana hatırlattığı gibi, “Hassetle ilgili sorunlardan biri, sanki haklı öfkeden kaynaklanıyormuş gibi hissetmenin oldukça kolay olmasıdır.” Servet kıskançlığının bu şekilde erdem kılığına girebileceğini ve zengin olmayı dileyenlerin “her türlü kötülüğün kökü olarak para sevgisine karşı durduklarını” düşünmelerine izin verdiğini söyledi.

Sorunumun olağanüstü zengin olmayı dilemek olduğunu düşünmüyorum, ancak öfkemin eski hasetlerde yattığını düşünüyorum – golfün kendisi için düşünülemez bir masraf olduğu bir çocuk olmakla ilgili. (Bir yat almayı da önerebilirdim.) Hislerim hiçbir zaman bir spor olarak golfle ilgili değildi. Yapmak isteyip de karşılayamadığım şeyler için bir yedek olarak golf hakkındaydılar. Şimdi görüyorum ki, golf sahasında veya herhangi bir yerde zenginlerin aşırılıklarına duyduğum öfke, yoksulların yükünü hafifletmiyor, kıskançlığımı da hafifletmiyor. Performanslı, neredeyse yılda binlerce dolara mal olan lüks bir golf kulübüne katılmak kadar performatif. Ve bütün bir insan sınıfını görevden almak, tam da önyargının tanımıdır.

Bu nedenle, tekrar golf oynamayı denemek istemesem de golfçülere karşı önyargılı olmama izin vermeyeceğim. (Evet, sonunda birileri bu mazlum grup için ayağa kalkıyor. Burada okuyorsunuz.) Gerçek şu ki golfçüleri yargılamak, yardım etmek istediğim insanlara fayda sağlamak için hiçbir şey yapmıyor ve sadece bana, yani kişiye zarar veriyor. nefreti tutuyor. Daha iyisini yapabilirim. Bir golfçü olarak değilse, o zaman bir insan olarak.