Neil Young Spotify’a ‘Artık Yok’ Diyor

Dahi kafalar

New member
Şarkıcı-söz yazarı Neil Young’ın, yayın hizmetinin en parlak yıldızı Joe Rogan tarafından yayılan Covid yanlış bilgisini protesto etmek için müziğini Spotify’dan çekme tehdidini yerine getirmesi benim için sürpriz değil.

Young’ın hareketi kesinlikle büyük bir jest, ancak amaç Spotify’ı eylemini temizlemesi için utandırmaksa, muhtemelen işe yaramayacaktır. Sorunu zorlamak için yeterli kaliteli alternatif yok.

Rogan’ın son zamanlardaki güç hareketini düşünün. Twitter hakkında huysuzlaştı ve büyük bir gösterişle tweet attı – evet, ironi kalın – insanlar eski Trumpie Jason Miller tarafından yönetilen muhafazakar sosyal medya sitesi Gettr’de ona katılmalı. Ancak Gettr’in eksik olduğunu çabucak buldu, oradaki teknolojiye “fugazi” ve burada basılamaz başka bir kelime olarak adlandırdı.

Teknoloji platformları hakkında “botlarım yürümek için yapıldı” şeyini yapan, platformların kurallarını bariz ve kasıtlı olarak çiğneseler bile sansürden şikayet eden büyük ölçüde daha muhafazakar figürler oldu. Ve sosyal medyaya hakim olan sadece küçük bir oyuncu grubuyla, bu tür beyhude isyan eylemlerinin tekrarlanmasını bekleyebiliriz.

İfade özgürlüğü ile ilgili konuşmalar dikkati çekerken, odak noktamızı medya ve teknolojideki gücün yoğunlaşması ve büyük oyunculara mümkün olduğunca çok sayıda yeni alternatif seçeneği teşvik etme konusundaki daha ilginç tartışmalara çevirmeliyiz. Düzenleyicilerin Big Tech’i parçalamasını beklersek, çok uzun zaman bekleyeceğiz. Temel olarak, onları yenemezseniz, onları atlayın.

Bu haftanın iyi bir örneği, sağcı uzman ve Fox News sunucusu Dan Bongino’nun hizmet şartlarını açık bir şekilde ihlal ettiği için YouTube’dan kısa süre önce kaldırılmasına verdiği yanıt. Kelimenin tam anlamıyla bunu istiyordu. The Times’ın belirttiği gibi: “Mr. Bongino, “YouTube’u Bunu Yapmaya Cesaret Ediyorum” başlıklı bir podcast bölümü yayınladı. Şovda, maskelerle ilgili iddialarıyla ilgili videolar yayınlamaya devam edeceğine söz verdi ve şirketi harekete geçmeye cüret etti. ”

Bongino, platformun yanlış bilgilendirme kuralları kapsamında yasaklanan Covid hakkında yanıltıcı videolar yayınlamaya devam ederek YouTube’un kararlılığını test etti.

Artık YouTube’dan atıldığı için Bongino, yeteneklerini yatırımcı olduğu Rumble adlı bir video barındırma hizmetine götürdü. Bongino’nun görüşlerine katılmayabilirsiniz – ve ben genellikle katılmıyorum – insanların Big Tech platformlarıyla aynı şekilde biten ve hiçbir zaman anlamlı bir değişiklikle sonuçlanmayan sonsuz tavuk oyununu oynamak yerine tam olarak yapmaları gereken şey budur. Belki Bongino’nun hamlesi işe yaramayabilir ama hepimiz sosyal medyada gerçek rekabeti memnuniyetle karşılamalıyız.

Bu da beni Neil Young’a geri getiriyor. Elbette, gençliğimden kalma sanatına her türlü sevgim var, bu yüzden başarılı olduğunu görmek istiyorum. Ancak, kaçacak başka bir yer olmadığında Spotify’dan ayrılmanın etkisi, aynı eski huysuzluk ve şişkinlik anlamına gelir. İyi P. R., şüphesiz, ama neredeyse hiç etkisi yok.

Genç – ve sırada kim varsa – büyük platformların ötesinde başka evler nasıl bulacağını ve onları müziğinin armağanıyla nasıl destekleyeceğini ve çalışmalarının sonsuza kadar sürmesine izin vereceğini düşünmesi gerekiyor. Ne de olsa rock ‘n’ roll’un asla ölmeyeceğini duydum.

4 Soru

Dallas Mavericks’in sahibi ve şu anda eczacı rolünü üstlenen (gerçekten) “Shark Tank” yıldızı girişimci Mark Cuban’a yakalandım. Jenerik ilaçları derin bir indirimle sunmayı amaçlayan bu ay açılan çevrimiçi bir satış noktası olan Mark Cuban Cost Plus Drug Company’den bahsetti. Cevaplarını düzenledim.

Öncelikle adını çok sevdiğimi söyleyeyim. İlaç endüstrisi değişime çok dirençliydi, peki sizi bu sektöre girmeye iten ne oldu? Hastaların stresini azaltmanın bir hedef olduğunu söylediniz – bu neden Big Pharma’nın bir hedefi olmadı?

Daraprim ve Martin Shkreli ile başladı. Fiyatları yükseltebilirse, onları düşürmenin bir yolunu bulabiliriz diye düşündüm. Aslında, yapılmakta olan tüm Daraprim’i satın almaya çalıştım, böylece onu verebilirdim. Ama buna karşı yasalar var. Ortağım Alex Oshmyansky, jenerik ilaçlarla fiyatları nerede ve nasıl düşürebileceğimizi anlamama yardımcı oldu. Birlikte, bunun ucuz veya hızlı olmadığını anladık, ancak birçok jenerik ilacın ekonomisini değiştiren bir platform yaratabilirdik.

Eski veya yeni kurulmuş şirketlerle iç içe geçmiş pek çok paydaşla, düşük maliyetli sağlayıcı olmak gerçekten zor, ancak tüm odak noktamız bu. Rekabet nedeniyle, diğer kıyafetler maliyetleri konusunda tamamen şeffaf olmak istemiyor. Marjlarını genişletmek istiyorlar. Maliyetlerimizi düşürdüğümüzde müşterilerimiz maliyetlerimizi görecek ve fiyatlarının düştüğünü görecekler. Ve özellikle Dallas’ta kurduğumuz fabrika ile maliyetlerimizi şimdi olduğundan daha da aşağı çekebileceğimizi düşünüyoruz. Kendimizi yapmak pek çok yönden harika olacak, en az tedarik zincirimiz için basitlik değil.

Sigorta almıyorsunuz, ancak fiyatlarınızın genellikle sigorta kullananların ilaçları için ödediği fiyatın altında olduğunu söylüyorsunuz. Benzer düşük maliyetli programlar birkaç sağlık kuruluşu tarafından denendi. Sigorta şirketlerinin mevcut etkinliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Verimlilik ve sigorta eşanlamlı olsaydı, sigorta yönetimi bu ülkede sağlık bakım maliyetlerinin yüzde 21’ini oluşturmazdı. Ödeyen ve sağlayıcı arasındaki her sözleşme, kendi maliyetleri olan kendi silosudur. Maliyet Artı İlaçlar bundan kaçınmak için tasarlanmıştır.

Reçeteli ilaç fiyatlarının düşürülmesi hakkında çok konuşan politikacılar şimdiye kadar neden bunu başaramadılar? Ve gerçek dünyadaki bir sorunu çözerek siyasi bir yarışa girmeyi mi düşünüyorsunuz?

Siyasi bir yarışa girmek, hiçbir sorunu çözmemenin tek yoludur. Tıpkı ödeyenler ve sağlayıcıların önce karı koyması gibi, politikacılar da önce seçilmeyi veya yeniden seçilmeyi koyar. Bu hedefler hiçbir yerde hastalarınkiyle uyumlu değildir.

Amacımız karı maksimize etmek değil, etkiyi maksimize etmektir. Ekibimiz üç yıldan fazla bir süredir bunun üzerinde çalışıyor. Sadece bir gecede olan bir şey değil. Fantezi olmayacağız, markalaşma kampanyaları yapmayacağız, en gelişmiş yapay zekaya sahip olmayacağız. İlaçlarını karşılayamayan ve aldıklarını paylaştırmak zorunda olan veya kritik olan başka bir şey olmadan giden biri için bunların hiçbirinin önemli olmadığını biliyoruz. Sağlıklı olmak veya acil serviste oturmak arasında fark yaratabilecek bir şeyi karşılayabilmek için bizimle birlikte birkaç ekstra adım atacaklar.

Big Pharma genellikle bir kötü adam olarak görüldü, ancak imajı Covid aşıları tarafından desteklendi. Sizce bu hak edilmiş mi?

Tabi lan. Gerçek şu ki, milyonlarca hayat kurtardılar. Bazıları tarafından kötü olarak damgalanmasına rağmen birlikte çalıştılar. Salgını sona erdirmek için çalışmaya devam ediyorlar. İmkanım olsa her birine ayrı ayrı teşekkür ederdim.

Bonus, editörüm aracılığıyla: Seattle ne zaman olacak N.B.A. basketbol takımını geri aldı , Tanrı aşkına?

Deniyorum!

Güzel ve İğrenç

Güzel:
Bir yıl önce, Substack’in C. E. O. Chris Best’iyle, bağımsız yazarların doğrudan abonelikler aracılığıyla hayranlara ulaşmasını sağlayan çıkış haber bülteni platformunun ilk büyümesi hakkında röportaj yaptım. Bana, “İnsanların eskiden çok güvendiği bazı kurumlara olan güvenini kaybetmeye başladığını düşünüyorum” dedi. “Ve alternatif arıyorlar. Ve medya diyetlerini bir araya getirmeyi seçme biçimleriyle, bir nevi fark etmeye başlıyorlar, ‘Hey, aslında ne tüketeceğimi seçmek istediğim bu değil. ‘”

Metinden bahsediyordu ama şimdi Substack, özel bir beta lansmanında video ile bahsi yükseltti. YouTube, Twitch, TikTok ve Instagram birçok içerik oluşturucu için gayet iyi çalışıyor olsa da, Substack’in çabası, daha fazla ortamı kapsayan övgüye değer bir kampanyanın bir sonraki mantıklı adımıdır (örneğin, geçen yıl bir podcast ağı tanıttı). Facebook gibi daha büyük oyuncular, Substack’in öğle yemeğini türev ürünlerle yemeye çalışırken, ben her zaman Best gibi daha çevik ve yenilikçi olanın tarafındayım.

İğrenç: Son aylarda, New York’tan Eric Adams ve Miami’den Francis Suarez gibi belediye başkanları veya profesyonel futbolcular Aaron dahil olmak üzere, hane halkının maaşlarının en azından bir kısmını bitcoin veya diğer kripto para birimleriyle alma çabalarını öven insanlardan biriyseniz Rodgers ve Odell Beckham Jr. – zamanlamanız, hafifçe söylemek gerekirse, talihsizdi. Bitcoin’in değeri, Kasım ayındaki neredeyse 69.000$’lık en yüksek seviyesinden bu yana yaklaşık yüzde 50 düştü. Ancak bunlar, dijital belirteçlerin düzenlenmemiş dünyasındaki molalardır. Sıradan insanların her gün faaliyet göstermesi için hala çok riskli ve değişken bir sektör. Bu kesinlikle değişecek, ancak Vox’taki bir raporun belirttiği gibi, “Maaşınızı kripto para biriminde almak, tüm maaşınızı borsaya yatırmaya çok benzer – çok, çok daha riskli olsa da. ”