Noel için Hazır değilim. Bir Dakika Almam Gerekiyor.

Dahi kafalar

New member
Son iki yıl zihnimde bulanık anılar, stresler ve değişiklikler, Covid uyarı seviyeleri, protestolar, şiddet, siyasi husumet, Twitter kavgaları, maskeler ve bahçe tabelaları makarasına dönüşüyor. Ve bu sadece daha geniş dünyada olan şey. Kendi hayatımda, bir şehirlerarası taşınma, bir oğlunun doğumu, doğum sonrası komplikasyonlar nedeniyle hastaneye yatışlar, iş değişiklikleri, kilise değişiklikleri ve bir ebeveynin Alzheimer teşhisi vardı.

Hepimiz bu son birkaç yıldaki mücadeleleri sıralayabiliriz. Tek başına bir pandemi deneyimine “kitle travması” adı verildi. “Yorulduk. Yorgunum.

Bu nedenle, geçen Pazar başlayan bir tövbe sezonu olan bu yıl Advent uygulaması için özellikle minnettarım. Noel’de İsa’nın doğumunun kutlanmasından önce ruhsal ve duygusal bir hazırlık zamanıdır.

Henüz Noel için hazır değilim. Kendimi şenliklere ve bayram sevincine atmaya zorlayamam. Bir dakika ayırmam gerekiyor. Bu yıl (ve gerçekten son birkaç yıldır) toplu olarak ve benim bireysel olarak yürüdüklerimizi fark etmek, düşünmek ve yas tutmak için bir mevsime ihtiyacım var. Nerede olduğumu ve buraya nasıl geldiğimi değerlendirmem gerekiyor.

Geliş, bir umut mevsimidir ve umudu uygulamanın bir parçası, ona nerede ihtiyacımız olduğunu fark etmektir. Kilisede, cemaat iyi bilinen bir Advent ilahisini söyler, “Ey gel, gel Emmanuel ve tutsak İsrail’i fidyeyle. ” Fidye ve kurtarmaya ihtiyacımız olduğunu hatırlıyoruz. Bir yıl daha geçti ve hala tamire ihtiyaç duyan bir dünyada yaşıyoruz. Bu uzun yıllar boyunca, bir virüsün hayatımızı aniden değiştirebileceğini, kontrol ve öngörülebilirlik yanılsamalarımızın kırılgan ve hatalı olduğunu, yalanların çoğu zaman gerçeklerle karıştırıldığını, kendimizi veya sevdiklerimizi acıdan koruyamayacağımızı yeniden öğrendik. yoksulluk, adaletsizlik ve karanlığın enkazı devam ediyor. Hristiyanlar, her yıl İsa’nın geldiği ve tekrar geleceği kalp kırıklığı dünyasıdır, derler.

İleriye bakan umudun kız kardeşi, geriye bakan hatırlıyor. Tanrı’nın gelecekteki varlığına ve kurtuluşuna güvenmek için geçmişteki acı veya güzelliğin ortasında Tanrı’nın sadakatini hatırlıyoruz. Ed Prideaux, BBC için yazdığı bir makalede, travmadan nasıl kurtulduğumuzun bir kısmının hatırlamak ve düşünmek olduğunu yazdı. Travma işlenmeden, tartışılmadan, belki de aktif olarak bastırıldığında, diye yazmıştı, biz bir grup olarak “rahatsız ve iyileşmemiş halde kalırız. ”

“Advent” varış veya “geliş” anlamına gelir. ” Bu mevsimde, Hıristiyan ayinleri, Noel’de Mesih’in ilk gelişini ve vaat edilen gelecekteki dönüşünü (bazen İkinci Geliş olarak adlandırılır) yaratıcı bir şekilde beklememizi ister. Ama aynı zamanda kendi küçük yaşamlarımızda da Mesih’in gelişini bekliyoruz. Kilise bu mevsimi, yalnızca yaşam dikkat edilmeye değer olduğu için (ki öyledir) değil, aynı zamanda Noel umudunun teorik bir yaşam için teorik bir umut olamayacağı için de yansıma, tövbe ve durgunluk için işaretler. Bu yılın tüm özel günlerini, dakikalarını, mücadelelerini ve kahkahalarını yanımızda getirerek Noel sezonuna giriyoruz.

Bu nedenle, “Joy to the World” şarkısını söylemeden önce, balonu açmadan önce, Noel sabahı zilleri çalmadan ve hediyeleri açmadan önce, Tanrı’nın kutsamalarına ihtiyaç duyduğumuz gerçek ve sıradan yolları “lanet bulununcaya kadar akmak” için hatırlıyoruz. Hayatımızdaki bu anın belirli acılarında, hayal kırıklıklarında, kayıplarında, ilişkilerinde, işlerinde, ihtiyaçlarında ve sevinçlerinde Mesih’in gelişini nasıl beklediğimizi hatırlıyoruz.

Bu amaçla, yansıma ve hatırlamayı benimsemeye yardımcı olacak bazı yollar önermek istiyorum.

1. Yavaşlatmak. Advent, kendi hayatlarımızı fark etmemiz için yıllık bir çağrı sunuyor. Tatiller çok yoğun olabilir. Onu anlıyorum. Ancak, dinginlik için kasıtlı olarak zaman tanımak için her gün veya haftada birkaç dakika bile ayırabiliriz. 15 dakika sessizce oturun. Bir mum yak veya yürüyüşe çık. Geçen yılki teselli veya sevinç zamanlarını düşünün. Rızkı, sevgiyi, kahkahayı veya Tanrı’nın yakınlığını bilmenin yolları nelerdir? Çaresizlik zamanlarını düşünün. Kaygı, keder, öfke, hayal kırıklığı veya Tanrı’nın yokluğu hissini nerede yaşadınız? Bu duygularla günlüğe kaydedin, çizin veya sadece oturun. Onları düzeltmeye veya onlardan kaçınmaya çalışmayın. Sadece onları kabul edin.

2. Kendi iç hayatını merak et. Bu yıl 42 yaşına girdim, bu yüzden tüm yıl 42. Mezmur üzerinde alçakgönüllü meditasyon yaptım. Mezmur’da kaçınılan bir soru var: “Neden kovuldun ey canım?”

Acıyı sabırla görmezden gelmek için yetiştirilmiş bir Teksaslı olarak, Mezmur yazarının kendi ruhuyla ilgili merakı ilgimi çekiyor. “Aşağılanma”, “Olumlu ol” ya da “İyi tarafından bak ey ruhum” demiyor. Mezmur yazarı kendine “umudunu Tanrı’ya bağla” demeden önce, dürüstçe “Neden aşağı atıldın?” diye sorar. Kendi kederimizin kaynakları ve anlamı ile ilgilenmek görevimizdir – kendi “düşkünlüğümüz. Merak duygusuyla yansımaya girin. Kendi ruhlarımız çoğunlukla keşfedilmemiş bölgedir ve keşfedilecek çok şey var.

3. Kayıplarının yasını tut. İyi ama acı veren bir dünyada yaşamanın bir kısmı, bu yıl hepimizin bir çeşit kayıp yaşamış olmasıdır. Benden daha kötü biri varsa (ki bu her zaman böyledir), yas tutmaya hakkım olmadığını düşünerek büyüdüm. “Daha kötü olabilirdi” evimde yeterince yankılandı, aile arması üzerine yazılmalıydı. Özellikle bir pandemi sırasında, Covid-19 nedeniyle işini, kişisel sağlığımızı veya yakın aile üyelerimizi kaybetmemiş olanlarımız için, gerçekten çok daha kötü olabileceğini bildiğimiz için yas tutmamıza izin verildiğini hissetmek zor.

Tabii ki, bir bakış açısına sahip olmak iyidir. Bu yılların getirdiği acılar eşit olarak dağılmıyor. Ama yine de, nispeten daha küçük kayıplar yas tutulmayı hak ediyor. Üstelik, son birkaç yılın acısını yas tutmazsak, acı öylece kaybolmakla kalmayacak – kaygı, öfke, depresyon ya da benzerleri olarak yanlara doğru ortaya çıkacak. Bizim işimiz kayıplarımızı veya acılarımızı başkalarıyla karşılaştırmak değil’; sadece kendimizinkini kabul etmek ve onurlandırmaktır.

4. Işığa dikkat edin. Bu yılların kayıplarının yasını tutmamıza ve yas tutmamıza izin verdiğimiz gibi, bu yıllarda hayatta kalmamıza – hatta belki de gelişmemize – neyin yardımcı olduğunu fark etmek için zaman alabiliriz. “Gece Namazı” kitabımda, bir üzüntü, şüphe ve keder döneminde dua etme yeteneğimi nasıl kaybettiğimi ve tekrar bulduğumu yazıyorum.

“Bunu karanlıkta öğrendim,” diye yazdım, “Tanrı’nın bizi nasıl aktif olarak fark edip sevdiğine bilinçli olarak bakmam gerekiyor. Ve bunu dua yoluyla yapmayı öğreniyorum. Tıpkı göz bebeklerimizin daha fazla ışığa izin vermek ve ilk düşündüğümüzden daha fazlasını görmek için genişlemesi gibi, dua da gözlerimizi karanlıkta Tanrı’yı fark edecek şekilde ayarlar. ”

Bu bir inkar egzersizi değildir. Kendinizi mutsuz hissediyorsanız, mutluluk duygularını uyandırmak zorunda değilsiniz. Bu, kayıpların ortasında lütuf anlarını not etmenin kasıtlı bir yoludur.

Yeni bir tatil sezonunun zirvesindeyken, geriye bakıp hatırlamak için biraz zaman ayırmamız hayati önem taşıyor. Yansıma, iyileşmek ve büyümek, yaşamımızın ham maddesi içinde ve aracılığıyla Tanrı’nın işini almak için nasıl yer açtığımızdır. Son iki yılın sert toprağında saklanan sessiz tohumların filizlenmeye başlaması için gereken zamandır.

Geri bildiriminiz var mı? HarrisonWarren-newsletter@nytimes’a bir not gönderin. com.

Tish Harrison Warren (@Tish_H_Warren) Kuzey Amerika’daki Anglikan Kilisesi’nde bir rahip ve “Namazda Gece: Çalışan, İzleyen veya Ağlayanlar İçin. ”