Öğrenci Kredisi Borç Tahliyesine Başvurmak Kolaydır. Bunu Hayal Edin.

Dahi kafalar

New member
Biden yönetimi, bir hafta önce öğrenci kredisi affı uygulamasını çevrimiçi olarak açıkladı. Twitter, borçların hafifletilmesi ve şaşırtıcı derecede kolay süreç hakkında neşeli paylaşımlarla aydınlandı.

“İnanılmaz. Yaklaşık 120 saniye sürdü.”

“Süper kolay ve acısız. Kendimi çok umutlu hissediyorum!”

Sekiz milyonu ilk hafta sonu olmak üzere, web sitesinin açık olduğu ilk hafta boyunca 22 milyon kişi başvuruda bulundu; 2013 yılında piyasaya sürüldüğü gün. Kamu politikası profesörleri olarak, idari yüklerin hayati kamu hizmetlerine erişimi nasıl zorlaştırdığına dair araştırmamızı Biden yönetimiyle paylaştık ve Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle kaç kişinin katılabileceğini konuştuk. program (bu sürecin veya uygulamanın kendisinin tasarlanmasına yardımcı olmada hiçbir rol oynamadık). Buna rağmen, borç erteleme başvurusunda bulunmanın ne kadar basit olduğunu görmek bizim için şaşırtıcıydı.

Durumun diğer yönleri daha az basittir. Öğrenci kredisi affı, yoğun siyasi anlaşmazlıklara ve çok sayıda davaya tabidir. Cuma günü, bir federal temyiz mahkemesi, borcun potansiyel olarak ödenmesini durduran geçici bir durdurma kararı verdi. Ancak borçlular hala başvuruda bulunabilirler ve Biden yönetimi derhal bunu yapmalarını istediğini açıkça belirtti. Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, “Emir mahkemenin davayı reddetmesini tersine çevirmez veya davanın haklı olduğunu göstermez” dedi.

Politika üzerindeki çatışmayı bir kenara bırakan basitleştirilmiş uygulama, hükümet kamu hizmetlerinin sunumunda halka öncelik verdiğinde nelerin mümkün olduğunu gösteriyor. Form sadece birkaç dakika içinde doldurulabilir. Hem bilgisayarda hem de akıllı telefonda çalışır ve İspanyolca ve İngilizce olarak mevcuttur. Üç basit sayfadır: bir karşılama sayfası, bir form ve başvuranların uygun olduklarını onayladıkları bir onay sayfası. Yararlanıcıların bir parola ile bir hesap oluşturması gerekmez; bu, insanları başlamaktan vazgeçirebilecek görünüşte küçük bir adımdır. Başvuru sahiplerinin beş bilgiye ihtiyacı vardır: isim, sosyal güvenlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve e-posta adresi. Bu kadar.

Bu basitlik tesadüf değildir. Başvuru sahiplerinin süreci nasıl deneyimlediğine odaklanan tasarım ilkeleri tarafından bilgilendirilen bir dizi seçeneği temsil eder. Normalde hükümet hakkında düşündüğümüzle keskin bir tezat oluşturuyor: kafa karıştırıcı formlar, hükümetin zaten sahip olduğu bilgileri sağlamak için belgeleri takip etmek için harcanan saatler, hepsine ekranın diğer tarafındaki insanların işi zorlaştırdığı hissi eşlik ediyor. amaç.

Biden yönetiminin öğrenci kredisi affı başvurusunu bir araya getirirken yaptığı seçimlere daha derin bir bakış, hem aşırı karmaşık süreçlerin neden genellikle norm haline geldiğini hem de daha fazlasının nasıl basitleştirileceğini gösteriyor.

Uygunluk kriterleri, idari yük dediğimiz şeyin, devlet yardımlarına ve hizmetlerine erişmeye çalışırken yaşadığımız zahmetli deneyimlerin önemli bir kaynağıdır. Öğrenci kredisi borcunun hafifletilmesi durumunda, Başkan Biden bir kişi için 125.000 dolar veya bir hane için 250.000 dolar gelir sınırı koydu.

Daha çok gıda pulları olarak bilinen Medicaid ve SNAP gibi programlar için, başvuran kişinin uygunluğu kanıtlamak için gelir toplaması ve belgelemesi gerekir. Öğrenci kredisi borcunu hafifletmek için başvuran bir kişinin farklı bir deneyimi vardır. Borçlular gelir belgeleri sunmazlar. Sadece uygun olduklarını tasdik ederler. Eğitim Bakanlığı, güven ilkesini seçti, ancak doğruladı. Uygunluğu idari verileriyle teyit edecek ve gelir taleplerinin şüpheli göründüğü durumlarda başvuru sahiplerinden daha fazla belge isteyebilir. Hükümet herhangi bir para göndermediği için – doğrulanmış borçluların borç seviyesini ayarlıyor – uygun olmayan kişilerin devlet yardımlarını alma riski azdır.

Ancak süreç daha da basit olabilirdi. Eğitim Bakanlığının geliri doğrulamak için IRS verisine erişimi olsaydı, tüm uygun borçlular için borcu otomatik olarak affedebilirdi. Ancak federal yasalar, insanlara yardım edebilecek olsa bile, bu tür veri paylaşımını caydırır. Sonuç olarak, uygun bireylerin yüzde 10 ila yüzde 25’i, çoğu zaman bu tek seferlik yardımdan habersiz oldukları veya kafaları karıştığı için hiçbir zaman yardım alamayabilmektedir. Bunun değişmesi gerekiyor.

Kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi, bir başka görünmez idari yük kaynağıdır. Sadece bir Medicare yararlanıcısına veya Uygun Fiyatlı Deva Yasası planı seçmeye çalışan birine sorun. Öğretmenlik gibi mesleklerle uğraşanlara kredi veren Kamu Hizmeti Kredisi Bağışlama programı örneğinde, özel borç verenler bunu kafa karıştırıcı ve zahmetli hale getirdi, bu da birçok borçlunun neden korkunç deneyimler yaşadığını açıklamaya yardımcı oluyor. Eğitim Bakanlığı tarafından daha net mevzuat ve daha agresif gözetim yardımcı olmuş olsa da, sorumluluğu bireyleri kaydettirmek için çok az teşviki olan bir özel borç verenler labirentine bırakmak başarısızlığın reçetesidir.

Bir tahmine göre, bu program kapsamındaki 100 milyar dolarlık yardım, 3,5 milyondan fazla borçlu için ödenmemiş durumda. Sistemde başarılı bir şekilde dolaşanlar bile bunu yapmak için çok büyük miktarda zaman ve duygusal enerji harcadılar. Federal hükümet, özel borç verenleri yeni öğrenci yardım programı sürecinden çıkararak durumu kökten basitleştirdi.

Hükümet başarısızlıklarına çok dikkat ediyoruz. Ancak daha iyi sonuçlar istiyorsak, galibiyetleri de kutlamalı ve öğrenmeliyiz.

Öğrenci kredisi yardımı, kamu hizmeti sunumuna daha iyi bir yaklaşım için kavramın kanıtıdır ve bürokrasiden ziyade kamuoyunu odak noktasına koyan Biden yönetiminin yürütme emrinde yansıtılmaktadır. Ancak bu yaklaşımın tüm devlet programlarında çalışması için dijitalden yüz yüze görüşmeye kadar kullanıcı deneyimine gerçek yatırımlar gerekiyor. Ayrıca, politika yapıcıların politika tasarımındaki yükleri nasıl en aza indireceklerini düşünmelerini gerektirir. Bu, özelleştirmenin yarattığı karmaşıklığın ve karışıklığın ortadan kaldırılmasını ve süreçleri basitleştirmek için idari verilerin kullanılmasına olanak tanımayı içerir.

Öğrenci kredisi borcunun affedilmesine katılsanız da katılmasanız da, nasıl teslim edildiğinden cesaretlenmelisiniz. Siyasi ayrımlarımızda, uzun, kafa karıştırıcı ve çoğu zaman kafa karıştıran prosedürleri, halkın ihtiyaçlarına hizmet etmek için oluşturulmuş basit, sezgisel deneyimlerle değiştirme konusunda ortak bir çıkara sahibiz. Yeni öğrenci kredisi yardım süreci, belirli bir gruba yardım etmekten daha fazlasını yapıyor; hükümetin hepimize nasıl hizmet edebileceği konusunda bize bir model sunuyor.

Pamela Herd (@pamela_herd) ve Donald P. Moynihan (@donmoyn), Georgetown Üniversitesi’ndeki McCourt Kamu Politikası Okulu’nda profesörler ve “Administrative Burden: Policymaking by Other Means”in yazarlarıdır.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .