Okul Deva içindir

Dahi kafalar

New member
Kimberly Wilson’ın TikTok videoları genellikle küçük bir kızın kafasının arkasıyla başlar. Çocuğun saçları keçeleşmiştir ve Grandview, Mo.’daki Butcher-Greene İlkokulu’nda çalışan Wilson, hırıltıları nazikçe taramaya başlar. Genellikle bir veya iki dakika uzunluğunda olan videoların sonunda, kızın saçı, genellikle renkli fiyonklarla süslenmiş güzel bir örgülü stile dönüştürülmüştür.

@ms.honey.vibes başlığı altında paylaşım yapan Wilson, çocukların kimliklerini gizlemeye özen gösteriyor ve mücadelelerinin belirli ayrıntılarını asla paylaşmıyor. Butcher-Greene bir Başlık I okuludur, yani öğrencilerinin büyük bir kısmı düşük gelirli ailelerden geldiği için federal yardım alır. Yaklaşık 300 öğrencisinin yüzde 80’inden fazlası ücretsiz veya indirimli öğle yemeğine hak kazanıyor.

Wilson bana bazı öğrencilerinin istikrarsız ve hatta şiddet içeren ev hayatlarıyla uğraştığını ve okul dışında bir çocuğun asla görmemesi gereken şeyler gördüklerini söyledi. Daha TikTok hesabı bile olmadan çocukların videolarını çekmeye başladı, çünkü eğer yetişkinler hayatlarında onlara yardım edemezse onlara evde kendi saçlarını nasıl yapacaklarını göstermek istedi.

Saç devası, Wilson’ın iş tanımının bir parçası değil. Bir davranış müdahale uzmanı olarak, öğrenciler zorlanırken öğretmenlere destek sağlar. Çocuklara, dışarı çıktıklarında sınıftan ara verir ve duygusal düzenlemeleri üzerinde çalışmalarına yardımcı olur. “Ya beceriler üzerinde çalışmak için öğrenciyi çıkaracağız ya da duyusal bir mola vermek için öğrencileri çıkaracağız” dedi. Wilson’ın odasında çocukların yorulduklarında veya bunaldıklarında dinlenebilecekleri minderler ve puf koltuklar var.

Elinden geldiğince boş zamanlarında saçlarını yapıyor. TikToks’u viral hale gelmeye başladığından beri, diğer eğitimciler öğrencileri için benzer deva çalışmaları yaptıklarını söylemek için ona ulaştı. Wilson, Alabama’da diş fırçaları, deodorant, saç bağları ve ihtiyacı olan çocuklar için yiyeceklerle dolu bir “bakım dolabına” sahip olan Carey Arensberg adlı dördüncü sınıf öğretmeninin altını çizdi. Wilson, TikTok takipçilerinden gelen bağışlar sayesinde okul binasına çamaşır ve kurutma makinesi takmayı başardı, böylece temiz kıyafeti olmayan çocuklar çamaşır yıkayabiliyor.

Çocuklar için bu tür çok önemli destek, okullarda her gün gerçekleşen bir şeydir. 2020’de pandemi başladığında ve okullar kapandığında, çocuklar sadece akademisyenleri kaçırmadı. Evlerinin dışındaki güvenilir yetişkinlerden gelen temel devayı kaçırdılar. Tabii ki okullar bunu bir dereceye kadar sağlıyor olsa da, sadece çalışan ebeveynler için çocuk devadan bahsetmiyorum (yine de Amerikan okul günü, tipik ebeveynlerin çalışma saatlerini yansıtmaz). Brookings Enstitüsü’nde ekonomik araştırmalarda çalışan ve eğitim ve güvenlik ağı politikalarını araştıran Hamilton Projesi’nin direktör yardımcısı Lauren Bauer’ın “istikrar ve ilişkiler” olarak tanımladığı tam bir fiziksel ve duygusal destek yelpazesinden bahsediyorum. ”

Bauer, “Okullar, en savunmasız çocuklarımızı korumada hayati bir işlev gördü” dedi. Bu işlev, halk eğitim sistemiyle sık sık etkileşime girmeyen birçok insan için anlaşılmaz olmuş olabilir. Ancak okullar aylarca kapandığında, “artık çocukların hayatlarına açılan o pencereye sahip değildik. Tarama — sadece gözlükler için değil, evdeki sorunlar için de; bir çocuğun masasında uyuyakaldığı, aç göründüğü veya iştahının olmadığı gözlemi” dedi.

ABD Tarım Bakanlığı’na göre, pandemi öncesinde tipik bir günde 29 milyondan fazla çocuk Ulusal Okul Öğle Yemeği Programından ve yaklaşık 15 milyon çocuk Okul Kahvaltı Programından yiyecek aldı. Ve bilgilerin mevcut olduğu en son yıl olan 2020 için Sayım Bürosu verisine göre, okul çağındaki çocuklar için medyan tahmini yoksulluk oranı yüzde 13 civarındaydı.

Birçok çocuk için bu deva düşüşü, daha küçük bir şekilde her yaz tatilinde pandemiden önce gerçekleşti: Kar amacı gütmeyen No Kid Hungry kampanyasının 2016’da belirttiği gibi, “Araştırmalar, okul kapalıyken ailelerin bakkal maliyetlerinin ayda 300 dolardan fazla arttığını gösteriyor ve okul yemekleri ortadan kalkıyor ve zaten kısıtlı olan bütçeleri zorluyor.”

Ancak koronavirüs karantinaları vurmadan önce gerçek bir felaketti. “2020 yılının Mart ve Mayıs ayları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde gıda güvensizliği oranı üç katına çıktı; The Nation’dan Karina Piser’e göre, Mayıs ayına kadar annelerin beşte biri çocuklarını beslemek için mücadele ediyordu – bu tür verilerin 2001’de kullanıma sunulmasından bu yana en yüksek oran.

“Sosyal-duygusal öğrenme” veya SEL – öğrencilerin duygusal düzenlemelerini ve ilişki becerilerini güçlendirmeye yardımcı olmayı amaçlayan bir müfredat – uygulanması üzerine verilen birçok kültür savaşında eksik görünen şey, duygusal istikrar ve akademik başarının ayrılmaz bir şekilde olduğunun kabul edilmesidir. bağlantılı. Ve bu bağlantı yeni değil. 40 yıldır eğitimci olan ve şimdi eğitimci yetiştiren Buffalo State College Eğitim Okulu’nun dekanı Wendy A. Paterson, tüm çocuğun her zaman kendi deneyimi olduğunu söyledi. Paterson, “Gerçekten iyi hazırlanmış bir öğretmen olsaydınız, bunların ilerlemekte olan insanlar olduğu ve okulların çok büyük bir etkiye sahip olduğu gerçeğine de duyarlıydınız” dedi.

Örneğin, 2021’in sonunda yaklaşık 450 Amerikalı çocuktan birinin yaşadığı bir kader olan Covid’den ölen bir ebeveynin veya bakıcının yasını tutup tutmadığınızı öğrenmek çok daha zor. Bir grup sağlık, ekonomi ve eğitim uzmanından bir grup ebeveyni veya Bakıcıyı Covid-19’a Karşı Kaybeden ve Ulusun Onlara Yardım Etmek İçin Ne Yapabileceğine dikkat çekiyor, “Bir bakıcının travmatik kaybı, depresyon, bağımlılık, daha düşük akademik başarı ve daha yüksek okulu bırakma oranları.” Rapora göre beyaz olmayan çocuklar, bakıcılarını “beyaz akranlarının neredeyse dört katına kadar” oranında kaybetti – “acımasız bir gerçek”.

Paterson, “Çocuklar inanılmaz derecede esnek” olsa da, uzun bir süre okula gitmedikten sonra, “diğer çocuklarla çalışamayan, diğer çocuklarla bütünleşemeyen ve onlarla uygun şekilde konuşamayan çocukları geri getiriyorduk” dedi. ”

The Times Mayıs ayında 300’den fazla okul danışmanıyla yaptığı ankette, bunların yüzde 88’i öğrencilerin duygularını düzenlemekte pandemi öncesine göre daha fazla sorun yaşadıklarını söyledi. Bu, Paterson’ın dediği gibi, “sınıfın sadece müfredatın yayılması için değil, insanların gelişimi için bir yer olduğu fikrine geri dönmemiz gerektiğine” dair herkes için kesin bir hatırlatmadır. İdeal olarak, çocukların temel ihtiyaçlarının ebeveynleri veya yakın toplulukları tarafından karşılandığı ve okulların çocukların duygusal yaşamlarında bu kadar hayati ve kapsamlı bir rol oynamak zorunda olmadığı bir ülkede yaşıyor olurduk. Ama ülkü bir dünyada yaşamıyoruz ve çocuklar ne kadar çok yerde empatik insan olmayı öğrenirse o kadar iyi.

Kimberly Wilson’ın bana söylediği gibi, bu çocuklar için yaptığı şey “saçtan çok daha ileri gidiyor”. Okulundaki tüm çocuklar onun sadece gerçekten ihtiyacı olan çocuklar için saç yaptığını biliyor, bu yüzden birbirlerini aramaya başladılar. Yardıma ihtiyacı olan çocukları ona getirecekler. Çocuklar yeni saç stilleriyle odaya girdiklerinde sınıf arkadaşları onları iltifat yağmuruna tuttu. Wilson, “Bebeklerimizle tam bir daire çizmeye başlıyor” dedi. Çocuklar öğretmenlerinin şefkat ve merhametle hareket ettiğini görüyor ve birbirlerine geri veriyorlar. Bu zorunlu bir sınıf dersi değilse, ne olduğunu bilmiyorum.