OPEC'in üretim kararı sonrası petrol yüzde 3'ten fazla düştü

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Grup ayrıca, daha yüksek kota isteyen Birleşik Arap Emirlikleri için yeni bir üretim hedefi üzerinde de anlaşmaya vardı.

Again Capital ortağı John Kilduff, “Belirsizlik var ve piyasa, ABD üretiminin artmasıyla birlikte, daha fazla petrol üretme ve ihraç etme yönündeki baskı nedeniyle grup içinde uyumsuzluk olduğu sonucuna varıyor” dedi.

Brent vadeli işlemleri 2,75 dolar veya %3,39 düşüşle varil başına 78,36 dolara gerilerken, West Texas Intermediate (WTC) fiyatı 2,77 dolar veya %3,6 düşüşle varil başına 74,22 dolara geriledi. Her iki kontrat da Şubat başından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Diğer analistler de grubun kararının, yüksek faiz oranları ve ABD gibi OPEC dışında artan üretim ışığında fiyatlar için giderek düşüş eğilimi gösterdiğini belirtti.

Bağımsız petrol analisti Gaurav Sharma, ABD ve Çin'den gelen hayal kırıklığı yaratan ekonomik göstergelerin altını çizerek, “Sonuçta bir dizi faktör devreye girdi” dedi.

Talep büyümesinin zayıf olduğuna dair işaretler de son aylarda petrol fiyatları üzerinde baskı yarattı, bu nedenle bu haftanın ABD yakıt tüketimi verileri odakta.