Oy Hakları Konusunda Büyüyen Mücadele

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Ocak. 6: Önceden Belirlenmiş Bir Korku
  • ‘Mr. Başkan, Rikers Adası’ndaki Tümörü İlk Önceliğiniz Olarak Görün’
  • Yurtdışından Gelen Kovid Patojenleri
  • Egzersiz Kaybından Sonra İyileşir
Kredi. . . Doug Mills/The New York Times
Kredi. . . The New York Times için Tamir Kalifa

Editöre:

Yeniden “Biden, Oylama Senetlerine İlişkin Kuralların Değiştirilmesini Onaylıyor” (ön sayfa, 12 Ocak):

Başkan Biden, her iki tarafa yönelik coşkulu ve gecikmiş bir konuşmada, oy hakları yasasının geçmesi için şimdiye kadarki en güçlü iddiasını ortaya koydu, ancak başarı büyük ölçüde şüpheli olmaya devam ediyor.

Siyahların zorlu oy haklarını kısıtlamak için eyalet düzeyindeki uyumlu Cumhuriyetçi çabaların hızlı temposu göz önüne alındığında, hem haklardan mahrum bırakılmayı önlemek hem de adil seçimleri garanti etmek için riskler daha yüksek olamazdı. Ancak, Senato’yu felç edebilecek gizli kurallar nedeniyle temel oy hakları mevzuatının başarısız olması muhtemeldir.

Oylamayı daha zor hale getirmek ve geleneksel olarak partizan olmayan seçim sürecini siyasallaştırmak, seçimleri herhangi bir yolla kazanmak için demokratik olmayan bir Cumhuriyet gündeminin temel parçalarıdır. Bu, demokrasiye acilen ve şiddetle karşı çıkılması gereken büyük bir tehdit oluşturuyor.

Roger Hirschberg
Güney Burlington, Vt.

Editöre:

Yuval Levin’in “Demokratlar, Oy Hakları Sorun Değil” başlıklı yazısı (Opinion konuk yazısı, 4 Ocak):

Meşru bir seçim için üç faktör vardır: tüm uygun seçmenleri içeren seçmen kütükleri, oy verme yerlerine erişim kolaylığı ve doğru oy sayımı.

Eyalet meclislerindeki cumhuriyetçiler, gelecekteki seçimleri kaybetmemek için üç cephede de kural ve prosedürleri değiştirmekle meşguller. İlk iki faktör oy haklarını oluşturur, bu nedenle Bay Levin, bu hakların sorun olmadığını iddia etmek yanlıştır. Ama üçüncü faktöre odaklanmakta haklı. Seçimden sonra ne olacağı çok önemli.

Son seçimlerde oy çalmanın bir sorun olmadığının defalarca gösterildiğini haklı olarak iddia etseler de üçüncü cephede sıkı çalışmak Demokratların çıkarınadır. Bunun nedeni, geçmişte çalınan seçimler hakkında yalan yere bağıran Cumhuriyetçilerin, şimdi bir sonrakini çalmak için ellerinden geleni yapmalarıdır.

Cumhuriyetçilerin söylemleri, Bay Levin’in önerdiği önlemleri alarak kendi planlarına karşı bir duvar örerek onlara karşı kullanılabilir ve kullanılmalıdır. Yeniden saymanın kolay olması ve sonuçların siyasi olarak reddedilmesinin zor olması için kağıt oy pusulasının genişleyen kullanımını eklerdim. Ve her iki tarafın temsilcilerinin oy sayımının tüm aşamalarında hazır bulunmalarını ve sonucu manipüle etmek için diğer tarafın her türlü çabasını duyurabilmelerini sağlamak.

Üçüncü cepheye odaklanmanın ek bir avantajı da, her bir tarafın farklı nedenlerle diğeriyle işbirliği yapmaya mecbur hissetmesidir. Böylece, koridorun her iki tarafından da destekle demokrasiyi koruyan yasaları geçirebiliriz.

David B. Abernethy
Portola Vadisi, Kaliforniya.
Yazar, Stanford Üniversitesi’nde siyaset bilimi fahri profesörüdür.

Editöre:

Bu makale, sorunun gerçekten neden oy hakkı. Yuval Levin, gündemi olmayan bir tür bağımsız gözlemci gibi yazıyor ve ardından iki tarafı aynı madalyonun iki yüzü gibi göstermeye çalışıyor. Ancak dikkatleri büyük sorundan başka yöne çekiyor – insanlara oy vermeleri için en iyi şansı veriyor.

2020’de oy sayımının gündeme gelmesinin tek nedeni Donald Trump’ın kaybetmesiydi ve sayımın Cumhuriyetçilerin komplo teorilerini asabileceği tek konu olmasıydı.

Gerçek şu ki, mevcut Cumhuriyetçi Parti oylamayı bastırmak istiyor ve onların bakış açısına göre iyi bir nedenle – Stacey Abrams’ın 2020-21’deki Gürcistan Senatosu yarışlarında örgütlenme çabalarında gösterdiği gibi, eğer çok sayıda seçmen gelirse, sallanan eyaletler olabilir. Demokratik gidin.

Cumhuriyetçi Parti gerçekten seçmenleri desteklemek istiyorsa, posta yoluyla yapılan oylamaları destekleyebilir ve adil yeniden dağıtıma yardımcı olabilir. Belki o zaman Cumhuriyetçiler muhafazakar görüşleri temsil eden ilkeli bir grup olmaya geri dönerler ve ülkeye katkıda bulunmaya başlayabilirler.

Steve Pomerance
Boulder, Colo.

Ocak. 6: Önceden Belirlenmiş Bir Korku

Başkan Donald Trump, 6 Ocak 2021’de seçim oylarını saymak ve Başkan seçilen Joe Biden’ın zaferini doğrulamak için bir kongre ortak oturumu gerçekleşirken, devam eden protestolar sırasında Beyaz Saray yakınlarındaki bir kalabalığa konuştu. Kredi. . . The New York Times için Kenny Holston

Editöre:

6 Ocak 2021’deki korkunç olaylar, 2016’da o zamanlar aday olan Donald Trump’ın Hillary Clinton’a karşı yarışında Kasım seçim sonuçlarını kabul edeceğini söylemeyi reddetmesiyle önceden belirlenmişti.

Kötü niyetli bir hayal gücüne sahip olmayan bizler, Capitol’deki ölüm ve yıkımı tahmin edemezdik – ancak Bay Trump’ın demokratik normları tamamen göz ardı etmesi en başından beri oradaydı. Açıkça, gücün barışçıl transferi kavramı, onun ihtişamına aykırıydı.

Demokrasimiz geçen yıl muhtemelen onarılamayacak şekilde yağmalandı ve parçalandı. Bay Trump, başladığı yer; Destekçilerinde uyandırdığı tehlikeli ve şiddetli tutkular göz önüne alındığında, korkarım işin sonunda değiliz.

Merri Rosenberg
Ardsley, N.Y.

‘Mr. Başkan, Rikers Adası’ndaki Tümörü İlk Önceliğiniz Olarak Görün’

Rikers Adası, pandemi sırasında son 20 yılın en kötü krizinin pençesinde. Kredi. . . The New York Times için Uli Seit

Editöre:

“Bozulmuş Bir Kurum olan Rikers’ta Şiddetin Ardında” (ön sayfa, 1 Ocak):

Sevgili şehrimizde, Belediye Başkanı Eric Adams’ın hükümetin hesap verebilirliği ve suç önleme konusundaki sözlerini tutmak için ele alması gereken nabız gibi atan bir tümör var. O tümör Rikers Adası.

Bu, hapsedilen kişi başına yılda 400.000 dolardan fazlaya mal olan bir yönetim hatasıdır. Rikers güvende değil çünkü nöbetçi vardiyaları açıkta kalmıyor. İnsanların avcı veya av olmaya zorlandığı bir “Sineklerin Tanrısı” durumu yaratılır. Rikers şiddetin üreme alanı olmaya devam ederse, şiddetin sokaklara yayılması kaçınılmazdır.

Rikers üzerinde çalışan, güvende tutulması gereken iyi ve kahraman insanlar var. Hapsedilen kişilerin kendilerini korumak için memurlara güvenebilmeleri gerekir.

Bu durumu çözmek için, açık olmayan vardiyalara ve görevden ayrılmaya tahammülü olmayan güçlü bir belediye başkanı eli gerekir. Ne kadar iyi olursa olsun, kesin bir belediye başkanlığı taahhüdü olmadan hiçbir komisyon üyesi tarafından kaldıraç olarak kullanılamaz.

Sayın Başkan, Rikers Adası’ndaki tümöre ilk önceliğiniz olarak davranın.

JoAnne Sayfası
Kraliçeler
Yazar, The Fortune Society’nin başkanı ve CEO’sudur.

Yurtdışından Gelen Kovid Patojenleri

Ocak 2021’de bir Londra hastanesinde kişisel koruyucu ekipman giyen sağlık personeli. Yetkililer, koronavirüs testleri, aşılar ve koruyucu ekipman sözleşmelerinde milyarlarca dolar ödedi. Kredi. . . Getty Images aracılığıyla Kirsty Wigglesworth/Agence France-Presse tarafından havuz fotoğrafı

Editöre:

“Eski Yardımcılar ABD’yi Covid Stratejisini Yeniden Yapmaya Çağırıyor” (ön sayfa, 7 Ocak):

Önde gelen tıp danışmanlarının Covid pandemisini durdurmak ve gelecekteki pandemilerle başa çıkmak için tavsiyeleri, Omicron’da görüldüğü gibi, bu mutasyona uğrayan varyantların genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerden kaynaklandığını dikkate almalıdır.

Gelecekteki patojenlerden kaynaklanan salgınları etkin bir şekilde ele almak için, genellikle hastalık yönetimi altyapısından ve varlıklı ülkelerin fonlarından yoksun olan bu ülkelere, yıkıcı enfeksiyonları ve ölümleri önlemek için teşhis testleri, aşılar, ilaçlar ve hatta koruyucu ekipman tedarikinde yardım sağlanması gerekir.

Ulusal sınırlara uymayan patojenlerle başa çıkmak için miyop yaklaşımlar kendi kendini yenilgiye uğratacaktır. Düşük ve orta gelirli ülkeler, virüsleri dünyanın geri kalanına bulaştırmadan ve ayrıca zengin ülkelerin halklarının ve ekonomilerinin sağlığına zarar vermeden önce sınırları içinde kontrol etmek için ABD ile aynı araçlara ihtiyaç duyacaklar.

Mark Kessel
Cenevre
Yazar, Yenilikçi Yeni Teşhis Vakfı’nın başkanıdır.

Egzersiz Kaybından Sonra İyileşir

Kredi. . . James Estrin/The New York Times

Editöre:

Bill Hayes tarafından yazılan “Love Lost, in Life and Exercise” (Opinion konuk yazısı, 3 Ocak):

Bu dokunaklı makale için Bay Hayes’e teşekkür ederiz. Onun gibi ben de yetişkin hayatım boyunca takıntılı bir atlettim ama onun aksine, 30 yıllık ilk hayat arkadaşım öldüğünde, egzersiz rutinlerinin rahatlığına geri dönmek için can atıyordum. Ama dönüşün ilk günü, havuzun kenarında otururken, felç edici bir paniğe kapıldım. Yüzebilecek miydim yoksa dibe mi batacaktım?

Korkunç bir kayıptan sonra, çoğu zaman kaybettim ve kendi başıma ilerleyebileceğimi kendime hatırlatmak için bu fırsatı değerlendirmek istedim. Sonunda kendimi yüksek riskleri atlamaya zorladığımda, yeni parçalanmış hayatıma rağmen hayatta kalabileceğimi doğrulamak içindi.

Vücudum hatırladı, ritmik hareket yatıştı ve zihnim bir an için karayla çevrili kederinden kurtuldu.

Jonathan Silin
Toronto
Yazar, “Early Childhood, Aging and the Life Cycle: Mapping Common Ground kitabının yazarıdır. ”