Politika, Engellilik ve John Fetterman

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Venezuelalı Göçmenlerin Durumu
  • Ölen İnsanlara Seçenekler Vermek
Kredi… New York Times için Jeff Swensen

Editöre:

Re “Engelliliğe Uyum Sağlamak Bir Koltuk Değneği Değildir. It’s the Future,” David M. Perry (Opinion konuk makalesi, 14 Ekim):

John Fetterman canlandırıcı bir gerçek, ama ben değildim o daha önce kampanyasına yatırım yaptı. şimdi öyleyim. Bu sadece bir adamı seçmekle ilgili değil; aşağılık güçlü saldırıların işe yaramadığını kanıtlamakla ilgilidir. Eğer biz yapmakbırakın çalışsınlar, siyasetin içinde ve dışında damgalanma artacaktır.

Kendimizi John Fetterman’ın iyileşmesinde ve maruz kaldığı zorbalıkta gören birçok engelli ve konaklama yeri olan Amerikalı var. Yetkinliğimizin ve değerimizin kasten, kötü niyetle cahil insanlar tarafından sorgulanmasından bıktık.

Bir çocuk olarak okulda ve işyerinde konaklama olmadan çalışmamı imkansız olmasa da zorlaştıran beyin hasarı yaşadım. Çoğu zaman, öğretmenlerin ve işverenlerin tepkisi sağlam ve zayıflatıcı olmuştur.

Birinin engellerinin alaycı bir şekilde onlara karşı silah haline getirilmesi veya istemeden zalimce ve incitici şekillerde yanlış anlaşılması pek çok Amerikalıya aşinadır. Partizan düşünceleri bir yana, John Fetterman’ı seçmek güçlü bir mesaj gönderecektir.

Beklentileri düşürmekle ilgili değil. Yaptığım işte engelli olmayanlardan daha iyiyim çünkü dayanıklılık geliştirmem, daha çok çalışmayı öğrenmem ve başa çıkma araçları geliştirmem gerekti. John Fetterman’ın Dr. Mehmet Öz’ün olabileceğinden daha iyi bir senatör olacağına eminim.

Eric Shapiro
Kraliçeler

Editöre:

David M. Perry’nin pazardaki engelli hastaları savunması övgüye değer. Bununla birlikte, argümanı, kamu görevi sahiplerinde – özellikle travma, felç, tümör veya hastalıktan kaynaklanan beyin hasarının sonuçları söz konusu olduğunda – engelliliğe dönüşmez.

Beyin sorgulanmayan zihin, iletişim, karar verme ve ahlaki yargı organıdır. Herhangi bir işlev eksikliği, etkilenenlerin kritik davranışlarını etkileyebilir. John Fetterman’ın, seçilirse bir ABD senatörü olarak entelektüel ve motor fonksiyonlarını etkileyecek nörolojik bir rahatsızlığı olduğunu anlamak için konuşmalarını izlemek yeterlidir.

Neden kamu yararını engelli adaylardan korumak için gerçeklerin kendileri adına konuşmasına izin vermiyorsunuz ve onların bir kurul önüne çıkıp her bir vaka bazında adaylık için onaylanmalarını ya da reddedilmelerini sağlayamıyoruz?

Mevcut durumun FDR’nin çocuk felci temelli zayıflıkları ile karşılaştırılması, çocuk felcinin beynin entelektüel fonksiyonlarını etkilemediği noktasını ortaya çıkarmalıdır. FDR, boşa harcanan, zayıf bacaklarını halkın gözünden uzak tutarak bozukluğunu gizleyebildi. Bay Fetterman için bu mümkün değil.

Robert S. Nisan
New York
Yazar bir nörologdur.

Editöre:

David M. Perry’nin başka açılardan değerli olan konuk yazısı, ne yazık ki, kamu görevine aday olan kişilerle karşılaştırıldığında, ruh sağlığı konusundaki “dolu” konuyu daha da karıştırıyor. Evet, birçok akıl sağlığı uzmanı, Donald Trump’ın zihinsel olarak başkan olarak hizmet etmeye uygun olmadığını açıkça belirtti (“The Dangerous Case of Donald Trump”, 2017’de yayınlandı).

Ancak çoğumuz, Bay Perry’nin yerinde bir şekilde alıntı yaptığı kötü şöhretli Fact dergisi makalesinin hatalarını tekrarlamaktan kaçındık (“1.189 Psikiyatristler Goldwater’ın Psikolojik Olarak Başkan Olmaya Uygun Değildir!”). Bir kişiyi incelemeden fikir vermenin etik olmadığını söyleyen bilim dışı Goldwater Kuralı tarafından susturulmamıza izin vermedik, ancak kamuoyunu Bay Trump’ın ince derisi, büyüklenmeciliği, intikamı ve bunlarla işbirliği yapamaması konusunda uyarmaya çalıştık. görüşleri onunla çelişen onu yaptı mizaç olarakülkemizdeki en yüksek makamda görev yapmaya uygun değildir.

Elbette bu, engelliliğe karşı duyarsız olmak değil (ki Bay Trump ironik bir şekilde öyleydi), daha çok, 6 Ocak komitesinin oturumlarının açıkça gösterdiği gibi, onu bir örnek vermeye iten kişilik özelliklerini belirlemek için mesleki deneyimimizi ve muhakememizi kullanmaktır: Capitol’ü, Kongre üyelerini ve onları korumaya çalışan barış görevlilerini korumaktan aciz.

Leonard L. Cam
Newton, Mas.
Yazar, “Donald Trump’ın Tehlikeli Vakası”na bir bölüm katkıda bulunan bir psikiyatrist ve psikanalisttir.

Editöre:

Ben engelli bir doktorum, bu yüzden David M. Perry’nin yazısı beni derinden etkiledi. Uygulamadan sonra, büyük bir hastane bölümünün başkanı olarak devam ettim, ikinci bir yüksek lisans derecesi aldım ve yasal olarak körken bir akut deva hastanesinde baş sağlık görevlisi olarak hizmet ettim. Emekli olduktan sonra hala uyarlanabilir yazılımlar kullanarak ders veriyor, kurullarda görev yapıyor, yazı yazıyor ve ders alıyorum.

Mehmet Öz, bir kalp ve damar cerrahı olarak, felç geçiren pek çok hastayı mutlaka yönetmiştir. Herhangi bir engelleyici kalıntı semptomunun gelecekteki etkinliklerini veya bilişsel becerilerini sınırlayıp sınırlamayacağını sorgulamak yerine, bu bireyleri kendi ilgi alanlarını sürdürmeye teşvik ettiğinden şüpheleniyorum. Bu, şefkatli ve ilgili bir doktorun uygun davranışı olacaktır.

John Fetterman’ın engelliliğine dayanarak adaylığı hakkında şüpheler ileri sürmek hem ikiyüzlü hem de dürüst olmayan bir davranıştır. Bunun yerine, birçok engelli kişinin sergilediği niteliklerin – motivasyon, uyum ve dayanıklılık – potansiyel bir senatör için çok uygun olduğunu iddia ediyorum.

Dean R. Wasserman
Plymouth, Mass.

Venezuelalı Göçmenlerin Durumu

23 Eylül 2022’de Kolombiya ve Panama arasındaki Darién Gap’te bir tepeye tırmanırken yorgunluktan bitkin düşen bir adam. Kredi… New York Times için Federico Rios

Editöre:

Bu yıl, çoğu Venezuelalı yaklaşık 160.000 kişi, daha iyi bir yaşam arayışıyla Kolombiya ile Panama arasındaki tehlikeli Darién Geçidi’ni yürüyerek geçti (ön sayfa, 8 Ekim).

Kosta Rika’da yaşayan biri olarak, bu insani krizin her gün ortaya çıktığını görüyorum. Göçmen grupları çaresizlik tarafından itilir ve Amerikan rüyası tarafından çekilir.

Ancak Biden yönetimi göçmenlik politikalarını sıkılaştırdığında (haber makalesi, 13 Ekim) Venezüellalıları planlarını anlamaya çalışırken bu rüya aniden suya düştü. Birçoğu, yolculuklarının sona ermiş olabileceği gerçeğiyle yüzleşti.

ABD, Latin Amerika ülkelerinin Venezüellalılara ev sahipliği yapmasına yardım etmek için milyarlarca dolar yatırım yaptı, ancak bu paranın sahada nasıl konuşlandırıldığı henüz belli değil. Hükümetler insanların çektiği ıstırabın üstesinden gelmede başarısız olurken, vatandaşlar da parçaları toplamaya bırakılır. Kadın grupları bu çabanın en başında yer almakta, yiyecek, barınma ve kanunî kaynakları sağlamayı kendilerine görev edinmektedir.

Daha geçen gün göçmen bir ailenin iki gece otelde kalmasına yardım ettim. Bunun ötesindeki gelecekleri bilinmiyor, ama şimdi geri dönmek için çok fazla fedakarlık yaptılar.

Rebeka Dostu
Santa Ana, Kosta Rika

Ölen İnsanlara Seçenekler Vermek

Ondi Timoner babasının son günlerini filme aldı. Onu şişirmek istedim, dedi. “Sesini bir daha duyamamaktan korktum.” Kredi… New York Times için Brad Torchia

Editöre:

Yeniden “Ölmeyi Seçti. She Hit Record” (Arts & Leisure, 9 Ekim):

Kocam 1990’larda öldü ve o ölürken kendi istediği gibi ölme arzusunu dile getirdi. Sevilen birini kaybetmenin acısını anlıyorum – ve ayrıca birinin ölüm karşısında saygı ve özerklik talep etmesini izlemenin nasıl bir şey olduğunu da biliyorum.

Ondi Timoner’ın “Son Uçuş Evi” belgeseli bu ikiliği yakalar. Ondi’ye New York’ta haysiyetle ölüm yasasının savunulmasındaki aktivizmi için minnettarım. Ölmekte Olan Tıbbi Yardım Yasası gibi yasaları savunmaya devam ederken, Ondi ve babasınınki gibi hikayeleri öne çıkarmalıyız.

Hepimiz bir kez ölüyoruz ve ölmekte olan insanların acı karşısında seçeneklerinin olduğu bir dünyayı hak ediyoruz.

Peg Sandeen
Portland, cevher.
Yazar Death With Dignity’nin CEO’sudur.