Putin Dünyayı Daha Hızlı Döndürüyor

Dahi kafalar

New member
Bret Stephens: Merhaba, Gail. 2006’da The Wall Street Journal için şu cümleyle başlayan bir köşe yazdım: “Vladimir Putin’in Rusya’sını ABD’nin düşmanı olarak düşünmeye başlamamızın zamanı geldi.” O dönemde aldığım eleştiriler soldan geldi. Ama aynı sütunu bugün yazsaydım, eleştirilerin çoğu sağdan gelirdi.

Ne oldu?

Gail Collins: Bret, sanırım dış ilişkiler hakkında konuşmama konusundaki uzun süredir devam eden kuralım bugün rafa kaldırılacak. Rusya’yı görmezden gelemezsiniz.

Bret: Bolşeviklerin düpedüz katlettiği büyük büyükbabam Ivan Grodzensky dışında, atalarımın çoğunun canını kurtarmak için kaçtığı harika ülke.

Gail: Sol, diz üstü Rus karşıtlığını, muhafazakarların hala komünizmle mücadeleyi uluslararası gündemin ana fikri olarak gördüğü Soğuk Savaş günlerinden kalan bir şey olarak görme eğiliminde. Asıl tehlike sağcı güçlü adamlardı ve şimdi sanırım iki taraf birleşti. Putin, herkesin – ya da neredeyse herkesin – nefret etmeyi sevdiği sağcı güçlü adam.

Sağdaki bazılarının neden hâlâ aşık olduğunu açıklamanıza izin verin.

Bret: Mitt Romney gibi düzendeki çoğu Cumhuriyetçi, Putin’in Rusya’sını yıllardır olduğu gibi ciddi bir tehdit olarak gördü – şunu eklemek isterim ki, Mitt’e bir özür borçlu olan Barack Obama’dan daha açık bir şekilde 1980’lerin dış politikasını geri çağırması ve istemesi hakkındaki aptal alayı için.

Gail: Hey, çoğumuz Mitt’e şu ya da bu nedenle özür borçluyuz. Köpeğiniz Seamus’u arabanızın çatısına koyduğunuz için sizinle dalga geçtiğim için hala üzgünüm, Senatör.

Bret: 2012 koşusunu oldukça eleştiriyordum, ancak o kazansaydı dünya muhtemelen bugün daha iyi bir yerde olurdu.

Ancak Donald Trump’ın başkanlığı, Peder Coughlin ve Pat Buchanan gibi bağnaz izolasyoncuların eski eski hakkının gerçekten sadece ısınmış bir versiyonu olan yeni bir sağın ortaya çıkmasına neden oldu. Bu insanlar Putin’i, Davos seçkinleri, eşcinseller ve beyaz olmayan göçmenler gibi sözde düşmanlarından Hıristiyan medeniyetini koruyan bir Charles Martel figürü olarak görüyorlar.

Gail: Sizinle sohbet ederken sevdiğim birçok şeyden biri de tarih anlayışınız. Peder Coughlin’in düşünce trenimde ortaya çıkmasından bu yana uzun zaman geçti ve Charles Martel – vay canına.

Üzgünüm, sadece size iltifat etmek istedim. Yeni yeni sağ hakkında devam edin.

Bret: Teşekkür ederim. (Ve teşekkürler, Chicago Üniversitesi.)

Şu yeni-eski-yeni-eskilere dönersek, o mide bulandırıcı alaycı Tucker Carlson ve mide bulandırıcı gerçek inanan Steve Bannon gibi insanlar, neyin ne olduğunu görmezden gelerek “Batı”yı savunmak istiyorlar. Batı, esas olarak liberal demokrasiye olan bağlılığıyla ilgilidir. Bazıları Putin’in gömleksiz, tüysüz, maço imajına da ilgi duyuyor.

Gail: Size sormak istedim — Putin ve Trump’ın gerçek bir zihin-birleştirme dostluğu olduğunu mu düşünüyorsunuz, yoksa Putin sadece Trump’ın egosunu mu oynuyordu?

Bret: İkincisi. Trump klasik bir narsist ve Putin gibi deneyimli bir KGB subayı onu bir keman gibi oynamayı bilirdi.

Tuhaf bir şekilde, Trump yönetiminin Rusya’ya yönelik politikaları genel olarak Trump’ın kendi söylem ve niyetlerinden daha sert ve daha iyiydi, çünkü kısmen sonunda Putin’in kanişi olarak görülmenin iyi bir görünüm olmadığı mesajını aldı. Ancak, GOP’un Putin meraklı kanadının, Trump’ın Putin’in “dehası” hakkındaki aptal yorumuyla birlikte, genel Cumhuriyet markasına gerçekten zarar verebileceğini düşünüyorum. Bu, Başkan Biden’a Salı gecesi Birliğin Durumu’nda “özgür dünyanın savunucusu” mantosunu üstlenmesi için bir fırsat sunuyor. Joe’dan ne umuyorsun?

Gail: Sanırım onun kaliteli çocuk bakımına odaklanma hayalim şimdi biraz belirsiz.

Bret: Tıpkı FDR’nin “Dr. Yeni Anlaşma”dan “Dr. Savaşı Kazanın”, Biden’ın da benzer bir şey yapması gerekiyor.

Gail: Putin pandererleri olarak yola çıkan bazı sağcı uzmanların çevrecilik karşıtlığına odaklanarak bu delikten çıkmaya çalıştıklarını fark ettim. Biden’ın Rusya’yı cezalandırmaya yönelik haklı çabaları, buradaki enerji fiyatını büyük olasılıkla artıracaktır.

Bu yüzden, umarım Amerika’ya kısa süreli bazı sıkıntılar olsa da, Ukrayna kriziyle ilgili Keystone XL’in yeniden canlandırılmasını gerektirecek hiçbir şey olmadığını söyler. boru hattı. Ülkemizin hem Rusya’dan gelen bu acil meydan okumayla hem de küresel ısınmanın uzun vadeli zorluğuyla başa çıkabilmesi.

Bret: Sonunda aynı fikirde değiliz! Batı’nın Rusya’dan enerjiye bağımlılığını azaltmak için ne kadar çok şey yapabilirsek o kadar iyi. Bu, yeni, güvenli, güvenilir nükleer enerjiye yoğun bir şekilde yeniden yatırım yapmak anlamına gelmelidir. Nükleere karşı kampanya, çevre hareketinin daha aptalca hareketlerinden biri oldu, çünkü Batı’yı güvenilir, enerji yoğun, düşük karbonlu bir güç kaynağını şeytanlaştırırken Rusya gibi kötü petrostatlara daha fazla bağımlı hale getirdi. Doğal gazın çevre için kömürden çok daha iyi olduğu ve Avrupalı dostlarımıza sıvılaştırılmış halde gönderilebilmesi gibi ek bir avantajı olduğu için, doğal gaz için daha fazla parçalama da yardımcı olacaktır.

Gail: Bu, bahsettiğimiz gezegenin geleceğidir. Enerji söz konusu olduğunda, ileriye yönelik akla gelebilecek en güvenli yolu bulmalıyız. Herkes bunun pahalı bir yolculuk olacağını kabul etmeye istekliyse, temiz güç kaynaklarını teşvik etmek için bir sürü seçenek var. Bu (öksürük, öksürük) daha fazla vergi anlamına gelse bile çok fazla devlet desteğine ihtiyaç duymak.

Bret: Ya da daha az bürokrasi, özellikle nükleer enerji için. Haftanın diğer büyük haberi Gail, Biden’ın Yüksek Mahkeme adayı. Yargıç Ketanji Brown Jackson ve adaylığının siyaseti hakkındaki düşünceleriniz?

Gail: Açıkçası süper nitelikli. Birkaç Cumhuriyetçinin daha merkezci bir sicile sahip diğer olası adaylardan en az birine açık olduğunu biliyorum, ancak bir liberal olan Adalet Stephen Breyer’i bir zamanlar Breyer katibi olan liberal bir adaletle değiştirmekten bahsediyoruz. Maalesef mahkemenin dengesini değiştirmeyecek.

Bret: Ya da neyse ki. Üzgünüm, devam et.

Gail: Senato duruşmalarının nasıl gittiğini görmek isterim. Her iki tarafın da mahkeme atamasını ciddi bir görev olarak gördüğü ve onurlu, neredeyse meslektaşlar gibi davrandıkları eski günleri hatırlıyorum. Bunun şimdi olacağını sanmayın. Ve bana Demokratların Trump adaylığı konusunda ne kadar karışık olduğunu hatırlatacağını biliyorum. Bundan sonra Mitch McConnell’in Obama’nın Yüksek Mahkeme adayının oylamaya çıkmasına asla izin vermemesi konusunda uluyacağım.

Ya da sadece ilerleyebiliriz. Nasıl hissediyorsun?

Bret: Bence 100-0 veya en az 96-3, yani 1993’te Ruth Bader Ginsburg’un oyuydu. muhtemelen onun görüşlerinin çoğuna katılmayacaktır. Benim temel görüşüm, cumhurbaşkanlarının ideolojiden bağımsız olarak Yüksek Mahkeme seçimlerini yapma hakkına sahip olmaları gerektiği ve son yıllarda her aday için yaşadığımız battle royale’in hiç kimseye, en azından Senato’nun itibarına yardımcı olmadığı yönünde. Mahkemenin imajı veya ülkenin akıl sağlığı.

Gail: Pekala, aynı fikirdeyiz — geçici olarak. Uluma hakkımı saklı tutmam gerekebilir, eğer – ahh! – Trump iktidara dönmeli ve bir manyağı aday göstermeli.

Bret: Ben de bunun siyasetiyle ilgileniyorum. Biden’ın sadece Siyah bir kadını seçeceğini önceden duyurmakla hata yaptığını düşündüm. Ancak ona karşı çıkmak için sıraya girecek Cumhuriyetçi senatörler, duruşmalarda kendilerini sadece kaba ve çirkin gösterecekler, bu da ara sınavlarda Demokratlara yardımcı olabilir. Umarım Lisa Murkowski, Susan Collins, Ben Sasse ve Mitt Romney gibi en az birkaç Cumhuriyetçi oyu alabilir.

Gail: Tamam, Mitt. İlkeli bir tavır takının ve Seamus dönemimiz için bir kez daha özür dilerim.

Bret: Başka bir konuda, Gail, CNN’deki kargaşa beni büyüledi. Jeff Zucker bir veya iki, belki de altı bulutun altında istifa ettikten sonra ağ yeni bir lider, Chris Licht alıyor. Bir gazetecilik uzmanı olarak, CNN’in yeniden ayağa kalkmasına nasıl yardımcı olabileceğine dair herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Gail: Pekala, CNN’nin Ukrayna’dan sağladığı güzel ve bazen korkusuz yayında her gün en önemli kısmı görüyorsunuz.

Bret: Bu her zaman ağın en büyük gücüydü ve Fox ve MSNBC’de hüküm süren rant, önyargılı, kişilik odaklı sözde gazetecilik türünden ana farkı buydu. . CNN, bu temellere geri dönerek fayda sağlayacaktır. İnsanlar güvenebildikleri sürece “sıkıcı” TV gazeteciliğine akın edecekler.

Gail: Bu bana, Times’daki meslektaşlarımıza ve bizi bilgilendirmek için güvenliklerini riske atan diğer muhabirlere ve fotoğrafçılara teşekkür, iyi dilek ve övgü göndermemi hatırlatıyor. Dünyanın bir yerinde neredeyse her gün olan bir şey ama an be an takdir etme şansımız olduğunda her zaman ilham veriyor.

Bret: Yeterince sık söylenemez, Gail. Gazetecilik insani bir girişimdir, dolayısıyla kaçınılmaz olarak kusurludur ve herkes eleştirmen olmayı sever. Ancak Ukrayna’daki ve çevresindeki meslektaşlarımızın canlı güncellemelerini sürekli yeniledikçe, özgür bir basının neler yapabileceğini ve neler yapabileceğini hayranlıkla izliyorum. Bu tür bir özgürlük aynı zamanda Ukrayna halkının şu anda korumak için savaştığı şeydir. Kimse kaderine kayıtsız kalmamalı veya bu savaşın doğru tarafında kimin olduğunu anlamamalı.

The Times, editöre çeşitli mektuplar yayınlamaya kararlıdır. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazı ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Facebook , Twitter (@NYTopinion) The New York Times Opinion bölümünü takip edin ) ve Instagram .