Randi Weingarten Hala Okulların Açılmasını İstiyor

Dahi kafalar

New member
Geçen ay, Amerikan Öğretmenler Federasyonu başkanı Randi Weingarten hakkında yazdım. Birçok kişi okulların kapanmasıyla onu suçlarken, onun aslında okulları açık tutmak için uğraştığını savundum. Makaleye yönelik yaygın bir eleştiri, Weingarten’ın benim yardımımla, kesintiye uğrayan eğitimin zararlarının kanıtı olarak itibarını kurtarmaya çalıştığıydı.

Cumhuriyetçi senatör Tom Cotton, Weingarten’in “rehabilitasyon turunda” olduğunu tweetledi. Fox News’in web sitesinde, “New York Times sütunu, Randi Weingarten’ı okulları açık tutma şampiyonu olarak tasvir ettiği için patladı. Bu ay, Omicron’a tepki olarak bazı okullar kapandığında ve Chicago Öğretmenler Sendikası greve gittiğinde, bir açık okul savunucusu alaycı bir şekilde Weingarten parçam “güzel yaşlandı, sanırım hepimiz aynı fikirde olabiliriz” tweetini attı. ”

Belki sadece savunma yapıyorum, ama bence yaşlandı. Devlet okullarının Omicron’a nasıl tepki verdiğini izlediğimde, Weingarten’ın diğer bazı sendika liderleriyle birlikte, bazı üyelerini çileden çıkarma pahasına da olsa kapanmalardan kaçınmaya çalıştığını açıkça görüyorum. Her ne kadar 2020 baharından bu yana herhangi bir noktada olduğundan daha iyi bir kapanma durumu olsa da, ne de olsa ülkedeki okulların büyük çoğunluğu açık. Okulların kapandığı yerlerde, çoğunlukla lojistik nedenlerle oldu — hasta olan çok fazla personel var.

Weingarten Pazar günü bana, “Geçen yıl bu zamanlarda, bu artış sırasında okulların yüzde 40’ını açtınız” dedi. “Bu yıl şu anda yüzde 96’nız var. ”

Weingarten, Chicago’nun bir anormallik olduğunda ısrar ediyor. Şehir “her zaman olduğu gibi çok büyük görünüyor, ancak öğretmen sendikası adı verilen bir iş eyleminin olduğu bir bölge” dedi. “Öğretmenlerin endişe duyduğu ve okul bölgelerinde hastalık isteyen grupların olduğu birçok yer var. Ama sendikam açısından, bunu yapmak için organize bir çaba yok. Aslında tam tersi. ”

Bazı öğretmenler bundan memnun değil; bazıları sınıflarda kendilerini güvensiz hissederler ve liderlikleri tarafından terk edilirler. Pazartesi akşamı, Weingarten’in bir zamanlar başkanlığını yaptığı New York City sendikası olan Birleşik Öğretmenler Federasyonu’nun sol kanat komitesi, diğer şeylerin yanı sıra okulların 18 Ocak’a kadar tatil edilmesini talep etmek için sendika merkezinin önünde protesto etmeyi planlıyordu.

Yakın zamanda kendisi de Covid’e yakalanan Weingarten, üyeleri arasındaki endişeyi görüyor. Onlara sorarsanız, “bu geçen süre içinde birkaç günlüğüne uzak kalmak” isteyip istemediklerini, “ezici bir şekilde evet diyeceklerini” söyledi. ”

Öyleyse neden onlar adına uzaktan okul talep etmiyor? “Çocuklar, toplumumuz, topluluklarımız normalliği yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çok ihtiyaç duyuyor” dedi ve ekledi, “İster çocukların öğrenmesi, ister izolasyon sorunları, ister ekonomi olsun”, işleyen okullara çok fazla bağlıdır.

Tahminimce, geçen yıl okulların kapanmasını uzatmamış olsaydık, özellikle Omicron’un yakında zirveye ulaşacağı umuduyla, şimdi kısa bir kapanış için daha fazla iştah olabilirdi. Ne de olsa çoğu okul açık olabilir, ancak hastalık birçok kişinin işlevini yerine getirmesini zorlaştırıyor.

Eğitim web sitesi Chalkbeat, Brooklyn’deki bir lise de dahil olmak üzere, yaklaşık 50 öğretmenin hasta olduğu ve yedek kıtlık olduğu için yüzlerce öğrencinin konferans salonunda oturmak zorunda kaldığı New York City’deki aksaklıkları bildirdi. The Washington Post, Miami’de koçların ve idari personelin devamsızlık yapan öğretmenlerin yerini doldurduğunu bildirdi. Okulların kapanmasına şiddetle karşı çıkan pek çok ebeveyn varken, diğerleri çocuklarını sınıfa göndermekten korkuyor: Geçen Pazartesi, Rochester, N. Y.’de öğrencilerin yüzde 40’ı devamsızdı.

Yine de geçen yılki kapanmaların -öğrenmeye, zihinsel sağlığa ve halk eğitiminin geleceğine- ne kadar zarar verdiği düşünüldüğünde, sanal derslere geri dönmeye karşı muazzam bir direnç var. Demokratlar bunun siyasi tepkiyi körükleyeceğinden korkuyorlar. Ve sesli bir grup ebeveyn buna tahammül etmeyecek çünkü kısa vadeli kapanışların süresiz olarak devam etmeyeceğine güvenmiyorlar.

Önümüzdeki haftalarda daha fazla kapanma olacak, ancak Weingarten, Chicago dışında, çoğunlukla bireysel okulları etkileyeceğini düşünüyor. Durumu havayolu endüstrisininkine benzetiyor. Uçuşlar, onları çalıştıracak yeterli insan olmadığında, uçmanın güvenli olup olmadığı konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle iptal ediliyor.

Weingarten, “Bir an için bu zehirli ortamın olmadığını varsayın” dedi. “Sanırım aslında birçok insanın okulların açıldığını ve toplulukların bir araya gelip yapmamız gerektiğini söylediğimiz şeyi yapmak için bir araya geldiklerini, yani okulların birinci öncelik olması gerektiğini oldukça iyi hissettiğini göreceksiniz. ”

Weingarten bana bunun bir sendika lideri olarak karşılaştığı en zor durum olduğunu söyledi. Pek çok öğretmen korkmuş ve bitkin durumda. Hikaye, şimdilik, yapabilenlerin çoğunun hala ortaya çıkması.

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .