Ron DeSantis ABD başkanlığı kampanyasını sonlandırdı

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Sosyal ağda yayınlanan bir videoda, “zafere giden açık bir yol olmadan” zaman ayırıyorlar ve kaynaklarını bağışlıyorlar. “Dolayısıyla bugün kampanyamı askıya alıyorum” diye ekledi.

DeSantis'in istifası, son haftalarda Trump'ın partisindeki diğer rakiplerinin istifasına katıldı. Bu şekilde eski başkanın rakibi olarak yalnızca Güney Carolina'nın eski valisi Nikki Haley kalır.

DeSantis kayıtta, “Cumhuriyetçi ön seçmenlerin çoğunluğunun Donald Trump'a bir şans daha vermek istediği benim için açık” dedi ve özellikle koronavirüs salgını nedeniyle eski başkanla farklılıkları olduğunu kaydetti.

Trump “benim desteğime sahip çünkü geçmişin eski Cumhuriyetçi muhafızlarına veya Nikki Haley'nin temsil ettiği aşırı ısınmış korporatizm biçimine geri dönemeyiz” dedi.

Kendisine karşı çeşitli yasal işlemlere gömülmüş olan eski başkan, geçen Salı günü Iowa'yı kasıp kavurdu; burada Cumhuriyetçi seçmenlerin %51'i eski başkanı yalnızca %21 oy alan DeSantis ve %19 oy alan Haley'e tercih etti.

Büyük rakip

DeSantis, kavgacı tarzı ve son derece muhafazakar görüşleri nedeniyle geniş çapta 2024 Cumhuriyetçi adaylığının önde gelen adaylarından biri ve Trump'ın doğal varisi olarak görülüyordu. 2023'ün başlarında Trump'a karşı birçok kafa kafaya ankete liderlik etti.

Ancak Florida valisinin desteği, kusurlu bir kampanya stratejisi, kampanya yolunda seçmenlerle görünürdeki huzursuz ilişkisi ve Trump'ın parti tabanının büyük bir kısmı üzerinde şimdiye kadarki kırılmaz kontrolü nedeniyle birkaç aydır azalıyor.

Çoğu kamuoyu yoklamasına göre Cumhuriyetçilerin yüzde 70'inden fazlası Trump hakkında olumlu görüşe sahip. Bu, DeSantis'i, hâlâ Trump'a hayran olan seçmenlerin yanı sıra ondan tutkuyla nefret eden seçmenlere hitap etmek zorunda kalacak bir konuma getirdi. DeSantis her iki durumda da başarısız oldu.

Eski başkandan kurtulmak isteyen Cumhuriyetçiler oylarını birkaç aday arasında paylaştırırken, çoğu Trump destekçisine neden kendisinin daha iyi bir seçim olduğunu hiçbir zaman başarılı bir şekilde ifade edemedi. Özellikle Haley, saha güçlendikçe ılımlı Cumhuriyetçiler arasında favori olarak ortaya çıktı.