Ron DeSantis, Seçim Gününün Diğer Bazı Cumhuriyetçilerden Daha Fazla Keyfini Çıkardı

Dahi kafalar

New member
Bret Stephens: Gail, “‘Rölyef’i nasıl hecelersin?” diye soran eski Rolaids adını hatırla. Bence cevap “ara sınavlar”.

Geçen haftaki sonuçlar hakkında düşünceleriniz?

Gail Collins: Oldukça neşeli hissediyorum, Bret. Ev dökümü, kimsenin fazla bir şey yapmasını sağlayamayacak gibi görünüyor, ancak bu kesinlikle en kötü olasılık değil.

Ve Demokratların 50 oyluk Senato koruma duvarı, hafta sonu Arizona ve Nevada çağrıldığına göre güvenli görünüyor. Bu, Tanrıya şükür, Joe Biden’ın adli ve diğer önemli atamaları onaylatabileceği anlamına geliyor. Gelecek ay Gürcistan’da ne olacağını görmeden önce bile bu.

Bret: Herschel Walker Georgia’daki ikinci turu kaybederse çok mutlu olacağım. Bir savaş alanında en yüksek seçim yetkilisi olmak için yarışan her seçim inkarcısının kaybetmesi, şampanyanın tıpasını açmak için bir nedendir.

Gail: Vay canına, kesinlikle adil davranıyorsun. Bir muhafazakar için.

Bret:Teşekkürler, sanırım.

Gail:Demokrat kazananların tam olarak tüm önceliklerinize sahip olmadıklarına işaret etmeliyim.

Bret: Bunu biliyorum. Yine de, seçimden çıkarılacak ana çıkarım, EE Cummings’in I. Dünya Savaşı sırasında bir vicdani retçi hakkında yazdığı “Olaf’ın mutlu ve büyük olduğunu söylüyorum” şiirindeki bir mısraya iniyor.

Gail:Tamam, bir EE Cummings referansı, ben duymadan önce sana raundu kazandırdı.

Bret: Şiirde Olaf, “yemeyeceğim bazı şeyler var” diyor, ancak kullandığı asıl kelime “şeyler” den biraz daha keskin. Ve Amerikalıların geçen hafta söylediği şey şuydu – enflasyon, suç veya ülkenin genel yönü hakkında ne düşünürlerse düşünsünler – üreme hakları, seçim inkarcılığı ve zekaya sahip Cumhuriyetçi adaylar söz konusu olduğunda bir şeyler yemek istemiyorlar. şalgamlar ve tenyaların kişilikleri.

Gail: Korkunç adayların destekçisi Donald Trump’a karşı tüm Cumhuriyetçi tepkilerin tadını çıkarıyorum. Senin de Trump’ı mutsuz eden her şeyi sevdiğini biliyorum. Peki ya Cumhuriyetçilerin yeni yıldızı Ron DeSantis?

Bret: Bu noktada diyorum ki: Koş, Ron, Koş. Donald’ı durdurmak için her şey. Hayranı olmadığınızı biliyorum, en hafif tabirle, ama aranızda onun bir ön seçimde Trump’a meydan okumasını isteyen bir parçanız yok mu?

Gail: Eh, belki de eğlenmek için. Ama çılgın eski başkanımızla politikalarına derinden katılmadığım bir adam arasındaki kavgaya kendimi kaptırmayacağım. DeSantis kötü haber. Ve defalarca “Tanrı bir savaşçı yarattı”dan bahseden görüntüsü beni korkutuyor. Tanrı, Ron DeSantis’i desteklemiyor!

Bret: Bu noktada, neredeyse işi Trump’a teslim etmeniz gerekiyor: “Ron DeSanctimonious” bir nevi harika. Ve Florida valisi kesinlikle benim tercih ettiğim GOP adayı değil – bu Nikki Haley veya hala siyasetle ilgileniyor olsaydı Mitch Daniels olurdu. Ama Trump yerine DeSantis’i görmeyi tercih ederim. Vali, bugünün GOP’unun üç temel fraksiyonu arasında nasıl bir üçgen oluşturacağını çözmüş görünüyor: Hıristiyan Evanjelikler, Ticaret Odası muhafazakarları ve ölümcül Trumpçılar. Ve o, üçüne de hitap edecek kadar her birinden.

İki soru: Sizce adaylık için yarışacak mı? Ve eğer yaparsa, Trump’ı yenebilir mi?

Gail:Aday olması için bir neden yok – DeSantis sadece 44 yaşında ve kesinlikle Trump’ı ve diğer önde gelen Cumhuriyetçilerin çoğunu bekleyebilir.

Bret: Doğru, politik olarak konuşursak, bekleyenlerin başına kötü şeyler gelme eğiliminde olsa da. Örneğin, New Jersey’nin eski valisi Chris Christie, George Washington Köprüsü trafik fiyaskosu ikinci dönemini aşağı yukarı mahvetmeden önce, 2012’de cumhurbaşkanlığına aday olmalıydı.

Gail: DeSantis ile ilgili diğer sorum ise onun gerçekten bir kampanyacı olarak yeterince iyi olup olmadığı. Onu büyük etkinliklerde gördüğümde, ne kadar… sıkıcı biri olduğuna şaşırdım.

Bret: Sıkıcı görecelidir. Biden heyecan verici mi?

Gail:Peki, Biden’a karşı DeSantis olsaydı, kimi desteklerdiniz?

Bret: Biden’a karşı mı? Benimle bir daha konuşmaman pahasına, muhtemelen DeSantis. Vali belli ki kendini beğenmiş ve göçmenlerin Martha’s Vineyard’a uçması gibi gösterilerin hayranı değilim. Ancak Covid sırasında okulları açık tutmak gibi politika sorularında ona katılıyorum, o popüler ve etkili bir vali oldu ve seçimleri nasıl kazanacağını açıkça biliyor.

Gail:Tamamen aynı fikirde olmadığımızda her zaman rahatlatıcı.

bret Aynı şekilde! Biden’ın ikinci dönem için fiziksel dayanıklılığa ve zihinsel keskinliğe sahip olduğundan da şüpheliyim. Liberaller, ara sınavların Biden’ın insanların düşündüğünden daha uygun bir aday olduğu fikrini haklı çıkardığını düşünerek kendilerini kandırmamalı. Hala çılgınca popüler değil. Demokratların farklı bir adaya ihtiyaçları var, özellikle de rakipleri olarak Trump’ı alacak kadar şanslı değillerse.

Gail: İkimiz de Biden’ın aday olmaması gerektiğini düşünüyoruz ama bu, DeSantis’in bir gelişme olacağı anlamına gelmiyor. DeSantis Cumhuriyetçilerin adayı olsaydı, hangi Demokratlara oy vereceğinizi söyleyin.

Bret: Muhtemelen ticaret bakanı Gina Raimondo’ya, Maryland’in seçilmiş Valisi Wes Moore’a, Minnesota’dan Senatör Amy Klobuchar’a veya Colorado’dan Senatör Michael Bennet’e oy verirdim. Demokrat Parti’nin sağduyulu merkezini işgal ediyorlar.

Genel olarak konuşursak, siyasetin 35 yard çizgileri arasında oynanmasını seviyorum. Bu ara sınav için umudum, Cumhuriyetçi seçmenlerin, ister Georgia’da Brian Kemp, ister Ohio’da Mike DeWine olsun, olağan muhafazakarlarla yarıştıklarında kolayca kazandıklarını fark etmeleridir. Bunun farkına varma şansı doğuyor mu? 50-50 derdim.

Gail: Tanımladığınız tüm senaryolar, birçok seçeneğe sahip seçmenleri içeriyor. Artık ara sınavlar bittiğine göre benim hayalim, Biden’ın aday olmadığını duyurmasını sağlamak, böylece Demokrat tarafta bahsettiğiniz tüm o insanlar ve bir düzine kişi daha ellerini kaldırabilir.

Bret:Hazır başlamışken, listeye Kuzey Karolina Valisi Roy Cooper’ı da ekleyeyim.

Gail: Onları üst üste koymaktan çekinmeyin. Başkanımızın son zamanlarda başka bir kampanya hakkında soru sorulduğunda en azından biraz daha şüpheli göründüğüne inanıyorum.

Bret:Ara sınav paradoksu, güçlü Demokrat gösterinin Trump’ın elini zayıflatması, bu da Trump’ın aday olma olasılığını azaltıyor ve bu da Biden’ın yeniden seçilme şansını zayıflatıyor.

Gail: Bu arada, topal ördek Kongresi işe geri dönüyor, büyük bir ara sınav zaferini kutlayacaklarını düşünen şaşkın Cumhuriyetçilerle dolu – ki buna hahahahaha diyorum. Herhangi bir tahmin var mı?

Bret: Benden tahmin yok, Gail. Ancak The Times’da bu soruyla ilgili bir başyazı benim adıma konuştu. Kongre, 1887 Seçim Sayımı Yasası’nın iki partili bir ıslahatını derhal geçirmeli ki, hiç kimse Trump’ın 6 Ocak’ta denediği şeyi yapmaya çalışmasın. ihlal edilme riski olduğunda gelir. Barış konusunda Mahatma Gandhi’ye atfedilen bir sözü uyarlamak için mali sorumluluğa “yol” yoktur. Mali sorumluluk yoludur.

Gail: Seçim sayımı konusunda daha fazla Şükran Günü öncesi anlaşma. Seninleyim ve 1876’da haklı olarak seçilmiş başkan Samuel Tilden’in bir heykelinin yanından her gün köpeği gezdirdiğimi (bir nevi) söylemekten kaçınacağım ve Güneyli ırkçılar tarafından görevi reddedildi…

Bret: Seçimi, ikinci bir dönem istememe sözünü tutan Rutherford B. Hayes’e verdi. Üzgünüm, devam et…

Gail: O Tilden travmasından bu yana, sistemi ıslah etmek için periyodik, genellikle başarısız çabalar oldu. Umarım bu işe yarar.

Bret:Aynı.

Gail: Daha olumlu bir nota geçeyim. En sevdiğiniz Demokratlardan birinin Ohio’daki senato adayı Tim Ryan olduğunu biliyorum, kaybeden ama çok açık bir taviz konuşması yaptı. “Kazanırsanız bunun meşru bir seçim olduğu ve kaybederseniz birinin onu çaldığı bir sistemimiz olamaz” dedi.

Ryan’ın korkunç JD Vance’e yenildiğini görmek ne kadar üzücü olsa da, yenilgiye verdiği tepki oldukça mükemmeldi.

Bret: Kabul. Ve bana John McCain’in 2008’de Barack Obama’ya kaybettiği gece yaptığı son derece klas taviz konuşmasını hatırlattı. Demokrasi birçok şeye bağlıdır, ancak hiçbir şey kaybetmeyi iyi bilmek kadar önemli değildir. Ryan eşit sınıf gösterdi ve Biden’ın kabinesinde bir sonraki açık yeri hak ediyor.

Gitmeden önce Gail, okuyucularımız Douglas Martin’in geçen hafta 76 yaşında ölen komedyen Gallagher için yazdığı müthiş ölüm ilanını kaçırmamalı.

Gail:Kağıdın diğer bölümlerinin yaptığı harika işlere haykırışlarınızdan birini bitirdiğinizde sevinirsiniz.

Bret:Bunun benim hakkımda ne söylediğini bilmiyorum ama ölüm haberleri genellikle gazetenin en sevdiğim bölümüdür.

Gallagher’ın diş macunu, kek, karpuz ve sahnede yok edebileceği diğer her şeyi bir balyozla götürdüğünü ve ideal olarak seyircilerinin ön sıralarına tüm pislikleri püskürttüğünü hatırlıyorum. Bilmediğim şey, okulun son gününde itaatsizlik nedeniyle liseden atıldığı, ardından sahte bir Thompson hafif makineli tüfek taşıyan bir gangster kılığında işe gittiği için üniversiteden sonraki ilk işinden kovulduğu.

Gail:vay…

Bret: Hayatını bizi güldürmeye adamış birini her zaman özleyeceğim dışında bunun ne anlamı var ki süresi boyunca değil. Ve belki de Trump’a her türlü şeyi tekmelemek için yok ederek hala kazançlı bir kariyere sahip olabileceğini gösterir. Sadece bizim demokrasimiz olmak zorunda değil.

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Görüş bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve instagram .