Salı Ne Olacağını Bilmiyoruz, Ama Nasıl Hissedeceğimizi Biliyoruz

Dahi kafalar

New member
Gail Collins: Tamam, Bret – seçim haftası! En çok görmeyi umduğunuz ve en çok korktuğunuz sonucu söyleyin.

Bret Stephens:Herschel Walker’ın Birleşik Devletler senatörü seçilmesi fikri, “Grinin Elli Tonu”nun yazarı EL James’in edebiyat dalında Nobel Ödülü’ne layık görülmesinin siyasi eşdeğeridir: İlkinin akıl almaz yükselişi, ikincisinin toplam alçalmasına eşittir. .

Öte yandan, onunla ilgili çekincelerime rağmen, New York valisi olarak Lee Zeldin’i destekliyorum. Devletimiz aşırı vergiye tabi, yetersiz polis ve kronik olarak kötü yönetiliyor ve ben bunu tam tersini görmek isterim. Ve New York’ta Cumhuriyetçi bir zafer, sonunda Demokrat Parti’yi suç ve kentsel çürüme konusunda ciddileşmeye itebilir.

Sen?

Gail: Zeldin çok kötü. Eyaleti iyi yönettiğini hayal edebileceğiniz New York Cumhuriyetçileri var ve kaçınılmaz olarak bir siyasi kutuplaşma karmaşası yaratacak ve hizmetleri aksatacak New York Cumhuriyetçileri var. Bay Z kesinlikle bu kategoride.

Bret:Aşırı Trumpy Zeldin hakkında sizinle aynı fikirde olmaya daha meyilli olurdum – rakibini, ilhamsız, etik olarak meydan okuyan ve yavan Kathy Hochul’u düşününceye kadar.

Gail: Köklenme kategorimde, New Hampshire’daki Senatör Maggie Hassan’dan bahsedeceğim – sırf onun korkunç rakibi Don Bolduc’tan bahsetmek için. Uzun zamandır transeksüel insanlar için yasal korumaların bir rakibi olarak biliniyor. Geçen hafta, okulların kendilerini kedi olarak tanımlayan çocukları desteklemek için çöp kutuları verdiğini iddia etti. Bu, um… doğru değil.

En uzak durmanız gereken kişi kim?

Bret: Vicdanlı ve iki taraflı bir yasa koyucu olan Hassan konusunda yanınızdayım. Salı günü kim – söylemesine şaşırdım – kaybedebilir. En çok kaçınılması gerekenlere gelince? Arizona’nın Blake Masters’ıyla gitmem gerekecek. Bana “Zor Ölüm”deki Alan Rickman karakteri Ayn Rand ve Hans Gruber’in aşk çocuğu olma hissini veriyor.

Gail:Eski Blake gibi insanlar hakkında kaba olmana bayılıyorum.

Bret: Aslında, bu, kötü adamlığını ilginç ve çoğu zaman komik kılan gözlerinde pırıltıları olan Gruber için muhtemelen haksızlıktır. Masters ne ilginç ne de komiktir ve onun tek yeteneği zengin adamları emmek gibi görünüyor.

Gail:PayPal’ın milyarder kurucu ortağı ve kokuşmuş Cumhuriyetçilerin destekçisi Peter Thiel’e atıfta bulunuyorsunuz.

Bret:Ve Donald Trump – gerçekten zengin olduğunu varsayarsak. Size farklı bir soru sorayım: Tüm bu seçim döngüsünde desteklediğinizi görebileceğiniz bir Cumhuriyetçi var mı?

Gail:Bu, dünya Fetterman-Oz tartışmasını izlediğinden beri boğuştuğum soruya geri dönüyor.

Senato için yarışan çok sayıda düzgün Cumhuriyetçi var ve bazıları Demokrat rakiplerinden daha akıllı. Ve felç geçiren bir Demokrat’tan daha iyi tartışabilecek en az bir Cumhuriyetçi. Ama hepsinin paylaştığı bir şey var – partilerini iktidara getirmek için hemen oy verecekler.

Bret:Bunu yapmaya meyillidirler….

Gail: Ve bu sezon kritik soru bu – hangi parti sorumlu olacak? Şu anda partizan uçurumu o kadar derin ki, şovu hangi tarafta yürütmek istediğinize gerçekten karar vermeniz ve bunun rehberiniz olmasına izin vermeniz gerekiyor.

Bu sana mantıklı geliyor mu?

Bret: Evet ve hayır. Trump partisine mensup herkese karşı çıkma dürtüsüne güçlü bir şekilde sempati duyuyorum. Ancak aday ne kadar berbat olursa olsun, kendi tarafınıza oy verme fikri, Cumhuriyetçilerin kendilerini Trump, Walker, Bolduc, Masters ve diğer kötü palyaço geçit törenine oy vermek için nasıl konuştuklarını da açıklıyor. Partiler en düşük ortak paydaya indiklerinde seçmenler tarafından ödüllendirilmemelidir.

Ama … tahminler! Geldiğini gördüğün herhangi bir rahatsızlık var mı?

Gail: Seçim sonuçları hakkında endişelendiğimde, düşüncelerim neredeyse her zaman, asla söyleyemeyeceğin seçmenlerin ülkesi olan Arizona’ya dönüyor. Blake Masters ile baş başa Senatör Mark Kelly var. Masters hakkında söyleyebileceğim tek olumlu şey, devlet okullarındaki çöp kutuları hakkında henüz derin bir endişe duymadığıdır.

Ancak en korkunç Arizona yarışı, eski bir TV sunucusu ve şimdiki seçim inkarcısı olan Kari Lake’in sorumlu ama bir tür sıkıcı devlet sekreteri olan Katie Hobbs’a liderlik ettiği görülüyor. Lake kazanırsa 2024’te oradaki oy sayımı krizini hayal etmek istemiyorum.

Bret:Lake’in kolayca kazanacağını ve Masters’ın kıl payı kazanacağını göze alacağım.

Gail:Aaauuughhh.

Bret:Demokratların Çarşamba sabahı, izin verilen destekli intihar programlarından yararlanmak için Kanada veya Belçika’ya taşınmak için güçlü bir dürtü ile uyanacaklarına dair genel tahminimin bir parçası.

Gail: Ve kendi tepkin ne olurdu, dua et, söyle? Teorik olarak Cumhuriyet Senatosu gündemini desteklediğinizi biliyorum, ancak birçok Cumhuriyetçi senatörü biraz… itici bulduğunuzu fark ettim.

Bret: Yine çok karışık duygular. Cumhuriyetçi Parti’nin kötüye gittiğini görmek iç karartıcı ve korkutucu. Ama Joe Biden başkan olduğu sürece kendilerini utandırmaktan başka bir şey yapamayacaklar.

Burada benim için bir tasarruf lütfu varsa, o da Kongre’nin en az bir evindeki Cumhuriyetçi çoğunluğun harcamaları frenleyeceğine dair zayıf bir umut. Gayri safi milli borcumuz 31 trilyon dolar ve artıyor. Ve faiz oranları yükseldikçe hizmet daha pahalıya mal olacak.

Gail:Bu yılki hırslarda gördüğümüz Cumhuriyetçilerin hükümet harcamalarını tamamen yeniden yapmak için akıllı bir plan bulabileceklerine dair güveninizi ifade ettiğinizi duymak beni duygulandırdı.

Bret:Doğru tespit.

Gail:Aklı başında Cumhuriyetçi harcama politikası fikrine ilk yanıtım hüzünlü kıkırdamalar oldu.

Ama en azından bir öneri sunmak zorunda hissediyorum kendimi. Borç sorunlarıyla başa çıkmanın en iyi yolu, Covid yardımını iptal etmemek veya ülkenin altyapısını onarmayı bırakmamaktır. Pandemiden çok iyi sonuç alan ilaç milyarderleri gibi, bunu karşılayabilen insanlardan vergi alın.

Bret:Bu milyarderler, sahip oldukları her kuruşuna el koysak bile, bu kadar trilyonlarca borcu tecil edemezler.

Gail:Bu bir başlangıç olurdu ve çok ciddi yeni bir vergi planı altında bile ceplerinde askere gitmelerine izin verecek kadar bozuk para kalacaklarından şüpheleniyorum.

Ancak iyi/kötü hükümet harcama planlarından bahsetmişken, Cumhuriyetçilerin Sosyal Güvenlik ve Medicare haklarından kısmaya yönelik son çağrıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bret: Şeytan Ayrıntıda. Sosyal Güvenlik ile ilgili olarak, 1930’larda, tipik yaşam beklentisi 60 civarındayken tasarlandı. Şimdi 76 civarında. Değiştirmek için hiçbir şey yapmazsak, programın yaklaşık 13 yıl içinde iflas edeceği tahmin ediliyor. Benim temel görüşüm, şu anda Sosyal Güvenlikten yararlananlara verdiğimiz sözleri tutmamız, genç işçilere verdiğimiz sözleri kısıp, henüz on yıllarını ödememiş olanlar için onları tamamen ortadan kaldırmamız gerektiğidir.

Peki ya sen?

Gail: SGK’yı rahat bırakın derim. Emeklilik yaşına ulaşan Amerikalıları korumaya yardımcı olmak, onlara yaşlılıklarını rahat veya en azından katlanılabilir kılmak için güvenilir bir yastık sağlamaktı. Bundan daha iyisini yapamam.

Sadece yoksullara yardım amaçlı bir program olarak değil, herkes için bir plan olarak görülmesi, ona özel bir beka kabiliyeti kazandırıyor. Ve adalet tarafında, buna ihtiyacı olmayan zengin insanlar, gelirlerinin bir parçası olarak vergilendirildiklerinde iyi bir pay verecekler.

Bret:Doğru, ama yine de bozuluyor.

Gail: Tabii ki, mali durumu gerçekten sarsılırsa hükümetin Sosyal Güvenlik’e asla dokunamayacağını söyleyecek kadar deli değilim. Ben sadece sabitlemeyi kim yapıyorsa, onu temel konsept korumaya adamış bir ömür olmak istiyorum.

Ve Medicare – aman Tanrım Bret, Medicare’i gelecek haftaya saklayalım. Seçim sonrası sakinleştirici mekanizmamız olabilir.

Bret:Gail, kendimizi çok fazla aşmak istemiyorum ama Trump’ın bu ay içinde başkan adaylığını ilan etme olasılığının çok yüksek olduğu haberleri hakkında bir fikriniz var mı?

Gail: İşte bu, kaçınmayı özlediğim seçim sonrası konuşmaydı. Elbette bunun olacağını biliyorduk, ama, sence de tatili tatil etmemize izin vermez miydi?

Bret:Trump’ın kafasında neler olup bittiği hakkında çok az şey biliyorum, ancak ikimizden birine ara vermenin öncelikler listesinde üst sıralarda olmadığını güvenle söyleyebiliriz.

Buradaki gümüş astar, Demokratlar Salı günü yapacaklarından şüphelendiğim türden bir seçim sarhoşluğu alırlarsa, zihinlerini yoğunlaştırmaya yardımcı olacaktır. Başkan Biden’ın yeniden seçilmek için aday olacağı fikrinden -ya da gerçekten fanteziden- vazgeçmesi ve zamanını başkanlık mirasının en önemli parçası olan Ukraynalıları, İranlıları ve Tayvanlıları tiranlıktan kurtarmaya adamak zamanı.

Gail:Joe-Don’t-Run kampında seninleyim.

Bret: Parti stratejistlerinin işçi sınıfının oylarını nasıl kaybettiklerini ve onu nasıl geri kazanabileceklerini çok daha fazla düşünmeye başlama zamanı da geldi. Sonunda, Demokrat politikacıların sosyal adalet ve dil polisliği ile ilgili ilerici takıntılara değil, suç, eğitim ve enflasyon hakkındaki orta sınıf korkularına odaklanma zamanı.

Kim bilir? Belki de Trump’ı Mar-a-Lago’da tutacaksak hepimizin ihtiyacı olan uyandırma çağrısı budur.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .