SAT'ın kişisel kesintileri
Vergi mükellefleri, aşağıdaki kavramlar aracılığıyla yıllık beyanda kişisel giderlerini azaltma hakkına sahiptir:
Tıbbi Giderler.
Cenaze masrafları.
Bağış
Tociattures
Okul Taşımacılığı Giderleri.
Emekliliğe tamamlayıcı katkılar.
Tasarruf için özel ve kişisel hesaplar.
Tıbbi Giderler Sigorta Primleri.
İpotek kredileri.
Engellilik ve sakatlık için tıbbi giderler, gönüllü katkılar ve emeklilik tamamlayıcı katkıları hariç, toplam kişisel kesintiler, tasarruf ve öğrenimler için özel hesaplardaki mevduatlar, yılın beş birim ölçüm ve güncelleme (UMA) yılı veya daha küçük olan toplam gelirinizin% 15'ini aşamaz.
2025 yılında, yıllık UMA'nın değeri 41.273.52 peso, bu nedenle beş sınırı 206.367.6 pesoya eşdeğer olacaktır.
Bir okul öğrenimi çıkarmak için gereksinimler
SAT, özel kurumlarda harçtan azaltılabilecek ödenen miktarın, ilgili eğitim seviyesine göre aşağıdaki yıllık sınırları aşmaması gerektiğini belirler:
Okul öncesi: 14.200 dolar
Öncelik: 12.900 $
İkincil: 19.900 $
Teknik profesyonel: 17.100 dolar
Bakalorya veya eşdeğeri: 24.500 $
Bu miktarlar kayıtlı öğrencilerin her biri için geçerlidir. Kesinti, sadece ve sadece eğitimi kapsayacak şekilde uygulanır.
Yerleşik ekonomik sınırlara ek olarak, sadece öğrenimler aynı vergi mükellefi, eşleri, cariyeleri veya cariyeleri, yükselişler veya soyundan gelenler tarafından yıllık UMA değerinde gelir elde etmedikleri sürece düşülebilir.
Ödemelerin sadece çek, elektronik transfer, banka kartı, kredi ve hizmetlerle yapılması çok önemlidir.
Ücretli harçların bir kısmının geri kazanılması durumunda, geri kazanılmayan fark nedeniyle yalnızca miktar düşülebilir. Son olarak, aynı öğrenci için aynı yıl iki okul seviyesi olduğunda; Binbaşı çıkarılabilir.
İndirilebilir olmak için, öğrenimler bir fatura ile doğru bir CFDI kullanımı ve SAT tarafından onaylanan bir ödeme yöntemi ile kanıtlanmalıdır.
(FG Ticaret Latin/Getty Images)
Ne zaman çıkarılabilirler?
Öğrenimler:
A. Miktar, eğitim düzeyine göre belirlenen sınırı aşmaktadır.
B. Nakit ödeme olarak SAT tarafından belirlenenlerden farklı olarak ödenebilir.
C. Kayıt, yeniden kayıt, burs veya ekonomik destek gibi diğer kavramlar diğerleri arasında yer almaktadır.
D. işlemin vergi kanıtı olmadığında.
E. Mali kuponun farklı bir ürün ve hizmet anahtarı varsa.
SAT faturalandırması için eğitim ürünleri ve hizmetleri kataloğuna göre anahtarlar aşağıdakiler olmalıdır.
Ödeme yöntemi:
(02) Aday kontrol
(03) Elektronik fon transferi
(04) Kredi kartı
(28) Banka kartı
(29) Servis kartı
Vergi mükellefleri, aşağıdaki kavramlar aracılığıyla yıllık beyanda kişisel giderlerini azaltma hakkına sahiptir:
Tıbbi Giderler.
Cenaze masrafları.
Bağış
Tociattures
Okul Taşımacılığı Giderleri.
Emekliliğe tamamlayıcı katkılar.
Tasarruf için özel ve kişisel hesaplar.
Tıbbi Giderler Sigorta Primleri.
İpotek kredileri.
Engellilik ve sakatlık için tıbbi giderler, gönüllü katkılar ve emeklilik tamamlayıcı katkıları hariç, toplam kişisel kesintiler, tasarruf ve öğrenimler için özel hesaplardaki mevduatlar, yılın beş birim ölçüm ve güncelleme (UMA) yılı veya daha küçük olan toplam gelirinizin% 15'ini aşamaz.
2025 yılında, yıllık UMA'nın değeri 41.273.52 peso, bu nedenle beş sınırı 206.367.6 pesoya eşdeğer olacaktır.
Bir okul öğrenimi çıkarmak için gereksinimler
SAT, özel kurumlarda harçtan azaltılabilecek ödenen miktarın, ilgili eğitim seviyesine göre aşağıdaki yıllık sınırları aşmaması gerektiğini belirler:
Okul öncesi: 14.200 dolar
Öncelik: 12.900 $
İkincil: 19.900 $
Teknik profesyonel: 17.100 dolar
Bakalorya veya eşdeğeri: 24.500 $
Bu miktarlar kayıtlı öğrencilerin her biri için geçerlidir. Kesinti, sadece ve sadece eğitimi kapsayacak şekilde uygulanır.
Yerleşik ekonomik sınırlara ek olarak, sadece öğrenimler aynı vergi mükellefi, eşleri, cariyeleri veya cariyeleri, yükselişler veya soyundan gelenler tarafından yıllık UMA değerinde gelir elde etmedikleri sürece düşülebilir.
Ödemelerin sadece çek, elektronik transfer, banka kartı, kredi ve hizmetlerle yapılması çok önemlidir.
Ücretli harçların bir kısmının geri kazanılması durumunda, geri kazanılmayan fark nedeniyle yalnızca miktar düşülebilir. Son olarak, aynı öğrenci için aynı yıl iki okul seviyesi olduğunda; Binbaşı çıkarılabilir.
İndirilebilir olmak için, öğrenimler bir fatura ile doğru bir CFDI kullanımı ve SAT tarafından onaylanan bir ödeme yöntemi ile kanıtlanmalıdır.
(FG Ticaret Latin/Getty Images)
Ne zaman çıkarılabilirler?
Öğrenimler:
A. Miktar, eğitim düzeyine göre belirlenen sınırı aşmaktadır.
B. Nakit ödeme olarak SAT tarafından belirlenenlerden farklı olarak ödenebilir.
C. Kayıt, yeniden kayıt, burs veya ekonomik destek gibi diğer kavramlar diğerleri arasında yer almaktadır.
D. işlemin vergi kanıtı olmadığında.
E. Mali kuponun farklı bir ürün ve hizmet anahtarı varsa.
SAT faturalandırması için eğitim ürünleri ve hizmetleri kataloğuna göre anahtarlar aşağıdakiler olmalıdır.
- 86111500 – uzaktan eğitim hizmetleri
- 86121500 – Okul Öncesi, İlköğretim Okulları
- 86121600 – Bakalorya veya teknik profesyonel
- 86131900- Engelliler için Okullar
Ödeme yöntemi:
(02) Aday kontrol
(03) Elektronik fon transferi
(04) Kredi kartı
(28) Banka kartı
(29) Servis kartı