Siyasi Düşmanlarınız Bile Bir Dilim Turtayı Hak Ediyor

Dahi kafalar

New member
Bazı arkadaşların iç şakaları gibi, en iyi arkadaşım Woody ve benim hayali bir tatilimiz var. Bağımsızlık Günü’nde kasıtlı bir oyun olarak buna Karşılıklı Bağımlılık Günü diyoruz. Önemli olan, hepimizin bu işte nasıl birlikte olduğumuzu kabul etmektir. Zaman zaman bundan bahsedeceğiz – Bağımsızlık Günü’nde kutlamayı umduğumuz şeylerden, Bağımsızlık Günü’nde onurlandırmak istediğimiz insanlardan, Bağımsızlık Günü’nde nasıl bir araya gelmemiz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Yakında ne o ne de ben Kongre için aday olmayacağımıza göre, bu tatilin takvimlere damgasını vurması pek olası değil. Ama bence Şükran Günü, en iyi haliyle, Karşılıklı Bağımlılık Günü gibi bir şey. Minnettarlık pratiği, varoluşumuzun başkalarına nasıl bağlı olduğunu kabul etmemizi ister. Bu gerçeğin bu yıllık hatırlatıcısına şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

Amerikalılar genellikle mutlak bir kendi kendine yeterlilik mitine sarılırlar. Kahraman, kendi kendini yetiştirmiş insandır. Ama eğer gerçekten kendi kendimizi yetiştirmişsek, minnettarlık imkansız hale gelir. 19. yüzyılda, Fransız filozof Alexis de Tocqueville, Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret ederken, Amerikalıların daha geniş topluluklarını ve geçmişlerini unutma eğilimini gözlemledi. Artık bir klasik haline gelen “Amerika’da Demokrasi”de, gördüğü Amerikan vatandaşının “sonsuza kadar kendi haline bırakıldığını” ve “tamamen kendi kalbinin yalnızlığı içinde” kapatıldığını yazdı.

Bugün, yalnızlık salgınımız ve umutsuzluk krizimiz göz önüne alındığında, Tocqueville’in gözlemleri kehanet gibi görünüyor. Sarsıcı ulusal ve uluslararası olayların ortasında, bir hayatı oluşturan toplulukları ve kurumları gözden kaçırmak kolaydır: aile, dini topluluklar, komşular, arkadaşlar, iş arkadaşları, sık sık gittiğimiz kafedeki barista, bankadaki veznedar , postacı, çöp toplayıcı. Ancak hayatımızın eşyalarını, sıradan bir günde bile her birimizin aldığı hediyeleri fark etmek şükran kaynağımızdır.

Minnettarlık – nankörlük gibi – geliştirilebilir. Minnettarlık, alışkanlık haline gelen bir alışkanlık haline gelen günlük bir uygulamadır. Bu eğilimi geliştirmeye başlamak için, kasıtlı olarak karşılıklı bağımlılığımızın ve başkalarından ne kadar aldığımızın farkına varmalıyız. Yaşayan herkes burada çünkü biri bizim için fedakarlık yaptı, bizi doğurdu, besledi ve bize baktı. Hiçbirimiz kendi yapımız değiliz. Minnettarlık kasını çalıştırmak için, her günü başkalarına ne kadar borçlu olduğumuzu kabul ederek yaşamalıyız.

“Gece Duası” kitabımda şöyle yazmıştım: “Neşeyi seçmek, tüm varlığı bir hediye olarak görmektir, bu yüzden neşe pratiği şükran pratiğinden ayrılamaz. Minnettarlık sevinci doğurur çünkü minnettarlık bize hayatı içinde bulunduğumuz anda bir hediye olarak kabul etmeyi öğretir.” Bize varlığımızın bir hediye olduğunu öğretir.

Geçen yıl yaptığım gibi, minnettarlığı geliştirmenin bazı yollarını önermek istiyorum. Bu yıl, karşılıklı bağımlılığımızı fark etmenin ve onurlandırmanın yollarını özellikle önermek istiyorum.

Tüm görünmeyen insanlara odaklanın. Biz yiyelim diye ekin eken çiftçi. Isınalım diye fırına sokan elektrikçi. Ayakkabımın tabanını diken kişi. Uzun zaman önce evimin temelini atan adam. Bu insanlardan hiçbirini tanımıyorum ama hayatları ve işleri benim her gün yaşamamı ve çalışmamı sağlıyor. Günümü mümkün kılan her kişiyi listelemek, dua etmek veya sadece düşünmek için zaman ayırabilirim. Çok geçmeden, asla tanışmayacağım insanlar için gerçekten minnettar hissederken buluyorum kendimi.

Siyasi düşmanlarınızı onurlandırın ve siyaset konuşmalarına ara verin . Minnettarlık, siyasi kutuplaşmanın panzehiridir, çünkü yoğun kutuplaşma koridorun karşısındakilere bakar ve “Sana ihtiyacım yok” der. Yanlış olduğunu düşündüklerimize bile bağlı olduğumuzu kabul etmek, ortak insanlığımızı hatırlamanın güçlü bir yoludur. Düşman dediğimiz kişilerle bile insan olarak iç içeyiz. Şükran günü toplantıları, çılgın bir amcanın cılız siyasi eleştirilerine katlanmak zorunda olduğumuz durumlar olarak oldukça rezildir ve bunu yapmanın eğlenceli veya kolay olduğunu iddia etmiyorum. Ben orada oldum. (Amcalarımdan herhangi biri bunu okuyorsa, farklı bir amcadan bahsettiğimi varsayalım).

Yine de, aksi yönde oy kullananlar olmadan bir haftayı geçiremeyiz. Siyasi, teolojik veya ideolojik olarak son derece hatalı bulduğum bazı insanlar komşular veya aile üyeleridir. Onlar benim ve hepimizin güvendiği itfaiyeciler, bakkal memurları, madenciler, bilgisayar programcıları veya öğretmenlerdir. Birbirimize derinden ihtiyacımız var. Siyasi tartışmalardan yanayım. Bu çok önemli. Ama aynı zamanda, siyasi görüşlerimiz ve kimliklerimiz altında yeniden birbirimizi bulmaya yer açmak için siyaset hakkında konuşmaktan kaçındığımız anları, günleri ve haftaları kasıtlı olarak oymaktan da yanayım. Minnettarlığı uygulamak, bir başkasında coşkulu bir zevk talep etmez. Bazen sadece Trump’tan bahsetmemek ve çılgın amcanıza bir dilim turta getirmek gibi görünüyor.

Dünyaya bağımlılığımızın farkına varın. Cherokee akademisyeni ve aktivisti Rahip Dr. Randy Woodley, “Shalom and the Community of Creation” adlı kitabında, “modernitenin yarattığı yapay gerçekliğin bizi, insan başarısının güzelliğin zirvesi olarak ilan edildiği bir dünyaya yerleştirdiğini, bilgelik ve ilham.” Bu, diyor, “yaratılış topluluğuna” değer vermemizi engelliyor. Her günü yaşıyoruz çünkü ağaçlar oksijen veriyor, bitkiler yiyecek sağlıyor, ay sessizce gelgitleri çağırıyor ve böcekler altımızda çalışıyor. Yine de, koşuşturma içinde, nadiren durup bunu düşünürüm. Yaratılışa şükretmek, kendimizi küçük görmenin ve bu hediyeye dikkat etmenin bir yoludur.

“Komşuluk sanatını” ele alın. Birkaç yıl önce, arkadaşım Jay Pathak, Denver’da bir papaz olarak deneyimlerine dayanarak “Komşu Sanatı” adlı bir kitap yazdı. Komşularımızla tanışmak, onları akşam yemeğine davet etmek, paylaşmaya istekli oldukları ölçüde ihtiyaçlarının ne olduğunu öğrenmek gibi çevremizdekileri tanımak için atmamız gereken “bebek adımları” açıklaması, karşılıklılığı uygulamada kritik bir ilişkisel adımdır. ve karşılıklı bağımlılık. Bu korkutucu olabilir, biliyorum, özellikle benim gibi içe dönükler için. Ancak bu zorluğun üstesinden gelmek yalnızca bir topluluk duygusu oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda bloğumuzu paylaşan insanlara ve bizi gözetleme veya müziklerini düşük tutma biçimlerine karşı daha minnettar olmamızı sağlar.

Pratik Fark Etme . Kendi hayatımda minnettarlığı teşvik eden, açıkça dini bir uygulama sunacağım. Examen adlı eski bir Hıristiyan dua uygulamasında, kişi kasıtlı olarak, genellikle akşamları, geriye bakıp üzüntü, acı, başarısızlık veya Tanrı’nın yokluğu duygusunu fark etmek ve bu anları Tanrı’ya yükseltmek için zaman ayırır. Sonra o gün içindeki o sevinç, rızık, iyilik ve Allah’ın yakınlığı hissinin olduğu anları fark eder ve şükreder. Bir günü bu şekilde gözden geçirmenin bu günlük yolu, bana, en kötü günlerde bile, beni taşıyan o küçük lütuf armağanlarını yavaş yavaş fark etmeyi öğretiyor; kaosun ortasında iyi bir fincan kahve, yas tuttuğumu bildiklerinde kontrol eden bir arkadaş ya da her şeye rağmen nefes aldığım ve hala guacamole yiyebildiğim için basit bir rahatlık.

Son olarak, bu haber bülteninin okuyucuları ve aboneleri için çok müteşekkirim. Nazik cesaretlendirme notlarınız, sözlerime katılmanız ve güzel, zorlayıcı sorularınız bana çok yardımcı oldu. Teşekkürler! Şükran Günü kutlu olsun! Mutlu Bağımlılık Günü! Bu işte beraberiz!

Geri bildiriminiz var mı? bana şu adresten bir not gönder: [email protected] .

Tish Harrison Warren (@Tish_H_Warren), Kuzey Amerika’daki Anglikan Kilisesi’nde bir rahip ve “Gece Duası: Çalışan, İzleyen veya Ağlayanlar İçin” kitabının yazarıdır.