Siyasi Rüzgarlar Esiyor. Ve Üfleme. Ve Üfleme.

Dahi kafalar

New member
Gail Collins:Bret, bence bu hafta güzel dövüş konularımız var ama biraz yumuşak bir soruyla başlayayım.

Cumhurbaşkanlığı ön seçimleri şimdiden haberlerde! Joe Biden’ın Güney Carolina’yı Demokratlara oy veren ilk eyalet yapma çabası hakkında ne düşünüyorsunuz? Kesinlikle Iowa’yı çıldırtıyor….

Bret Stephens: Biden’ın sallanan kampanyasını kurtaran, 2020 ön seçimlerinde Güney Carolina’daki büyük galibiyetiydi. Bunu, başkanın yeniden seçilmek için aday olmaya niyetli olduğunun bir başka kanıtı olarak kabul edeceğim. 90’ların dans melodisini hatırlıyor musunuz, “Sizi Hmmmm Yapan Şeyler…”? Bu, “Gitmenizi Sağlayan Bir Şey”.

Gail: Hehehe. Yıllar boyunca Iowa’da oldukça fazla zaman geçirdim ve ilk tercih olarak konumlarından gurur duyan insanlarla konuşmayı her zaman sevmişimdir.

Ama son sefer gerçekten bir felaketti. Demokrat Parti işçileri bir türlü meseleyi çözemediler. Bir liderin şöyle dediğini hatırlıyorum: “Onların neyi bilmediklerini bilip bilmediklerini bile bilmiyorum.”

Böylece sırayla gidebilirdim. Bu kez Güney Karolina. Bir dahaki sefere, belki Michigan. En azından Demokratlar için. Cumhuriyetçilerin bir fikir birliği var mı, hatta devaları var mı?

Bret: Yeterli demografik ve coğrafi çeşitlilik olması koşuluyla önerinizi beğendim. Mesele sadece tabana hitap eden kişiyi seçmek değil. Ayrıca, adayların çok çeşitli seçmenlerle, özellikle de daha merkeze eğilimli olanlarla bağlantı kurma becerilerini test etmek içindir.

Gail:Hey, saçağın da duyguları var.

Bret: Cumhuriyetçilere gelince, umarım Bay Anayasayı İptal Etmeden başka biri aday olma niyetini açıklar. Ayrıca Cumhuriyetçilerin ara sınavlardan kendi derslerini almalarını umuyorum, bu da olağan adaylarla yarıştıklarında kazanabilecekleri, ancak çılgınları aday gösterdiklerinde kaybedecekleri.

Gail: Ah Bret, Cumhuriyetçi Parti’nin çılgınlardan kaçınma yeteneğine olan inancın dokunaklı. Dikkat edin demedim… deli.

Bret: Sana soru, Gail. Donald Trump’ın yanı sıra potansiyel GOP alanından – Ron DeSantis, Mike Pence, Nikki Haley, Mike Pompeo, Glenn Youngkin, Ted Cruz – sizce bir genel seçimde en zorlu kim olur?

Gail: Cruz kampanyası fikri beni güldürüyor. Hava kötüleşirse, belki kongreyi Milwaukee’den Cancún’a taşır.

Bret:Başka bir Cruz kampanyası, orijinalin nüktedanlığı, orijinalliği ve gişe başarısı olmasaydı, “Ishtar”ın yeniden çevrimi gibi olurdu.

Gail: DeSantis, Trump’ın favorisi değil sanırım ama onun başkanlık düzeyinde bir kampanya yürütücüsü olarak yeteneği hakkında şüphelerim var. Nikki Haley her zaman umut verici görünür, sonra asla gerçekten sağlamaz….

Aslında yargılaması gereken sensin. Bana fikrini söyle.

Bret: Haley, genel seçimlerde DeSantis’ten daha iyi bir aday olurdu, çünkü hem daha iyi bir kişisel hikayesi hem de daha fazla insani sıcaklığı var. Ancak şu anda partinin kalbi Florida valisinde gibi görünüyor. İkisi bir bilet olarak koşarsa, zorlu yarışmacılar olacaklar.

Gail:İç çekmek.

Bret: Özlediğim şey, Gail, eskiden oy verdiğim Cumhuriyetçi Parti’nin geri dönüşü – daha düşük vergilere ve daha az düzenlemeye, serbest ticarete ve özgür ulusların savunulmasına, yasa ve düzene ve olağan demokratikliğe sadakate inanan parti. prensipler. O partinin hiç sevmediğim yönleri vardı, özellikle de ahlaki takıntıları söz konusu olduğunda, ama ülkedeki temel toplumsal sözleşmeyi tehdit ediyor gibi görünmediği sürece onlarla yaşayabilirdim. Şimdi, özellikle Dobbs kararından ve sözde ulusal muhafazakarlığın yükselişinden sonra, o partinin bir daha var olup olmayacağını merak ediyorum. Ne düşündüğünü bildiğimden şüpheleniyorum….

Gail: Evet, üzgünüm Bret. Bence partiniz deliler tarafından yutuldu.

Bret: Billy Joel’i uyarlamak için: Haklı olabilirsiniz. Çılgın olabilirler. Ve aradıkları kişi hâlâ bir kaçık olabilir.

Gail: Bu arada ne yazık ki benimkinin sana pek uyacağını sanmıyorum. Bu bana şunu hatırlatıyor: Biden’ın öğrenci kredisi af programına yönelik mahkeme zorluklarını aşması için gerçekten destek veriyorum. Umut verici görünmüyor ve sanırım bu seni mutlu ediyor?

Bret: Evet. Federal mahkemeler, Kongre’den herhangi bir katkı alınmadan alınan ve vergi mükelleflerine 400 milyar dolar veya daha fazlasına mal olacak herhangi bir başkanlık kararına haklı olarak şüpheyle yaklaşıyor. Bu, kuvvetler ayrılığının kötüye kullanılması, borcunu ödeyen herkese hakaret ve diğer borç türleri söz konusu olduğunda büyük bir ahlaki tehlikedir. Anladığım kadarıyla onu farklı görüyorsun?

Gail: İyi evet. Büyük federal öğrenci kredileri almaya teşvik edilen bir nesil Amerikalımız var – genellikle hiçbir zaman gerçekten hiçbir şey sağlamayan, kar amacı gütmeyen pis okullar tarafından. İyi kolejlere gidenlere bile borçla karşılaştırıldığında gelecekteki olası kazançları hakkında doğru bilgi asla verilmedi.

Bret: Öğrenim kredisi alan insanları kurban olarak görmüyorum. Onları, bir pazarlığın sonunda iyi olmayacak yararlanıcılar olarak görüyorum.

Gail: Hayatları alt üst olacak çok sayıda ciddi genç insandan bahsediyorsunuz ve bunların çoğu çukurdan asla çıkamayacak. Diyorum ki, bunu geride bırakalım ve süre boyunca geleceğin borç alanların neye bulaştıklarına dair gerçekten net bir fikirleri olsun.

Bret: Okuduklarıma göre, derecelerini bitiren lisans öğrencileri, ömür boyu gelirlerini en az yarım milyon artıracak bir derece için ortalama 30.000 dolar borç alıyorlar ki bu kulağa iyi bir anlaşma gibi geliyor ve en büyük krediye sahip öğrenciler genellikle hukuk fakültesine gidenler veya başka mesleki dereceler alanlar, yani genellikle ömür boyu daha yüksek kazanç bekleyebilirler. Bu, kredilerin geri ödemeniz gereken şeyler olduğu fikrinden hoşlanmayan genç ilericiler için dev bir eşantiyon gibi görünüyor.

Konu değiştiriyorum Gail, sanırım yakında Georgia Senatosu ikinci turunun sonuçlarını öğreneceğiz. Yarışmayla ilgili son düşünceler?

Gail: Görevdeki Demokrat Raphael Warnock’a bahse giriyorum. Senato’nun ne yaptığını zar zor bilen, aynı zamanda Teksas’ta yasal bir sakin gibi görünen bir adamın aksine.

Bret: Walker dipsiz bir hediyedir. Demokratlara.

Gail:Kim kazanırsa kazansın, Demokratlar en sonunda o başkan yardımcısı oyu ile Senato’nun kontrolünü ele geçirecekler. bu durumda korkunç Cumhuriyetçi?

Bret: Hayır asla. Durmadan. İkinci tura kalmayı başarmış olması bile bugün ABD’nin ne kadar yanlış olduğunun bir işareti. Gürcistan’daki seçmenlerin neredeyse çoğunluğu, sadece aynı fikirde olmadıkları birine oy vermektense, eldeki meselelerden hiçbir şey anlamayan bir ahlaki suçluya oy vermeyi tercih ediyor.

Biraz daha az iç karartıcı bir şeyden bahsedebilir miyiz? Dünya Kupası’na ne dersin?

Gail: Tabii, um… kısaca. O günlerde, yurtdışından arkadaşlarımın, yerli arkadaşlarımın ve benim hiç duymadığımız bu oyun için sinirlenmeye başladıklarında şaşırdığımı hatırlıyorum.

Bret:Fútbol.

Gail: Dürüst olmak gerekirse, hala bir oyuna hiç oturmadım. Sen uluslararası bir gezginsin, o yüzden bana ne düşündüğünü söyle.

Bret: Hem ev sahibi ülke Katar hem de Dünya Kupası’nı denetleyen organizasyon FIFA ile ilgili tüm sorunlara rağmen, tüm olay büyük bir küresel birleştirici ve dengeleyici. Küçük Tunus, Fransa’yı yendi. Kamerun güçlü Brezilya’yı yener. Amerika, İran’ı yener – ancak İranlılar, mağlubiyet baskıcı yöneticilerini utandırdığı için sevinirler. İnsanlar çılgınca vatansever olurlar, ancak rakip oyuncuların vatanseverliğine saygı duyarlar. Çok ruhani olsa bile (veya belki de çünkü) harika.

Gail:Seni duyuyorum.

Bret: Ayrıca, son zamanlarda The Times’da gördüğüm en iyi yazılardan bazılarını üretti. Andrew Das’ın Brezilya’nın İsviçre’yi 1-0 yenmesiyle ilgili şu değerli cümlesini ele alalım: “Böylece, bütün bir ulus düzenli olarak tırnak arzını azaltırken, orta sahanın derinliklerindeki konumundan yukarılara çıkan, güçlü, deneyimli bir orta saha oyuncusu olan Casemiro’ydu. işi kendisi yaptı.”

Gail:Bu harika.

Bret:Veya Rory Smith’ten Hollandalı kaleci Andries Noppert hakkındaki bu güzellik: “Onun olağandışı kariyer eğrisine ilişkin kendi yorumu -uzun, yavaş yanma, ardından gelen ani ve beklenmedik tutuşma- ilerlemesinin sadece art arda gelmelerle yavaşlamadığıdır. sakatlıklardan değil, kendi yeteneğini kavramadaki başarısızlığından.”

Gail:Müthiş yazarlarımızdan alıntı yapma şeklini her zaman sevmişimdir.

Bret: Maçları izlemek istemiyorsan, haberimizi oku Gail. Her şeyden rahatlama sağlayacaktır.

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Görüş bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve instagram .