Steve Bannon Bir Şeyin Üzerinde

Dahi kafalar

New member
Tufts’ta siyaset bilimci olan Eitan Hersh, 2020 tarihli “Politika Güç İçindir” kitabında, acımasız olsa da keskin terimlerle birçok siyasi takıntılı kişinin hayatından bir gün çizdi.

Hersh için bu politika değil. “Politik hobi” dediği şey bu. ” Ve ulusal bir eğlenceye yakın. “Amerikalıların üçte biri her gün siyasete iki saat veya daha fazla zaman harcadıklarını söylüyor” diye yazıyor. “Bu insanlardan beşte dördü, zamanın bir dakikasının herhangi bir gerçek siyasi çalışmaya harcanmadığını söylüyor. Hepsi TV haberleri, podcast’ler, radyo şovları ve sosyal medya ve arkadaşlarınıza ve ailenize tezahürat, yuhalama ve şikayetler. ”

Hersh için gerçek politik çalışma, tanımlanmış bir amaca hizmet eden kasıtlı, stratejik güç birikimidir. Öfkenin hizmetinde bilgi değil, değişimin hizmetinde eylemdir. Bu ayrım aklımda çünkü, pek çokları gibi, haftayı 6 Ocak darbe girişimini tekrar gözden geçirerek, Donald Trump’a bağlılığı ülkeye ve birkaç ama çok önemli olana karşı sadakatten üstün tutan Cumhuriyetçilere karşı öfkemi körükleyerek geçirdim. Gün be gün kanıtlayan Senato Demokratları, haydutların franchise’dan daha önemli olduğunu düşünüyorlar. Size söyleyeyim, kafamda yazdığım tweetler ve sütunlar kızartma.

Ama öfke sadece yakıt olarak faydalıdır. Demokrasi için bir B Planına ihtiyacımız var. Plan A, H. R. 1 ve John Lewis Oy Hakları Yasası’nı geçmekti. Şu an itibariyle hiçbir tasarının Başkan Biden’ın masasına giden bir yolu yok. Bunu söylersen tuhaf bir öfke uyandırdığını fark ettim, sanki sorunun nedeni sorunu kabul ediyormuşsun gibi. Korkarım ki inkar, pek çok Demokratı kısa vadede başarı için çok az umutla ulusal bir stratejiye saplanmış durumda bıraktı. Demokrasiyi korumak için Demokratların daha fazla seçim kazanması gerekiyor. Ve bunu yapmak için ülkenin yerel seçim mekanizmasının Trumpist sağ tarafından bozulmadığından emin olmaları gerekiyor.

Harvard’da siyaset bilimci ve “How Democracies Die” kitabının yazarlarından Daniel Ziblatt, “2022 seçimlerini nasıl kazanacaklarını stratejik olarak düşünen insanlar, demokrasi için en çok çalışanlardır” dedi. “Köprüler demokrasiyi kurtarmaz, oy hakları kurtarır dediklerini duydum. Ancak Demokratların demokrasiyi koruyacak bir konumda olmaları için daha büyük çoğunluğa ihtiyaçları var. ”

Bir B Planı üzerinde çalışan insanlar var. Bu hafta yarı şakayla Wisconsin Demokrat Partisi başkanı Ben Wikler’e Amerikan demokrasisini korumanın ön saflarında yer almanın nasıl bir his olduğunu sordum. Bana nasıl olduğunu söyleyerek çok ciddi bir şekilde cevap verdi. Günlerini 20.000 kişilik kasabalardaki belediye başkanlığı yarışlarını kafaya takarak geçiriyor, çünkü bu belediye başkanları, postayla gönderilen oy pusulaları için açılan kutuları çekip çekmemeye karar verecek olan şehir katiplerini atadı ve seçim yönetimindeki küçük değişiklikler, Senatör Ron Johnson’ın koltuğunu kazanmak arasındaki fark olabilir. 2022’de (ve demokrasi reformu şansına sahip olmak) ve yarışı ve Senatoyu kaybetmek. Wikler, demokrasiye inanan insanları belediye anket işçisi olarak işe almak için telefon bankalarında çalışacak gönüllüler düzenliyor, çünkü Steve Bannon, demokrasiye inanmayan insanları belediye anket işçisi olarak görevlendirmeyi misyon edindi.

Bunu sağ için söyleyeceğim: Solun bazen yapmadığı şekillerde, gücün Amerikan sisteminde nerede olduğuna dikkat ediyorlar. Bannon buna “bölge stratejisi” diyor ve işe yarıyor. ProPublica, “Birdenbire, daha önce parti siyasetine hiç ilgi duymamış kişiler, yerel G.O.P. genel merkezini aramaya veya bölge toplantılarına katılmaya, bölge görevlileri olarak katılmaya istekli olmaya başladılar” dedi. “Trump’ın kazandığı ve kaybettiği eyaletlerde, koyu kırmızı kırsal alanlarda, oylamalı banliyölerde ve kalabalık şehirlerde ortaya çıktılar. ”

Demokrasiyi şekillendirmek için yerel düzeyde örgütlenenler ile -ben de dahil olmak üzere- demokratik gerileme konusunda etkisiz bir şekilde öfkelenenler arasındaki fark, bana savaşla ilgili eski çizgiyi hatırlatıyor: Amatörler strateji konuşur; profesyoneller lojistik konuşur. Şu anda Trumpçılar lojistik konuşuyor.

İlk kez adayların yarışabilecekleri ofisler hakkında bilgi edinmelerine ve kampanyalarını düzenlemelerine yardımcı olan Run for Something’in kurucu ortaklarından Amanda Litman, “Tek bir federal seçimimiz yok” dedi. “50 eyalet seçimimiz ve ardından binlerce ilçe seçimimiz var. Ve bu merdivenlerin her biri bize sonuç verecek. Kongre, seçimlerin nasıl yönetileceğine dair bazı yönlerden kurallar veya sınırlar yazabilirken, eyalet yasama organları kimlerin oy kullanıp kullanamayacağına dair kararlar alıyor. İlçeler ve kasabalar, ne kadar para harcadıkları, hangi teknolojiyi kullandıkları ve adayların hangi kurallara göre katılabilecekleri konusunda kararlar alıyorlar. ”

Bir NPR analizi, 2022’de dışişleri bakanlığına aday olan ve Biden’ın kazanmasının meşruiyetinden şüphe duyan 15 Cumhuriyetçi buldu. Gürcistan’da, Trump’ın baskısına karşı hızlı duran görevdeki Cumhuriyetçi dışişleri bakanı Brad Raffensperger, Trump’ın 2020’nin haklı kazananı olduğunu düşünen iki ana rakiple karşı karşıya. Trump bunlardan birini onayladı, Temsilci Jody Hice. Ayrıca Arizona ve Michigan’da kendisini 2020’de destekleyen ve 2024’te de bunu yapmaya hazır olan dışişleri bakanı adaylarını onayladı. NPR’nin kuru bir şekilde belirttiği gibi, “Devlet sekreterinin görevleri değişir, ancak çoğu durumda, eyaletin en çok oy veren yetkilisi ve seçim yasalarının uygulanmasında rolü var. ”

Sadece devlet sekreterleri de değildir. Gürcistan Demokrat Partisi’ne başkanlık eden Temsilci Nikema Williams bana, “Gürcistan’da hükümetin her düzeyinde seçmen baskısı oluyor” dedi. “159 ilçemiz var ve dolayısıyla 159 farklı şekilde seçim kurulları seçiliyor ve seçimler yapılıyor. Yani eyalette seçim yönetimini kontrol eden 159 farklı liderimiz var. Bu kurulların sandık sayısını değiştirerek erişimi kısıtladığını gördük. Çoğu zaman, bu kurullardaki Siyah üyelerimiz dışarı atılıyor. ”

Amerika’nın kafa karıştırıcı siyasi yapısı, demokrasinin müstakbel savunucularını rahatsız eden iki uyumsuzluk yaratıyor. İlk uyumsuzluk coğrafidir. Ülkeniz Georgia ve Wisconsin’de yapılan seçimleri açıyor ve California veya New York’ta yaşıyorsanız, kendinizi güçsüz hissediyorsunuz.

Ama bu bir yanılsama ve bir kaçış arasında bir yerde. Bu ofisleri kazanmak için çalışanlar arasında sürekli bir şikayet, ilericilerin, ülke çapında yerel adaylar fonlara açken bile, başkanlık kampanyalarına ve en iyi Cumhuriyetçilere karşı uzun vadeli tekliflere yüz milyonlarca bağışta bulunmalarıdır.

Litman, “Demokratik büyük bağışçılar gösterişli şeyleri finanse etmeyi sever” dedi. “Başkanlık yarışları, Senato yarışları, süper PAC’ler, TV reklamları. Amy McGrath, lanetli bir yarışta Mitch McConnell’e karşı yarışmak için 90 milyon dolar toplayabilir, ancak Kentucky’de ihtiyaç duyduklarını artırabilecek Belediye Meclisi ve okul yönetim kurulu adaylarının sayısı…” Hayal kırıklığı içinde sözünü kesti.

İkinci uyumsuzluk duygusaldır. Amerika’nın otoriterliğe kaymasından korkuyorsanız, adayları desteklemek, kampanyalar yürütmek ve doğrudan demokrasi krizine odaklanan nedenlere bağış yapmak istiyorsunuz. Ancak çok az sayıda yerel seçim, Trump’ın büyük yalanı üzerine referandum olarak yapılıyor. Çöp toplama ve bono düzenlemeleri, trafik yönetimi, bütçeleme ve afet müdahalesi ile ilgililer.

Lina Hidalgo, 2016 seçimlerinden sonra Teksas, Harris County’de ilçe yargıçlığına aday oldu. Trump’ın kampanyası onu dehşete düşürdü ve bir şeyler yapmak istedi. Bana “Uzun zamandır radarın altından geçen bu pozisyonu öğrendim” dedi. “Yalnızca görevdeki kişi öldüğünde veya bir suçtan hüküm giydiğinde onu tutan kişiyi değiştiren koltuk tipiydi. Ama ilçenin bütçesini kontrol ediyor. Harris County, nüfus olarak neredeyse Colorado büyüklüğünde, 28 eyaletten daha büyük. Hastane sisteminin, yolların, köprülerin, kütüphanelerin, hapishanenin bütçesidir. Bunun bir kısmı da seçim sisteminin finansmanını içeriyor. ”

Hidalgo, Teksas’ı Trump’tan savunmak isteyen ateşli bir ilerici olarak kampanya yapmadı. Bana komşuları için en önemli olan şeye odaklanarak kazandığını söyledi: Şiddetli fırtınalar ezici harap altyapıya devam ederken ilçenin sürekli su basması. “’Yıllarca sel basan bir topluluk ister misiniz?’ dedim” Kazandı ve kazandıktan sonra meslektaşlarıyla birlikte seçim yönetimine 13 milyon dolar daha fazla harcamak ve bölge sakinlerinin oy verme yeri neresi olursa olsun oy kullanmasına izin vermek için bir araya geldi. Atandıkları yer olmasa bile, Seçim Günü onlar için uygun.

İlçe amirlerini veya küçük kasaba belediye başkanlarını – özellikle daha muhafazakar toplulukların politikalarına uyanları – destekleyerek demokrasiyi korumak, kalp yetmezliği teşhisi konmuş gibi hissedebilir ve size yapılacak en iyi şeyin vergi beyannamelerinizi iki kez kontrol etmek olduğunu söyleyebilirsiniz. ve tüm komşularınızın.

Wikler, “Amerikan demokrasisinin geleceği için savaşmak istiyorsanız, tüm gününüzü Amerikan demokrasisinin geleceği hakkında konuşarak geçirmemelisiniz” dedi. “Amerikan demokrasisinin mekaniğini belirleyen bu yerel ırklar, Cumhuriyetçi ölüm yıldızındaki havalandırma bacasıdır. Bu yarışlar sıfır ulusal ilgi görüyor. Yerel ilgiyi pek görmezler. Katılım genellikle yüzde 20’nin altındadır. Bu, gerçekten meşgul olan insanların bir süper güce sahip olduğu anlamına gelir. Kendini işine adamış tek bir gönüllü olarak, yerel bir seçim kazanmak için yeterli sayıda seçmeni arayabilir ve kapılarını çalabilirsiniz. ”

Ya da sadece kendiniz kazanabilirsiniz. Gabriella Cázares-Kelly’nin yaptığı buydu. Tohono O’odham Nation’ın bir üyesi olan Cázares-Kelly, Ariz, Pima İlçesinde çalıştığı toplum kolejinde bir seçmen kayıt kabini kurmayı kabul etti.Öğrencilerinin hikayelerini duyunca hayrete düştü. “Öğrencileri katılmadıkları için suçlamaya devam ediyoruz, ancak ehliyetiniz yoksa oy kullanmak için kaydolmak gerçekten karmaşık, en yakın DMV bir buçuk saat uzaklıkta ve arabanız yoksa” dedi. .

Cázares-Kelly, seçmen kaydı üzerindeki yetkinin çoğunun ne kendisinin ne de çevresindeki hiç kimsenin hakkında pek bir şey bilmediği bir ofise düştüğünü öğrendi: Tapudan seçmen kayıtlarına kadar değişen kayıtlar üzerinde yetkisi olan İlçe Kayıt Bürosu. Hiç düşünmediği güçleri vardı. Kayıt formlarını aşiret postanelerine koymak için posta müdürünün ofisi ile birlikte çalışabilir – ya da çalışmayabilir. Oy pusulasını doğrulamak için bir seçmeni aradığında ve İspanyolca bir telesekreter mesajı duyduğunda, İspanyolca olarak takip edebilir – ya da etmeyebilir.

Cázares-Kelly, “Kayıt bürosuyla iletişime geçmeye, önerilerde bulunmaya ve sorular sormaya başladım” dedi. “Bunu uzun süre yaptım ve önceki kayıt cihazı bundan pek memnun değildi. Çok sık aradım, personel beni tanımaya başladı. Bir önceki kaydedicinin emekli olacağını duyana kadar koşmakla hiç ilgim yoktu ve sonra hemen düşündüm, ‘Ya beyaz bir üstünlükçü koşarsa?'”

Böylece 2020’de Cázares-Kelly koştu ve kazandı. Şimdi, yaklaşık bir milyon insanı ve 600.000’den fazla kayıtlı seçmeni olan ve hızla değişen bir yargı bölgesi için ilçe kaydedicisi. “Siyasete ilk dahil olmaya başladığımda gerçekten çok şaşırdığım bir şey, sadece bir şeyleri ortaya koymanın ne kadar güç olduğuydu” dedi. “Kütüphaneleri seviyorsanız, kütüphanelerin yönetim kurulu toplantıları olur. Halk toplantısına git. Paralarını nereye harcadıklarına bakın. katılmamız gerekiyor. Katılmak istiyorsanız, her zaman bir yol vardır. ”

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: mektup@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .