‘Tahammül Edilecek Çılgınlığın Sınırına Ulaşmış olabiliriz’

Dahi kafalar

New member
Katkıda bulunan bir Opinion yazarı olan Frank Bruni, The Bulwark’ın editörü Jonathan Last ve Michigan’dan Demokrat bir eyalet senatörü olan Mallory McMorrow ile ara dönem sonuçlarını ve Amerikan siyasetinin geleceğini tartışmak için yazılı bir çevrimiçi sohbete ev sahipliği yaptı.

Frank Bruni: Jonathan, Mallory, burada hafif bir şok ya da en azından önemli bir şaşkınlık içinde oturuyorum. Ciddi enflasyonun ortasında, onay oranları kimsenin kıskanmayacağı bir Demokrat başkanla, kırmızı dalga yoktu – Donald Trump ve Barack Obama’nın başkanlıklarındaki ilk iki yıldan sonra ara sınavları süpüren şey gibi bir şey yoktu. Daha çok ufacık, soluk kırmızı bir dalgalanma vardı. Bunu hangi ana faktörlere bağlıyorsunuz?

Jonathan Son: Muhtemel sonuçların oldukça geniş bir dağılımına sahiptik – Cumhuriyetçilerin Meclis’te 30’a kadar sandalye kazanmasından ve Senato’da üç kazanmasından, dar bir Demokratik Meclis tutmasına ve hatta 53 Demokrat senatöre kadar herhangi bir yerde. Muhtemelen yüzde 3’lük bir oy oranıyla birinden diğerine geçebilirdiniz. O yüzden pek şaşırmadım. En olası üç sonucumuz vardı ve bu onlardan biriydi.

Nedenine gelince: Bunu tekrar tekrar söyleyip durdum ama işler aslında o kadar da kötü değil. Amerika’da hayat … oldukça iyi mi? Enflasyon eğlenceli değildir ve gerçek acıya neden olur. Ama işsizlik düşük. Suç, Fox News’in ortaya koyduğu gibi değildir. Benzin fiyatları yazdan beri çok düşüyor. Ve Joe Biden Ukrayna-Rusya krizini çok iyi idare etti.

Mallory McMorrow: Haftalarca, burada Michigan’da 2018’e daha çok benziyordu… ve açıkçası ülkenin geri kalanında da. Enflasyon kesinlikle bir meydan okuma ama yaklaşık 50 yıldır sahip olduğumuz temel bir hakkı kaybetmek mi? Bu sadece bir sorunun “yaz darbesi” değildi. İnsanları motive eden bir depremdi. Ve Cumhuriyetçiler nihayet korkuya dayalı olarak ne kadar insanın alabileceği konusunda sınıra ulaşmış olabilir.

Bruni: O halde medya, Amerika’daki durumu aşırı basitleştirdi ve ara seçimler sırasında iktidardaki partiye yönelik “beklentiler”le çok mu dalga geçti? Anketörler geçmişteki başarısızlıklarına aşırı uyum sağladı mı?

Son: Anketler oldukça iyi sonuç verdi. Şimdiye kadarki geri dönüşlere dayanarak, Demokratlar anketlerini belki bir puan aşmış görünüyor. Fena değil. 5 Ekim’den itibaren Cumhuriyetçilere doğru gerçek bir geri dönüş gördük. Ondan önce Demokratlar çok daha güçlü bir konumdaydı. Anketler, Cumhuriyetçilere yönelik bu hareketi yakaladı.

Kamuoyunun algısına göre, insanlar anketlerin Cumhuriyetçilere doğru ilerlemeye devam edeceğini düşünüyor gibiydi, ama olmadı. Zemin onlara küçük bir avantaj sağlayacak kadar değişti, ama sonra durağanlığa ulaştık.

McMorrow: Günün sonunda oy vermek duygusaldır. Bunu bir ankette yakalamak zor.

Bruni: Mallory, az önce haklı olarak kürtaj konusunu gündeme getirdin. Dünden elde edilen çarpıcı sonuçlardan biri, seçmenlerin bunu ihtiyatlı bir şekilde değerlendirdiği her eyalette, en azından temel bir kürtaj haklarının korunmasını istediklerini açıkça belirtmiş gibi görünüyorlar. Yargıtay’ın Dobbs kararının sonunda büyük bir etkisi oldu mu?

McMorrow: Yüzde yüz. Roe, onlarca yıldır insanlara – ve Cumhuriyetçilere – bir mola verdi. Kürtaja karşı istedikleri kadar koşabilirlerdi çünkü bu koruma her zaman oradaydı. Cumhuriyetçilerin Roe’nun düşüşü için hiçbir planı olmadığı açıktı ve Dobbs’un kararı bu geçici boşluğu söküp attı ve konuşmayı onlarca yıldır olması gereken bir yere – hamile kalmanın, hamile kalmanın ne kadar zor olduğu hakkında – zorladı. yanlış gidebilir ve gidebilir ve tıbbi kararlar için gerekli mahremiyet.

Bruni:Jonathan, Dobbs’un etkisi hakkında ne düşünüyorsun?

Son: Ortamı değiştirdiğini düşünüyorum. Dobbs öncesi ,Cumhuriyetçilerin Meclis’te en az 35 sandalye alacağını ve Senato’da en az 52 sandalye alacağını düşündük.

“Yarış X’te Dobbs, Z puanları ekledi” demek zor. Ancak bu karar olmadan bu döngü hakkında hiçbir şeyin aynı olduğunu düşünmüyorum.

McMorrow: Her şeyi değiştirdi – ve eğilen Demokratlar iyi sonuç verdi. Özellikle Demokrat kadınlar.

Bruni: Aşırı pozlanmış bir megalomanya odaklanan acı verici bir konuşma olduğunu biliyorum, ama yine de yapmalıyız. Donald Trump Salı gününün en büyük kaybedenlerinden biriydi, değil mi? Cumhuriyetçi düşmanı Brian Kemp, Georgia valisinin yarışında zafere ulaştı. Cumhuriyetçi arkadaşı Mehmet Öz, Pensilvanya’daki Senato yarışını kaybetti. Arizona’daki Kari Gölü kazanamayabilir. Ve en olası 2024 rakibi Ron DeSantis, Florida’da etkileyici bir zafer kazandı.

Son: Aslında Trump’ın beklentileri konusunda iyimserim. Onun gitmesini ve Cumhuriyetçi Parti’nin Mike Pence ve Brian Kemp gibi adamların partisi olmaya geri dönmesinden başka bir şey istemiyorum, burada politika hakkında tartışabilirsiniz ama darbe hakkında endişelenmenize gerek yok.

Ancak Trump, 2020 seçimlerini yedi milyon oyla kaybetti ve Cumhuriyetçi seçmenler açısından ona hiç zarar vermedi. Mantıklı bir “Hey, bu adam Cumhuriyetçi Parti’nin kurumu için kötü” argümanının şimdi onları sallayacağından şüpheliyim.

McMorrow: Burada Michigan’da sahadayım ve bir noktada birden fazla Cumhuriyetçi vali adayının Mar-a-Lago’ya gitmek için onun onayını almaya çalıştıklarına tanık olduk. Ben hala aday olursa, Cumhuriyetçi başkan adayı olacağını düşünüyorum.

Bruni: Jonathan, gerçekten Trump konusunda “boğa” olduğunu mu söyledin? DeSantis yükselişteyken bile mi? Trump’ın metastaz yapan çılgınlığına rağmen mi? Daha fazla açıklamaya ihtiyacım var! anlamam gerek! Aslında, battaniyeme ihtiyacım var.

Son: Demek istediğim, Trump’ın Cumhuriyetçi aday olma ihtimali konusunda iyimserim. Ben ahlaki bir yargıda bulunmuyorum. Sana söz veriyorum.

Benim görüşüm değişmiyor: Trump aday olursa, iddianame veya sağlık olayı gibi öngörülemeyen bir durum dışında Cumhuriyetçi aday olur.

McMorrow: Trump aday olursa, dün geceki sonuçlar Cumhuriyetçi Parti’yi korkutmalı. Seçimi reddeden taban hala orada, ancak 2022’de çoğu insan 2020’den devam etmek istiyor gibi görünüyor. Trump bunu yapmayı reddediyor.

Bruni: Mallory, herkes bugün kendilerini açıklamak zorunda olanların Demokratlar olacağını düşündü. Ancak düşük performans Cumhuriyetçilere aittir. Dobbs’un ötesinde, onlar için başka nerede yanlış gitti? Bu “aday kalitesi” olayı onları gerçekten ısırdı mı?

McMorrow: Mitch McConnell kendisi söyledi – aday kalitesi bir sorundur. Ve Cumhuriyetçi adayların birçoğunun bir TV şovu için yarıştığını hissettirdiği bu aşırı partizan anda, Fox News’teki demokratların gücünü – Abigail Spanberger, Elissa, Gretchen Whitmer gibi düşünüyorum – kazanmak için düşünüyorum.

Bruni: Jonathan, eyaletlerine yansıyan daha geniş siyasi dinamikler nedeniyle değil, ama, iyi, kokuşmuş oldukları için kaybettiğini düşündüğünüz belirli Cumhuriyetçi adaylar var mıydı? Mucize tedavileri zorlayan belli bir tıp doktoru gibi mi?

Son: Muhtemelen? Oz, Pennsylvania için çok uygun değildi. Ama aynı zamanda, John Fetterman, devlete çok uygun ve Demokratik popülizmin neye benzeyebileceği konusunda potansiyel bir model olan, canavar bir adaydı.

Sadece Trump ve Cumhuriyetçi seçim sonuçları için ne anlama geldiği hakkında şunu söylememe izin verin: Trump oy pusulasındayken, Cumhuriyetçiler onun varlığının onlara eğitimli, banliyö seçmenlerine mal olacağını, ancak bir ton düşük eğitimli, düşük eğilim ortaya çıkaracağını hesaplıyorlar. seçmenler. Ve bu ağ, bu onların yararına olacak. Trump ile olumsuzlukoy pusulasında, bu dinamik hala oyunda, ama belki net-net dengeler karşı Cumhuriyetçiler. Bu yüzden, Cumhuriyetçilerin dün geceye bakmak için konuştuklarını ve daha fazla çıngırağa ihtiyaçları olduğuna karar verdiklerini kolayca görebiliyorum.

Bruni:Mallory, dün gece seni en çok ne şaşırttı?

McMorrow: Federal ve ulusal yarışlara odaklanmayı sevdiğimizi biliyorum ama Michigan’da yaklaşık 40 yıldır ilk kez Demokratik bir üçlü var. Eyalet Meclisi ve eyalet Senatosu tersine döndü ve Vali Gretchen Whitmer kolayca yeniden seçildi. Michigan, 2024’e giden mavi bir eyalet. Bunun ötesinde, Lauren Boebert [Colorado’da yeniden seçilmek için yarışan Cumhuriyetçi temsilci] henüz resmi olarak kaybetmedi mi?

Bruni: Henüz Boebert ırkını çağırmadılar. Ama bir şekilde üstesinden gelse bile, bu zaferin darlığı büyük bir şok olmaya devam ediyor, değil mi? Ve bilmiyorum, Amerikalıların ne kadar çılgına tahammül edeceğine bir cevap? Bunu soruyorum/söyledim ve belki doğru olduğunu düşünüyorum ama sonra düşünüyorum: Marjorie Taylor Greene! Hala ortalıkta, yeniden seçildi ve yetkilendirildi.

McMorrow: Aynen öyle. Bana göre sadece bu yarış, tolere edilebilecek çılgınlık sınırına ulaşmış olabileceğimizi işaret ediyor, Madison Cawthorn’un Cumhuriyetçi ön seçimdeki erken kaybı bunun bir işareti. Hala birkaç kişi için yer var (MTG’yi düşünerek), ancak MTG’lerle dolu bir parti için sınırlı bir ulusal iştah varmış gibi geliyor

Bruni:Jonathan, senin için en büyük sürprizler ve neden?

Son:Sürpriz değildi, ama Tim Ryan’ın (a) Ohio için uygun olmayan ve (b) açıkça Trump’ın tekrar aday olmasını savunan bir adaya karşı böylesine büyük bir kampanya yürütebilmesi beni çok endişelendirdi. sonra anayasal bir krizi kışkırtır ve yine de kaybedersiniz.

Bu bende bir hüzün yarattı.

McMorrow: Florida’da Cumhuriyetçilerin kazanması ve DeSantis’in kazandığı fark, ülke olarak hâlâ ne kadar bölünmüş durumda olduğumuzu kesinlikle gösteriyor. DeSantis – çoğu kişi için – hala “normal” veya daha yetkin bir Trump olarak görülüyor.

Bruni: Başta söyledim, bu sabah burada oturup şok ve şaşkınlık arasında bir şeyler hissettim. Ben de tuhaf ve hoş bir kıvılcım hissediyorum… umut? Trump’ın reddi oldu. Anketlerde yaygın şiddet veya yıldırma raporları yoktu. Seçim inkarcıları en güzel gecelere sahip değildi. Amerika düşündüğümüzden daha sağlam ayaklar üzerinde mi?

McMorrow: Bu sabah inanılmaz hissediyorum. Ve umut gibi geliyor. Michigan tek başına korku siyasetine büyük bir azarlama gönderdi ve neler yapabileceğimizi bilerek bu duyguyu yeni yıla yanımda taşıyacağım. Ülkemizin aslında sağcı yorumculardan politikacılara dönüşme sınırına ulaşmış olabileceğinden eminim. Bu çılgın Amerikan deneyi sonuçta başarılı olabilir.

Son: Bilge bir kadının daha önce dediği gibi, hayal kırıklığı bekle ve asla hayal kırıklığına uğramayacaksın. Bu yüzden sağlam olduğumuzu söylemeye hazır değilim – ya da hiç daha sağlam – bacaklar. Bu sabah şükredecek çok şey var. Ancak demokrasinin işlemesi için (en az) iki sağlıklı siyasi partiye ihtiyacı vardır. Ve bu sabah itibariyle, o noktaya geri döndüğümüzü güvenle söyleyebileceğimizi sanmıyorum. Unutmayın: Bu sonuçların çoğu şurada burada birkaç bin oy meselesidir ve o zaman farklı bir tartışma yapıyor olurduk. Bu, son yedi yılda bizi buraya getiren illiberalizmin geniş bir reddi değildi.

Bruni: Ara sınav sonuçlarına ve ayrıca daha geniş ulusal tabloya baktığınızda, her bir tarafın karşılaştığı büyük zorluklar veya büyük kararlar nelerdir? Her bir taraf sonuçlardan hangi dersleri çıkarmalıdır?

Son: Demokratlar daha iyi olmalı. Yönetmek için gerçek çoğunlukları kazanmak zorundalar. Başkanlık düzeyinde, Seçim Kurulunu kazanmak için %50-50 şansa sahip olmak için halk oylamasında muhtemelen yüzde 5 civarında kazanmaları gerekiyor. Şu anda sahip olduğumuz tek sağlıklı, liberal (klasik anlamda) parti onlar. Bu yüzden, zor da olsa koalisyonlarını genişletmeye devam etmeleri gerekiyor. (Ve bu zor çünkü koalisyonunuz ne kadar genişse, gruplar arasında o kadar fazla iç gerilim yaşarsınız.)

Cumhuriyetçilere gelince, size şunu sorayım: Brian Kemp neden Cumhuriyetçi Parti’nin geleceği değil? Önemli bir mor eyalette kaliteli bir Demokrat rakibine karşı büyük bir zafer kazandı. Cumhuriyetçi Parti sağlıklı olsaydı, 2024 için listenin başında olurdu.

McMorrow: Jonathan, bu noktada, umarım Kemp Cumhuriyetçi Parti’nin geleceği olur! Böyle olsaydı ülkemiz çok daha sağlıklı olurdu.

Son: Amin bacım Benim hayal dünyamda 2024, [Pennsylvania’da valilik seçimini kazanan] Josh Shapiro ve Brian Kemp arasında bir yarış ve hepimiz bir nevi deva değil, çünkü ikisi de demokrasi için varoluşsal bir tehdit değil ve bu sadece bir tartışma. politika tercihleri hakkında.

Kemp’in statüsü, ulusal çapta Kemp gibi birini istemeyen Cumhuriyetçi seçmenlerin sorununun gerçekten bir göstergesi. Bu değişene kadar Cumhuriyetçi Parti “düzelmeyecek”. Ancak seçimleri kazanmaya devam edebilirler.

Bruni: Biden’ı konuşalım. O zaten gelmiş geçmiş en yaşlı başkan. En azından bana, geçmişte olduğu kadar enerjik, kendinden emin, odaklanmış ve net görünmüyor. Bir dizi soru: Tekrar koşacak mı? Tekrar koşmalı mı? Sonuçlar burada olacakları önemli ölçüde değiştirir mi? Biden değilse kim?

Son:Demek istediğim, adam -popüler, iki partili yasayı geçirme meselesi olarak- Bill Clinton’dan bu yana herhangi bir başkanın en başarılı ilk iki yılını yaşadı mı?

Ve 2002’de George W. Bush’tan bu yana bir parti için en iyi ilk yönetim ara sınav sonucunu oyun kurucu yaptı. Ve Demokratlar bu adamdan kurtulmak mı istiyor?

Öte yandan, o çok yaşlı. Ve bu hiçbir şey değil.

Benim görüşüm şu: Trump en olası Cumhuriyetçi aday. Ve Trump’a karşı Biden açıkça en iyi Demokratik seçenektir. Eğer Trump yarın aday olmayacağını açıklayacak olsaydı, bu hesabı değiştirir ve o zaman Demokratların başka seçenekler düşünmeye başlaması akıllıca olur.

McMorrow: Biden’ın bu kadar zayıf bir çoğunluk ile çoğu Demokratın bile mümkün olduğunu düşündüğünden çok daha fazlasını başardığı fikrine kimsenin itiraz edebileceğini sanmıyorum. Eğer aday olmayı seçerse, Demokratlar onu destekleyecektir. Ve dün gece kazanan Demokratlar bunu onlardan kaçarak değil, Biden yönetimi altındaki başarılardan bahsederek yaptılar.

Bu iklimde, bunun neredeyse imkansız olduğuna inanmak zorundayım. hiç Başkan, popülerlik açısından anlamlı bir şekilde yüzde 50’nin üzerinde anket yapacak. Neydi – son zamanlarda ankete katılan Amerikalıların yüzde 70’inden fazlası ülkenin yanlış yöne gittiğini mi söyledi? Yine de buna rağmen, Demokratlar herhangi bir kırmızı dalgayı savuşturdu.

Bruni: Jonathan, bunun “Demokratlar bu adamdan kurtulmak istiyor” kadar basit olduğunu düşünmüyorum, oysa haklısın, anketlerin çoğunluğunun başka birini aday olarak istediğini gösterdiği konusunda haklısın. Ama bence bu korku, şükran eksikliği değil, konuşmak. Bu noktada bir başkanlık yarışının derbisi için en güçlü, en hızlı safkan olmaması endişesi. Demokratlar doğuştan karamsardır, hatırladın mı?

Son:Frank, temelde herkesin Biden 2024 kampanyasından korktuğu bu “Cumartesi Gecesi Canlı” skeci – alternatiflere bakmaya başlayana kadar.

McMorrow: Belki bu “umut” konuşmasıdır, ama biz “büyük çadır” partisiyiz. Obama yönetimi sırasında 1000’den fazla Demokratik eyalet meclis koltuğunu kaybettik.

Bruni: Tamam, bir yıldırım turuna gidelim. Spontane cevaplarınız. Tüm gerçek ve kimlik, kasvetli analiz yok. Bana bir yüzde verin – 2024’ün Biden-Trump rövanşı olma ihtimali nedir?

Son:Yüzde yetmiş.

McMorrow:Yüzde altmış beş.

Bruni:Dün gecenin kazananlarından hangisi, Demokrat veya Cumhuriyetçi, elini daha fazla abartıyor?

Son: Mitch McConnell için bir liderlik sorunu olabilir. JD Vance bu konuda her şeyi ortaya koymaya karar verebilir.

McMorrow: Boebert bir kaybı savuşturursa, Boebert. Ders alınmadı.

Bruni:Meclis’teki herhangi bir Cumhuriyetçi çoğunluğun zayıflığı, gereksiz soruşturmalardan ve Hunter Biden’ın kamuoyunda bağırsaklarının çıkarılmasından muaf tutulacak mı?

Son: Belki? Muhtemelen suçlamanın başlatılmasını zorlaştırıyor.

McMorrow: Kaç olmaz mı? Ama hayır, bahse girerim temel et üzerinde ikiye katlanırlar ve politika konusunda çok az şey yaparlar.

Bruni: Donald Trump ve Ron DeSantis yumruklaşacak mı? (“Yumruklar” kelimesini kullanmak için bir bahane istedim sadece.)

Son:DeSantis minik T-rex kollarıyla Trump’ın çenesine ulaşamadı.

McMorrow: Bugs-Bunny-cuts-off-Florida GIF’ini buraya ekleyebilir miyim? (o zaman hepsi içeri girebilir, yumruk atabilirler ve iyi olacağız…)

Bruni:Mallory için özel olarak hazırlanmış bir soru, ama ben de cevabını istiyorum Jonathan – Gretchen Whitmer, Biden’dan daha iyi bir 2024 adayı olur mu?

McMorrow:Big Gretch burada dört yıllık bir dönem daha taahhüt ediyor, yani hayır.

Son: Trump’a karşı mı? Hayır. Trump olmayan birine karşı mı? Muhtemelen.

Bruni: Jonathan, neden Trump’a karşı olmasın? (Ve Mallory, başkanlığı gerçekten kazanabileceğini düşünen hiç kimse, herhangi bir şey . Buna hırs denir.)

Son: Gretchen Whitmer, evrensel beğeni toplayarak adaylığı kazanamadı – büyük, morarmış bir ön dövüşü kazanması gerekecekti. Demokratların, partiyi önce yarı görevli olacak Trump’a karşı birleştirmesi gereken bir adayı çalıştırmak isteyeceğini sanmıyorum.

Bruni:Henüz sonuçları açıklanmayan ara sınav yarışlarından en önemlisi hangisi?

Son:Arizona valisi.

McMorrow:Kabul.

Bruni:Kari Lake o yarışı kazanırsa, üçümüz bir bardak baldıran otu için buluşabilir miyiz?

McMorrow: Bir (ya da iki) kadeh iyi bir şarap içmek için memnuniyetle buluşur ve işe geri dönerim. Çünkü Arizona böyle giderse Michigan ülkenin geleceği için çok daha önemli olacak.

Son: Bence DeSantis değil Lake, Trump’ın doğal varisi. Ve bu yarışı kazansa da kaybetse de ömrüm bile yok. Kaybederse, kendi “Stop the Steal” versiyonunu çalıştırabilir. O gelecek. Yani evet, o içkiyi alacağım.

Bruni: Gelecek Kari Gölü ise, geçmişte yaşamak istiyorum. Ama en çok ikinize de teşekkür etmek istiyorum. Oyun ve akıllıca davrandın. Şarap, öyle.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .

Jonathan V. Last (@JVLast), The Bulwark’ın editörüdür.

Mallory McMorrow (@MalloryMcMorrow), Michigan’dan Demokratik bir eyalet senatörüdür.