Tayvan, Hindistan ile kültürel bağları güçlendiren “Sabka Mandir” ödülünü aldı

Dahi kafalar

New member
Tayvan halihazırda bir ISKON Tapınağına ve bir Lord Ganesha Tapınağına ev sahipliği yapıyor.

Yeni Delhi:

Tayvan’da, ülkenin Hindistan’la olan güçlü kültürel bağlarının bir örneği olarak bir Hindu tapınağı açıldı. Sabka Mandir’in arkasındaki itici güç, Hintli bir gurbetçi ve Tayvan’da popüler bir restoranın sahibi olan Andy Singh Arya’dır.

Facebook gönderisinde prestijli tapınağa birkaç bakış paylaşan Andy, şunları yazdı: “23 yıl önce, karanlık gecelerde yalnız ve umutsuzken Tayvan’da bir Hindu tapınağı arıyordum. Bhagwan’ı tanımıyordum [God] beni sevak olarak seçecek [the] Tayvan’daki ilk Hint tapınağı [Sabka Mandir]. 2023 [a] Tayvan’ın ilk Hint tapınağı için dikkate değer bir yıl. Sevak Andy sadece görünüşü getirdi ama duvar getirdi [the] Bunun gerçekleşmesi için bunu destekleyen topluluk.

Tayvan’da halihazırda bir ISKON Tapınağı ve bir Lord Ganesha Tapınağının bulunması dikkat çekicidir.

Sabka Mandir’in açılışı Hindistan-Tayvan ilişkilerinde tarihi bir an olarak kabul ediliyor ve diplomatik bağların derinleşmesini yansıtıyor. Tayvan’ın Mumbai’de Taipei Ekonomik ve Kültür Merkezi kurma planları ve yaklaşan göç anlaşması da iki ülkenin Hindistan ile işbirliğini artırma konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Bu tapınak aynı zamanda iki ülke arasında aktif ikili ticaret ve teknoloji, sağlık ve ulaşım gibi sektörlerde yatırımların olduğu ekonomik işbirliğinin geliştiği bir zamanda ortaya çıkıyor.