Tetik Uyarısı: Sıra Tekrar Kardeşimde

Dahi kafalar

New member
Geçen yıl kardeşim Kevin’in yıllık sütununu yönetmememi isteyen e-postalar aldım. Ve Kevin’in sütununu yönetmemi isteyen e-postalar aldım. İnsanların Kevin gibi Cumhuriyetçilerin ne düşündüğünü bilmesini tercih ederim. İşte o:

Kişisel bir notla, Şükran Günü sütununu kaçırdığım için kısa bir özürle başlıyorum.

Covid ile ağır bir maçın ardından iyileşiyordum. Geçen baharda iki aşı yaptırmama rağmen, Ekim sonunda çok hastalandım, düşüncelerinizi formüle edemediğiniz korkunç Covid sisi de dahil olmak üzere beni D.C.’deki birçok politikacıyla aynı seviyeye getirdi.

İyileşmesi fizik tedavi dahil tam bir ay sürdü. Şimdi döndüm.

Cumhuriyetçiler bugünlerde siyaset sahnesini neşe ve korku karışımı bir duyguyla izliyorlar.

Başkan Biden anketlerde su altında ama Donald Trump potansiyel bir sorun. Bu noktada kimse Trump’ın niyetinden emin değil.

Trump başkanlığının olumsuz bir şekilde sona erdiğine hiç şüphe yok. Çalınmış bir seçim iddiaları ve sonuçları bozmak için devlet görevlilerini rahatsız etmesi muhtemelen Cumhuriyetçilere Senato’ya mal oldu.

David Perdue, Gürcistan Senatosu seçimlerinin ilk turunu yaklaşık 88.000 oyla yönetti, ancak kısmen Trump’ın eyalette neden olduğu kafa karışıklığı nedeniyle ikinci turda kaybetti. Mall’daki miting ve ardından Capitol’e yapılan saldırı da Trump’ın hesabında.

O günü izlemek berbattı çünkü Capitol’ü korumak bizim aile işimizdi. Babam Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nun güvenliğinden sorumluydu. Biz gençken Capitol’de benim ve dört kardeşimin hepsi için yazlık iş buldu.

Dört yıl boyunca Senato ve Meclis’te, milletvekillerinin haber bültenlerini katlayarak çalıştım. Avantajlardan biri, kongre üyeleri ve senatörlerle yan yana yemek yediğim yemek odasına erişimdi.

Umarım Trump kaçmaz. Parti için bir adaydan çok bir savunucu olarak çok daha fazlasını yapabilir. İster beğenin ister beğenmeyin, bazı politikaları işe yarıyordu: Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki anlaşmalar, İran’ın ayakları üzerinde, Çin’i yumuşattı, sınır çitleri yükseliyor, düşük işsizlik, güçlü bir ekonomi ve hepsinden önemlisi, düşük enerji fiyatları ve daha yüksek ücretler. .

Biden, bir umut dalgası, dostane bir basın ve çok sevilmeyen bir rakiple cumhurbaşkanlığına süpürüldü. Bir ılımlı, Senato yaratığı ve birleştirici olarak koşmuş, normale dönüş sözü vermişti.

Donald Trump’ın seçimi bozmaya yönelik beceriksiz çabası ve Capitol’e saldırıyla sona eren akılsız miting, Biden’ın duruşunu daha da yükseltti.

Başkan olunca her şey değişti. Don Siegel’in 1956 başyapıtı “Vücut Hırsızlarının İstilası”ndaki kurgusal kasaba olan Santa Mira’nın sakinlerinden biri gibi Biden de aynı görünüyordu ama eylemleri şaşırtıcı bir dönüşümü ortaya çıkardı.

Ilımlı Joe Biden gitmişti. İlk birkaç ayda önerdiği kapsamlı değişiklikler daha çok Bernie Sanders’a benziyordu. Birçoğu geri tepti ve erken desteğine ciddi şekilde zarar verdi.

Beyaz Saray stratejisi basit olmalıydı. İşe yarayan politikaları kendi başına bırakın ve onlara sizinki gibi sahip çıkın (Bill Clinton’ın eski bir numarası). Bunun yerine, Biden (veya onun işleyicileri) daha sert eylemlere niyetli görünüyordu.

İlk saatlerde Keystone XL boru hattını ve getireceği birçok işi iptal etti. Paris iklim anlaşmasına çabucak yeniden karar verdi ve başarısız İran nükleer anlaşmasını yeniden başlatmaya çalışırken aşırı istekli görünüyordu.

Biden, New Deal ve Great Society’yi geride bırakmayı ve ülkeyi tamamen hükümete bağımlı büyük bir devlete taşımayı vaat eden yeni sosyal programlara trilyonlarca dolar harcama önerdi. (Ülkeyi partiden üstün tuttuğu için Joe Manchin’e tebrikler ve aradaki farkı bilmedikleri için Demokratlara yazıklar olsun.)

Başkan, aşırı solla ittifakını yanlış zamanlamış olabilir. Amerikan halkı, hükümetin kendi hayatlarındaki rolünden bıkmış durumda. Covid için karantinalardan ve maskelerden bıkmışlar. Devletin her düzeyde okullarımıza müdahale etmesinden ve çocuklarımıza ne öğretildiğini bize söylemesinden bıkmış durumdalar. Ve ülkemizi sekteye uğratan ve devasa borcumuzu artıran hükümet programlarından bıkmış durumdalar.

Demokratların da mesajlaşma sorunları var. Nancy Pelosi’nin, Kongre üyelerinin, partinin yansıtmaya çalıştığı imaja sahip bireysel hisse senedi kavanozlarına sahip olmaya devam edebilmesi gerektiği yönündeki talihsiz konumu ve ülkeyi Trump’ı seçmeye iten güçlerle çelişiyor. (Ve birçok Cumhuriyetçi bu konuda daha iyi olmadı.)

Amerika Birleşik Devletleri “serbest piyasa ekonomisi” olduğu için Kongre üyelerinin bireysel hisse senedi ticareti yapabilmesi veya elinde tutabilmesi gerektiğini söylemek, federal bürokrasideki her türlü alt düzey çalışanın belirli hisselerde bireysel hisse satın alma hakkından vazgeçtiğini memnuniyetle görmezden geliyor. şirketler çıkar çatışması görünümünden dolayı çeşitli işler aldıklarında.

Başkan yine koştuğunu söylüyor. Ama ikinci dönemin sonunda 86 yaşında olacaktı. Kamala Harris başkan yardımcısı olarak korkunç bir ilk yıl geçirdi. Beto, Bernie, Sekreter Pete, Stacey, de Blasio ve Gavin’i saymazsanız Demokratların yedek kulübesi yok.

Capitol’ün saldırıya uğradığı gün, işlerin çok daha meslektaş olduğu ve iki tarafın birbirine karışıp güldüğü günlere özlem duydum. Şimdi daha da ayrıyız.

Belki bir orta yol bulmaya çalışırsak, meslektaş dayanışması geçmişin bir kalıntısı olmak zorunda değildir. Yeni bir yıla girerken düşünmekten zarar gelmez.

The Times, yayınlamayı taahhüt eder harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .