Thomas Keller’den Önce, Fransız Çamaşırhanesiydi

Dahi kafalar

New member
Fikir

Tarafından desteklenen

Ana hikayeyi okumaya devam edin

Thomas Keller’den Önce, Fransız Çamaşırhanesiydi

13 Eylül 2022, saat 05:00

• Herhangi bir arkadaşınıza bir hikaye gönderin

Abone olarak, sahip olduğunuz 10 hediye makalesi her ay vermek. Paylaştıklarınızı herkes okuyabilir.

Bu makaleyi ver
  • 11
İle Ben Proudfoot

Bay Proudfoot bir belgesel yapımcısıdır.

Babam öldüğünde, kalbinde hayal kırıklığı vardı. 66 yaşındaydı ve başarılı bir avukat olarak haftada 80 saatlik bir çalışma hayatından henüz emekli olmuştu ve bu sonraki bölüm hukuk fakültesine gitmeye karar verdiğinden beri gözden kaçırdığı her şeyi vaat ediyordu: aile zamanı, yaratıcı uğraşlar, eğlence.

Ancak karaciğeri umursamadı ve 1 Mayıs 2020 sabahı öldü. Dört gün sonra, ailemin evinin nemli ve gölgeli bodrum katında Zoom aracılığıyla altın Kaliforniya ışığında yıkanan Sally Schmitt ile röportaj yaptım. Nova Scotia.

Bir film yapımcısı ve girişimci olarak, ustalığın, inceliğin ve başarının yürüyen zirvesi – babamın bir tür adamı olan şef Thomas Keller’a her zaman hayran kaldım ve çalıştım. Napa Valley mutfak sahnesinin öncüsü ve Fransız Çamaşırhanesinin yaratıcısı olan Bayan Schmitt’i, Bay Keller’ın dünyaca ünlü restoranını daha yeni öğrenmiştim. O sabah Bayan Schmitt ile konuşurken, onun farklı bir bilgeliğe sahip olduğunu öğrendim: Başarının başka tanımları da olabilir.

Bayan Schmitt 5 Mart 2022’de öldü. Ancak yukarıdaki kısa belgeselde, nefis bir nazlı samimiyetle, dengenin ödülleri ve hırs tuzağı hakkında bir mesaj paylaşıyor. Bu sinemayı önümüzde duran “çorbayı karıştırmak ve tatmak için” uğraşan hepimiz için yaptım. Belki zamanla ve Bayan Schmitt’in örneğiyle yapacağız.

Ben Proudfoot bir film yapımcısı ve Breakwater Studios’un kurucusu ve CEO’sudur. Oscar ödüllü Op-Doc “Basketbolun Kraliçesi”ni yönetti.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Op-Docs, bağımsız film yapımcıları tarafından hazırlanan kısa, fikir odaklı belgeseller için bir forumdur. Op-Docs ve diziye nasıl gönderileceği hakkında daha fazla bilgi edinin. Facebook, Twitter (@NYTopinion) ve Instagram’da The New York Times Opinion bölümünü takip edin.