Trump, Güney Afrika'yı Beyaz Saray'daki muadili önünde beyaz soykırımla suçluyor

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Trump, mezarların görüntüleri ile basılı olarak yapılırken kameralara, “Zulüm gördüklerini ve Amerika Birleşik Devletleri'ne geldiklerini düşünen birçok insan var. Bu yüzden birçok yer alıyoruz, eğer devam eden zulüm veya soykırım olduğunu düşünüyorsak,” dedi. “Topraklarına el konuyor ve çoğu durumda öldürülüyorlar.”

Kritik ticaret ve mineral meselelerini tartışmak amacıyla gelen Ramaphosa, dikkatli bir şekilde tepki gösterdi. Golf şampiyonu Ernie Els ve Retief Geosen olarak Güney Afrika heyetinin ilgili figürleri eşliğinde, Güney Afrika lideri toplantıdaki ton değişimine rağmen sakinliğini korudu. Bir noktada, videoyu açık bir jestle izliyor.

“Bunu daha önce görmedim. Nerede olduğunu öğrenmek istiyorum,” dedi videodan sonra.

Trump suçlamalarında ısrar etti: “Genel olarak, beyaz çiftçiler ve Güney Afrika'dan kaçıyorlar ve (…) görmek çok üzücü bir şey. Ama umarım bu konuda bir açıklama yapabiliriz, çünkü bunu istemediklerini biliyorum.”

“Çoğu kurban siyah”

Güney Afrika cumhurbaşkanı kendini savundu ve Güney Afrika'nın yüksek düzeyde suç yaşadığını, ancak bunların siyah nüfusu etkilediğini söyledi.

Ramaphosa, “Güney Afrika'da suç var ve kurbanların çoğu siyah.” Dedi. Trump, “Çiftçiler siyah değil.”

Güney Afrika, beyaz azınlığın bir soykırımın kurbanı olduğu iddialarını açıkça reddediyor. Yetkililer, sistematik bir şiddet politikası veya zorla kamulaştırma politikası olmadığını söylüyorlar.

Apartheid'in etkilerini onarmaya teşvik edilen yeni tarım reformu yasası, sadece kamu yararı varsa ve arazinin verimsiz kullanımı gibi katı koşullar altında telafi olmadan kamulaştırmalara izin vermektedir. Buna ek olarak, herhangi bir süreç adli olarak zorlanabilir ve şimdiye kadar kamulaştırma tamamlanmamıştır.