Trump, H-1B vizesi tartışmasının ortasında

Dahi kafalar

New member
Washington:

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü yaptığı açıklamada, yabancı misafir işçilere yönelik H-1B vizesi konusundaki anlaşmazlığın her iki tarafını da memnuniyetle karşıladığını belirterek, ülkeye “çok yetenekli kişilerin” gelmesinden hoşlandığını ve programın kullanıldığını desteklediğini belirtti.

“Tartışmanın her iki tarafını da seviyorum, ancak aynı zamanda, sahip oldukları niteliklere sahip olmayan diğer insanları eğitmek ve onlara yardım etmek anlamına gelse bile, çok yetenekli insanların ülkemize gelmesini de seviyorum. Ancak durmak istemiyorum – ve sadece mühendislerden bahsetmiyorum, her düzeydeki insanlardan bahsediyorum,” dedi Trump, Softbank CEO'su Oracle CTO Larry Ellison ile Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı ortak basın toplantısında. Masayoshi Son ve Open AI CEO'su Sam Altman.

Başkan, destek tabanında H-1B vizesi konusunda devam eden tartışmalara ilişkin bir soruyu yanıtlıyordu.

Tesla'nın sahibi Elon Musk gibi yakın sırdaşları, vasıflı teknoloji çalışanlarını cezbettiği için H-1B vizesini desteklerken, destekçilerinin çoğu, bunun Amerikalıların işlerini elinden aldığını savunarak buna karşı çıkıyor.

“Ülkemize yetkin insanların gelmesini istiyoruz. Ve H-1B programını çok iyi biliyorum Trump, “Larry gibi insanların mühendislere ihtiyacı var, Masa'nın da… daha önce kimsenin ihtiyaç duymadığı şekilde mühendislere ihtiyaçları var” dedi. “Bu yüzden yüksek vasıflı insanları işe almamız gerekiyor. İşimizi bu şekilde genişletiyoruz ve bu herkesi ilgilendiriyor. Yani ben tartışmanın her iki tarafındayım ama asıl hissettiğim şu.” “Ülkemize gerçekten yetenekli, harika insanların gelmesine ihtiyacımız var ve bunu H-1B aracılığıyla yapıyoruz. programı” dedi Trump.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)