Trump, Maço Maço Kurban

Dahi kafalar

New member
WASHINGTON – Son birkaç gündeki birçok dikkat çekici an arasında benim favorim şuydu: Donald Trump sonunda Joe Biden’ın başkan olduğunu kabul etti.

En kötü şöhretli seçim inkarcımız, seçimin kendisinden çalındığına gerçekten inanmadığını ortaya koydu. Çünkü eğer o vardıOturan Başkan, QAnon takipçilerinin onu çağırmayı sevdiği gibi, başkanlığa aday olmasına gerek kalmayacaktı.

Uzun zaman önce araştırdığım bir Maryland banliyösünde, bir itfaiye şefi ve yardımcısı kundakçılıkla suçlandı. “İtfaiyeci kundaklama” aslında kendi Wikipedia girişi olan bir terimdir, çünkü düşündüğünüzden daha sık gerçekleşir.

Trump, duyuru konuşmasında “seçimlerimizde dürüstlüğü, güveni ve güveni geri getireceğini” söylediğinde kulağa böyle geliyordu. İtfaiyeci olarak iş arayan kundakçı. Seçimlerimize olan güveni sarsan yalancı ve dolandırıcıdır. Hileli oylamayla ilgili tüm bu saçmalık, yalnızca Cumhuriyetçilerin katılımına zarar verdi ve bağımsızları ve hatta Trump’tan bıkmış bazı Cumhuriyetçileri Demokratlara savurdu. Ama kaybının suçunu başka yöne çevirebildiği sürece deva yapmaz.

Trump, Salı gecesi Mar-a-Lago’da yaptığı gevşek ve mızmız duyurusunda, “Daha önce de söylediğim gibi, medeniyetimize yönelik en büyük tehditler dışarıdan değil, içeridendir” dedi.

Bu aslında doğru, ancak yalnızca Trump bulabildiği her karanlık bölünmeyi ve temel dürtüyü sömürdüğü için. Kaybeden biri olduğunu kabul etmektense demokrasimizi havaya uçurmayı tercih eder ve bu onu bir hain yapar.

Trump, sahte Maço Maço Adam söylemini sergiliyor. Onlarca yıldır Cumhuriyetçiler, Amerikalılara mağduriyeti kucaklamayı bırakmaları ve kendi ayakları üzerinde durmaları için öğüt verdiler ve işte liderleri başkanlığını bir platformda duyuruyor. Vay benim! Benimle uğraşmayı bırak! Beni seç çünkü ben bir sonbahar adamıyım!

Melania’nın bir rehine gibi göründüğü ve Ivanka’nın gelmediği şenlikli olmayan bir toplantıda Trump, “Size bir kurban olduğumu söyleyeceğim,” dedi.

Vizyonu pek iç açıcı değildi: “Saldırıya uğrayacağız. Bize iftira atılacak. Tıpkı benim gibi zulme uğrayacağız.” “Amerikan katliamını” “Roma Tatili” gibi gösterdi.

Trump’ın şehitliği, Melania ile okyanus kıyısındaki bir tatil beldesinde “en kolay şey olmadığını” söylediği hayatına kadar uzanıyor.

“Eve gidiyorum,” dedi, “ve o, ‘Kızgın ve üzgün görünüyorsun’ diyor. ‘Beni rahat bırakın’ diyorum.” Eğlenceli çift!

Bu gerçekten bir duyuru değildi, kovuşturmaları savuşturmak ve destekçilerinden para toplamaya devam etmek için başka bir Trump dolandırıcılığı kadar.

Trump kurban değil. Kurbanlar yaratır. Trump, darbe girişimini planlayıp planlamadığı konusunda özel savcı soruşturmasına tabi tutulan ilk eski başkan oldu.

Bu akıllara durgunluk veriyor, özellikle de tekrar başkanlığa aday olduğu için.

Cuma günü, Başsavcı Merrick Garland, Jack Smith’i “2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından herhangi bir kişi veya kuruluşun yetki devrine veya seçimlerin onaylanmasının ardından yasa dışı bir şekilde müdahale edip etmediğini” belirlemek için özel bir danışman olarak atayarak siyaseti doğası gereği siyasi bir süreçten çıkarmaya çalıştı. kolej oylaması 6 Ocak 2021’de veya yaklaşık olarak yapıldı.

Fee-fi-fo-fum Jack, aptalca bir şey yapıp yapmadığını görmek için Trump’ı takip eder. (6 Ocak “hakkında” olmasının nedeni, Kongre Binası’ndaki Trump’ın kışkırttığı isyanın sertifikayı 7 Ocak’a itmesi olabilir.)

Smith, Garland’ın dediği gibi, “gizli belgeler ve diğer başkanlık kayıtlarının yanı sıra bu soruşturmanın olası engellenmesini içeren” soruşturmayı da yürütecek.

Trump, Fox News’e sanki Mar-a-Lago’da atladığı bir kahvaltı büfesiymiş gibi soruşturmaya “katılmayacağını” söyledi.

Özel danışmanlar artık o kadar özel değil. Bill Clinton, Peeping Tom danışmanı Kenneth Starr’dan sağ kurtuldu. Trump, Robert Mueller’in net bir karara varmadan sonuçlanan soruşturmasından sağ çıktı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, John Durham’ın kötü bir niyetle başlayan bu soruşturmayı itibarsızlaştırma çabası tamamen boşa çıktı.

Eskiden Adalet Bakanlığı’nın kamu dürüstlüğü bölümünü yöneten Jack Smith, Cuma günü “bağımsız muhakeme yürütme” sözü veren bir bildiri yayınlamış olsa da, Trump destekçileri buna asla inanmayacak. Ve Trump, suçlu olmasına rağmen kurbanı oynayarak onları alevlendirecek.

Cumhuriyetçiler, Trump hakkında yeni bir soruşturma haberi üzerine kafa yormak için Demokratlar hakkında kendi soruşturmalarını planlamaktan vazgeçtiler. Yalancı Ted Cruz, Biden’ın DOJ’u silah haline getirdiğine dair tweet’iyle kutudan ilk çıktı: “Bu, Trump’ın düzensizlik sendromu ama bu sefer bir silah ve rozetle.” Smith biraz Eliot Nessy’ye benziyor ama muhtemelen silahsız çalışacak.

Garland, belli ki eski bir başkanı görevlendirip suçlamama kararından kaçınmaya çalışıyor. Ama asıl mesele şu: Trump kendini aday gösterdi diye Dokunulmaz olmamalı.

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Görüş bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve instagram .