Trump Soruşturmasının Riskleri

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Trump’a Küçük Bir Çocuk Gibi Davranmak
  • Monkeypox ile Savaşmak için ‘Yeni Bir Kurs Planlayın’
  • Metrodaki Maskeler
  • Sel Riski Olan Alanlarda Bina
Kredi… Morry Gash/Associated Press

Editöre:

Ross Douthat’ın “Garland Can’t Afford to Miss” (Garland Can’t Afford to Miss) adlı eseri (sütun, 21 Ağustos):

Bay Douthat, Adalet Bakanlığı Donald Trump’ın suçlarını araştırırken Başsavcı Merrick Garland’ı mühlet yapması konusunda uyarıyor. Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasına yönelik tepkiler, soruşturmanın çok agresif olmasından (sağdaki birçok kişinin bakış açısı) yeterince agresif olmamasına (soldaki birçok kişinin bakış açısı) kadar değişiyor.

Hem sol hem de sağ tarafından eleştirilmesi gerçeğinin, büyük siyasi imalarla bir soruşturmayı yönetmekte iyi bir iş çıkardığını öne sürüyorum.

Larry S. Sandberg
New York

Editöre:

Merrick Garland, Biden tarafından atanan bir kişidir ve bu nedenle, gizli belgeleri içeren bu konuyu daha fazla takip edip etmeyeceğini dikkatlice düşünmelidir. Ross Douthat’ın dediği gibi, gerçekler Donald Trump’ın nükleer sırları Suudilerle paylaşmak gibi korkunç bir suç işlediğini gösteriyorsa yargılanmalıdır. Aksi takdirde Sayın Garland’ın bu konuda kovuşturma yapmaktan kaçınması ve darbe girişimi gibi diğer ciddi konuların peşine düşmeye devam etmesi gerekir.

Bette Bloomenthal Grosman
Hingham, Mass.

Editöre:

Donald Trump’ın 50 yılı aşkın kamu hayatı, kolluk kuvvetlerinin onunla yüzleşmeye cesaret eden “yapabilirsen beni yakala” ahlakı tarafından yönetildi. ABD demokrasisi ile 2020’den beri hedefi, ulusun göze alamayacağı şey, kovuşturma başarısızlığından çok, başarısızlık korkusudur.

Merrick Garland’ın yasanın sorumlu, ihtiyatlı ve hatta hataya karşı dikkatli bir şekilde uygulanmasına olan bağlılığı, tartışmasız bir şekilde kanıtlanmıştır. Bay Douthat’ın Bay Garland’a yönelik kamuoyu uyarısı, Bay Trump tarafından bir ömür boyu biriktirilen hak edilmemiş serbest geçişlerin bir başka örneğidir.

Eric R. Carey
Arlington, Va.

Editöre:

Donald Trump’ı başarılı bir şekilde kovuşturmak, popülist hakkı, nesiller boyu kalıcı güce sahip bir şehit verebilir – zaten rahatsız edici dayanıklılık belirtileri gösteren bir hareket için bir nimet. Bunun adalet için adil bir bedel olup olmadığına zamanla Amerikan halkı karar verecek.

Eğer kovuşturma başarısız olursa, ülke, solun en son “cadı avı”nın intikamını almaya hevesli milyonlarca takipçisi olan, cesaretlendirilmiş, “beraat edilmiş” bir eski başkan alır. Bu senaryoda hiç kimsenin maliyetleri ve faydaları tartmak için fazla zamana ihtiyacı olmayacak.

Michael Smith
Georgetown, Ky.

Trump’a Küçük Bir Çocuk Gibi Davranmak

Editöre:

“FBI, Eski Beyaz Saray Avukatlarına Eksik Trump Belgelerini Sordu” (haber makalesi, 17 Ağustos):

Eski Başkan Donald Trump, danışmanları tarafından hassas Beyaz Saray belgelerini iade etmeye çağırıldığında, “Bu onların değil. Bu benim.”

Elini bir oyun arkadaşının oyuncağına kenetleyen ve annesinin “Ama o sana ait değil tatlım,” diye yalvarmasına inatla direnen 2 yaşındaki çocuk gibi, Bay Trump şimdi ortaya atabileceği her türlü çarpık argümanı sunuyor. sahiplik “haklarını” savunmak için.

Yorgun bir iş gününün sonunda herhangi bir ebeveyne veya bakıcıya sorun ve size şunu söyleyeceklerdir: Bazen o oyuncağı çocuğunuzun yumruğundan alıp gerçek sahibine geri vermeniz yeterlidir.

Cathy Bernard
New York

Monkeypox ile Savaşmak için ‘Yeni Bir Kurs Planlayın’

New York’ta bir cinsel sağlık kliniğinde maymun çiçeği aşısı yaptırmak için sıraya giriyor. Kredi… The New York Times için Victor J. Blue

Editöre:

“Biden Yetkilileri, Maymun Hastalığı Aşısının Dozlarını Korumak İçin Enjeksiyon Yöntemini Değiştiriyor” (haber makalesi, 10 Ağustos) ve “Devletler, Monkeypox Aşılarının Kaybolması Nedeniyle Federal Karışıklıkları Suçluyor” (ön sayfa, 16 Ağustos):

Biden yönetimi, sahadaki sağlayıcıları, cinsel yolla bulaşan enfeksiyon kliniklerini ve hizmet ettikleri toplulukları dinleme fırsatlarını kaçırmaya devam ederken, bizim gibi savunucular yaklaşık üç aydır alarm veriyorlar.

İyi niyetli olmakla birlikte, yeni aşı dağıtım stratejisi doğası gereği sorunludur; tartışmasız gerçek zamanlı bir deneydir. Bu yaklaşımın etkinliğini kanıtlamak için çok az veri olduğunu söyleyen tıp uzmanlarının yanı sıra, bugün halk sağlığı sistemimizde bunu uygulayacak altyapı mevcut değil.

Ek personeli işe almak ve eğitmek, malzeme satın almak ve halkı eğitmek ve onların güvenini kazanmak için finansmana ihtiyaç duyar ve bu aşı stratejisi her değiştiğinde aşınmaya devam eder.

Bu, henüz sahip olmadığımız bir finansman. Şimdi Biden yönetiminin, ulusal stratejiyi bilgilendirmeye yardımcı olmak için cinsel sağlık kliniklerine ve sağlık devası sağlayıcılarına masada bir yer vererek yeni bir rota çizmesinin ve aşılama stratejisinde bir değişikliği uygulamak için 100 milyon dolar fon ayırmasının zamanı geldi.

Bunun dışında kalan her şey, zaten sarmal olan bir salgında yine hedefi ıskalayacaktır.

David C. Harvey
Lempster, NH
Yazar, Ulusal STD Direktörleri Koalisyonu’nun yönetici direktörüdür.

Metrodaki Maskeler

Kredi… The New York Times için Karsten Moran

Editöre:

Yeniden “Pandemi Tarafından Getirilen MTA Bütçe Felaketi için New York Braces” (haber makalesi, 15 Ağustos):

İşte Büyükşehir Ulaşım Otoritesi’nin beni eski toplu taşıma sistemini yoğun kullanımıma geri döndürmesinin bir yolu.

Pandemi gerçekten sona ermeye çok daha yakın olana kadar, toplu taşıma sürücülerinin sistemdeyken yüz maskesi takma kuralını uygulamanın bir yolunu bulun.

75 yaşındayım ve enfeksiyondan korunmak için çok çalıştım, ancak şehirde dolaşmak istersem kaçınamayacağım tek enfeksiyon kaynağı metro, benim hesabıma göre sürücülerin yarısından azı maske takıyor. . İki hafta önce iki uzun metro yolculuğuna çıkmam gerekiyordu ve bunu yoğun olmayan saatlerde yapmama rağmen şansım tükendi ve Covid-19’a yakalandım ve olabileceği tek yer o yolculuklardan biriydi.

Semptomlarım ılımlı olduğu için şanslıydım ve şimdi tamamen iyileştim, ancak benim yaşımdaki biri için bir Covid enfeksiyonu ölümcül olabilir. Önümüzdeki birkaç ay boyunca, artan enfeksiyon sonrası bağışıklığımdan yararlanacağım ve ne zaman ihtiyacım olursa metroya bineceğim, ama sonsuza kadar değil.

Jonathan Bennett
Brooklyn

Sel Riski Olan Alanlarda Bina

Kredi… Sam Kalda

Editöre:

2001 tarihli kitabım “Mavi Sınır”da, FEMA sel sigortasının, sahil ikmalinin ve Kıyı Bariyer Kaynakları Yasası’ndaki kongre “düzeltmelerinin”, daha zengin kıyı mülk sahiplerini sübvanse eden daha fakir iç vergi mükelleflerini nasıl bıraktığına dair örnekler bildirdim.

Francis Wilkinson’ın “Başkasının Sahil Evinin Bedelini Ödeyeceğiz” (Opinion konuk makalesi, 9 Ağustos) başlıklı makalesinde önerdiği gibi, Florida gibi eyaletlerin insanları zarara karşı yeniden inşa etmeye teşvik etmek için kendi sigorta havuzlarını oluşturması dışında yeterince şey değişmedi. Bu fonlar ikinci ev sahibi sahil baronları tarafından kullanılmadan önce muhtemelen yol iflas edecek.

Öte yandan, planlı geri çekilme, Seaside, Fla., Robert Davis gibi akıllı yerlilerin her zaman bildiği ve kum tepelerinin arkasındaki planlı kasabasının bitişik toplulukları yok eden bir 1995 kasırgasından neden kurtulduğudur. “Eskiden herkes sahilden iyi inşa edilmişti” diye açıkladı. “Bu, federal sel sigortasının aptallığı mümkün kılmasından önceydi.”

David Helvarg
Richmond, Kaliforniya.
Yazar, bir okyanus koruma grubu olan Blue Frontier’in yönetici direktörü ve “Rising Tide: The Ocean Podcast”in ortak sunucusudur.