Trump tarafından yaşa, Trump tarafından öl

Dahi kafalar

New member
Kredi… Ben Wiseman

Demokratlar mahkum edildi. Biz kehanet delisi uzmanlar bu konuda tahmin edilebilir bir kesinlik hissettik. Ara seçimlerin yakın tarihi, iktidardaki parti için bir felaketin habercisiydi. Enflasyon zararı çok daha kötü hale getirir.

Peki Cumhuriyetçiler neden terliyor?

Kürtaj konusundaki aşırılıkları ve ardından kadın seçmenlerin harekete geçirilmesi, her şeyi değil, birçok şeyi açıklıyor. Bir başka önemli olay örgüsü daha var. Kahramanı Donald Trump. Ve olası ahlaki, tatlı ve gecikmiş bir klişe yığını – ne ekersen onu biçmek, kavalını ödemek, yaptığın yatakta yatmak hakkında.

Cumhuriyetçiler onun önünde diz çökmeyi seçti. Şimdi onlara diz çöktürecek mi?

Büyük ölçüde Trump’a teşekkürler, Pensilvanya’da Mehmet Oz, Georgia’da Herschel Walker, Arizona’da Blake Masters gibi senato adayları arasında sıkışıp kaldılar. .

Trump’a daha da çok teşekkür eden seçmenler, NBC News’in yakın tarihli bir anketinde ülkenin karşı karşıya olduğu en acil sorun olarak demokrasiye yönelik tehditleri sıraladı. Bu yoğunlaşan endişe, Başkan Biden’ın geçen hafta Amerika’daki aşırıcılıkla ilgili yoğun bir şekilde tartışılan konuşmasında bu kadar büyük ve cesur olmasının sebepleri arasında yer alıyor. Ara sınavlara bakıyordu ve Cumhuriyetçi liderlerin Trump’ın faul oyununa ve peri masallarına düşkünlüğünün sonunda onlara mal olabileceğine bahse giriyordu.

Trump aynı zamanda Cumhuriyetçilerin kürtaj hakları konusundaki savunmasızlığında da bir faktör. Kendi bencil siyasi amaçları için büyük kürtaj karşıtı sözler verdi. Roe v. Wade’i devirmek için oy kullanan üç Yüksek Mahkeme yargıcı da dahil olmak üzere, kürtaj karşıtı yargıçlar atadı. Kürtaj karşıtı hareketi, Cumhuriyetçilerin yakılabileceği bir noktaya kadar ateşledi.

Seçim Gününe iki ay kala, Cumhuriyetçiler seçmenlerin dikkatini uygun olmayan konutlara, fahiş market faturalarına ve genel olarak yüksek yaşam maliyetlerine odaklamak istiyorlar. Göç ve suç hakkında daha derin ve daha geniş bir korku aşılamak istiyorlar. Demokratları Amerikan tarzının düşmanları olarak göstermek istiyorlar.

Ancak Trump, Amerika’nın sırlarını Mar-a-Loco’nun bağırsaklarına saçtığında bu biraz zor. Bu gizli belgeleri yanlış kullanma bahaneleri baş döndürücü bir hızla değiştiğinde, öncekilerle çeliştiğinde ve genellikle tipik çocuksu formülüne kadar kaynar-sen-sen-olduğunu-ama-ben-ben- biliyorum-ama-ben-ben-ben-olduğumu biliyorum. Twitter ve Facebook’un onu mahkum ettiği medya ceza kolonisi olan Truth Social’ı kullandığında, tüm eski yalanlar artı yenileri için. Ona karşı suçlamalar söz konusu olmadığında.

Bazı Demokratların ilerici aşırılıkları, bu müstakbel hükümdarın çılgınlığının yanında sönük kalıyor.

Demokratlar hala kötü, hatta acımasız bir Kasım ayı geçirebilirler. Aslında sarkaç tarihsel olarak böyle sallanıyor ve iki ay siyasi dinamiklerin yeniden değişmesi için bolca zaman. Biden, bu konuşmanın önerdiği bir olasılık olan elini abartabilir.

Ancak şu an için Cumhuriyetçiler korkmuş durumda. Temsilciler Meclisi’nin azınlık lideri olan Kevin McCarthy, partinin uzun zaman önceki Amerika ile Sözleşme büyüsünü yeniden ele geçirmeye karar vererek, şüphesiz en önemli taahhüdün ne olması gerektiğini atlayacak bir “Amerika Taahhüdü” detaylandırdı. doğrusu. Ayrıca, partinin tüyler ürpertici FiveThirtyEight analizine göre, Meclis, Senato, vali, başsavcı veya sekreter için yarışan 529 Cumhuriyetçi adaydan 196’sının “2020 seçimlerinin meşruiyetini tamamen reddettiği” gerçeğini de ortadan kaldırmayacak. Çarşamba günü adaylar.

Ahlaki açıdan yozlaşmış bu pozisyon, tıpkı Trump’ın desteğinin genellikle olduğu gibi, muhtemelen ön seçimlerinde siyasi bir varlıktı. Ama genel seçimde? Cumhuriyetçi adaylar buna yönelirken, en azından birkaçı bunun farklı bir oyun olduğunu ve Trump’ın baş belası olduğunu anlıyor. Dünyanın en büyük bebeğinden bebek adımlarıyla uzaklaşıyorlar.

İyi şanslar. Onların gitmesine asla izin vermeyecek, asla kendini yeterince uzun süre susturmayacak veya etrafında dönmeyen bir Cumhuriyetçi anlatı olacak kadar iyi davranmayacak. Bu, Cumhuriyetçiler için en başından beri açıktı. Onunla takılmak, onunla takılmaktır.

Kenara Çekmeye Değer Sözler

Sean Penn, “Fast Times at Ridgemont High”da taş ustası Jeff Spicoli rolündeki erken dönem yıldız yapma rolünde. Kredi… fotoğraf festivali

Geçen ay “Words Worth Sidelining”in ilk çıkışı, bir süredir arkadaşlarıma “muhteşem” olduğunu söylediğim bir e-posta tsunamisine yol açtı.

Toronto’dan Gabriela Kegalj bunun için kafamı alırdı.

E-postası, o büyük dalgadaki birçok su damlacıklarından biriydi ve amacı, “inanılmaz”ı “dilsel bir hastalık” olarak sınıflandırmaktı, o kadar gelişigüzel kullanıldı ki artık hiçbir şey ifade etmiyordu.

“İnsan doğumu harika” diye yazdı. “James Webb teleskopunun yakaladığı görüntüler inanılmaz. Tost harika değil – ne saçlarınız, ne ayakkabılarınız ne de yeni emaye kaplı dökme demir Fransa’da yapılan tavanız.”

Haklı tabii. Bir şeyin “şaşırtıcı” olması için sizi gerçekten “şaşırtması” veya sizin daha aklı başında bir analogunuz olması gerekir ve bu, söz konusu şeyin neredeyse inanca meydan okuduğunu, sizi şaşkına çevirdiğini, belki size bir tür büyü yaptığını, hatta belki de size büyü yaptığını düşündüren yüksek bir çıtadır. sizi şaşırtıyor. (Hayır, sadece bir eş anlamlılar sözlüğü çıkarmadım, gerçi o atasözü birine danışsaydım muhtemelen daha iyi olurdu.) En saf haliyle, “şaşırma”nın bir sihir havası, bir ihtişam dokunuşu vardır. Bir tavada çarçur edilir. (Ancak birinci sınıf bir fritözde…)

“İnanılmaz”, her yerde ve her yerde bulunan bir övgü olarak genç yetişkinler arasında en popüler gibi görünüyor. Y veya Z kuşağına teşekkür edebileceğimiz bir başka şey daha var. (Nesil alfabesinin sonunda dayanağımı kaybediyorum.) Bugün 20’li yaşlara, benim zamanımın 20’li yaşlarına “harika” neyse o oldu ve her iki kelime de ait. İlk başta çekici bir şekilde eğlenceli ve teatral olan, ancak daha sonra sadece refleksif ve banal olan aşağılık bir abartma geleneğine.

Bu gelenek, “inanılmaz” kelimesinin İngiliz versiyonu olan “parlak” kelimesini içerir. Suçlu olduğum bir sıfat suçu olan “mükemmel”i içeriyor. Bir arkadaşın az önce yüzdüğü brunch planları mı? “Mükemmel” diyorum, öyle olmasalar da. Onlar uygun. Onlar mantıklı. Belki biraz heyecan verici bile olabilirler. Ama Thomas Keller’ın en iyi Gruyere omleti ve fırçalanmış nikel bir tepsi üzerinde bir sürahi mimozayla yatak odama vals yapması “mükemmel” olurdu. bu geliştiremeyeceğin bir brunch. Ve “mükemmel”in anlamı budur.

Tabii ki, “mükemmel” kibardır. “Mükemmel” ve “muhteşem” de. Bu geç tarihte “Müthiş” kulağa sadece bir taşçının alt-eklemli çılgınlığı gibi geliyor – ama bunun nedeni onu her zaman Sean Penn’in 1982 filminde unutulmaz bir hayata getirdiği şaşkın ve şaşkın karakter Jeff Spicoli ile ilişkilendirmem olabilir. “Ridgemont Lisesinde Hızlı Zamanlar.” Performansını sevdim.

Hatta muhteşem diyebilirim.

“Yanlamaya Değer Sözler”, en azından bir süreliğine, her ay ya da öylesine görünecek. Bir terim veya ifade önermek için lütfen bana e-posta gönderin burada , lütfen konu satırına “Yanlamaya Değer Sözler” yazınız ve lütfen adınızı ve ikamet yerinizi yazınız.

Cümlelerin Aşkına

Mors Freya bir liman demirbaşıydı. Kredi… Tor Erik Schroder/NTB Scanpix, Associated Press aracılığıyla

Üç hafta önce burada tanıştığımızda, birçoğunuz Dwight Garner’ın The Times’da Jared Kushner’ın Beyaz Saray’da kaleme aldığı “Tarihi Kırmak” adlı anısına yaptığı eleştiriye tutulmuştunuz. Ondan bir cümle göstersem de, yarım düzine sergileyebilirdim. Bu inceleme, bu özellik için şimdiye kadarki herhangi bir makaleden daha fazla adaylık sağladı.

Bu nedenle, Elizabeth Spiers’ın The Washington Post’ta Kushner’ın MAGA eserinin müteakip incelemesinden en sevdiğiniz satırla bugün başlamak doğru geliyor. Kitaba “ahlaki pusulası demanyetize edilmiş bir adamın portresi” adını verdi. (Lizbon, Portekiz’den Barry Bergen’e ve Rutherford, NJ’den Lois DiTommaso’ya ve diğerleri arasında bunu aday gösterdikleri için teşekkürler.)

Yine The Post’ta Michael Gerson, Hristiyanlığı, Trump’ın evanjelik destekçilerinin sadece kabul etmekle kalmayıp aynı zamanda benimsediği şeylerle en iyi şekilde karşılaştırdı: “Bu kadar çok inananın siyasi çöplüklerde otlamak için bir düğün şölenini neden geri çevirdiğini anlamak benim için zor.” (Carol Mack, Minneapolis ve Peggy Somermeyer, Richmond, Texas, diğerleri arasında)

Dan Zak, bir su krizi sırasında neden bir süngere yapıştığımızı merak etti. “Çimler: Ağustos ayının hava fritözünde yanmış, sarışın ve ölü” diye yazdı. “Çimler: zümrüt yeşili – hayır, uzaylı yeşili – ve bu şekilde, ekolojiyi hiçe sayarak, çılgın bir uyanıklık ve organik veya başka türlü ayrıntılı bir boru ve iksir sistemi ile tutuldu. Ve ne için? Bu kaosun içinde bir şey üzerinde hakimiyet kurmak için mi?” (Judy Morice, Lansdale, Pa.)

The Guardian’da Andrew Rawnsley, Britanya’nın siyasi sorunlarıyla ilgili yakın tarihli bir şikayete ustaca bir başlangıç yaptı: “’Zombi hükümeti’ ifadesiyle ilgili bir sorunum var. Yürüyen ölüler hakkında ne istersen söyle, bazen dişlerini bir şeylere kaptırırlar.” (Maranne Valentine, Johannesburg, Güney Afrika)

The Tampa Bay Times’da John Romano, olağanüstü oyun kurucu Tom Brady tarafından yönetilen Tampa Bay Buccaneers için acele etmenin baskınlığını yansıttı: “Grubunuzda Eric Clapton olduğunda, çok fazla davul solosu programlamıyorsunuz. ” (Tom Akins, Trinity, Fla.)

Bu güzel haber organizasyonundaki meslektaşlarımdan gelen çarpıcı cümlelerin bolluğuna gelince, Jason Horowitz, Norveçli yetkililerin dişi mors Freya’yı öldürmesiyle ilgili: “Cuma günü, onun artık balıklarla yüzmeyeceğine karar verdiler.” (Anne Melanson, Manhattan ve Jeff Hiday, Viyana, Va., diğerleri arasında)

Amazon’da Libby Watson, verimliliğe ve yaratıcılığa karşı ünlü bir meydan okumaya karşı: “Amerikan sağlık deva sisteminin sorunlarına karşı koyun ve ıslak spagettiden yapılmış bir sapanla David’e benziyor.” (Marianne Lambelet, Farmington, Conn.)

Bret Stephens, Trump’ın gizli belgelerle kaçmak için gelişen mazeretleri hakkında: “Trump ile karmakarışık ve uğursuz arasındaki çizgi genellikle bulanık. Bütün varlığı Müfettiş Clouseau’nun ‘The Shining’ filmindeki Jack Nicholson izlenimini yaratması gibi ya da belki tam tersi.” (Mark Fenske, Moraga, California ve Marci Imbrogno, Charlotte, NC, diğerleri arasında)

Maggie Haberman, Glenn Thrush ve Alan Feuer, o karanlık bumbler’ın ölümsüz öfke nöbetleri hakkında: “Sempatik medya kuruluşlarında öfkeyi körüklese ve Bay Biden’a ve sözde derin devlete dikkat çekmeye çalışsa bile, Bay Trump bir dereceye kadar yürüyor. süresi dolmuş başkanlığının hayalet uzuvlarında.” (Margaret Akin, San Diego ve Donae Ceja, Akron, Ohio, diğerleri arasında)

Ve Charles, eski başkan yardımcısı Mike Pence’in Trump’ı heyecanlandıran, ancak daha aklı başında bir alternatifi tercih edebilecek seçmenlere sattığı şeyi anlatıyor: “Giysilerin eteğine dokunmuş ama deli gömleğini giymemiş biri.” (Helen Mooty, Seabrook, Texas ve Linda McCray, Dayton, Ohio, diğerleri arasında)

The Times’tan veya diğer yayınlardan “For the Love of Cümleler” bölümünde bahsedilecek en son yazıların favori parçalarını aday göstermek için lütfen bana e-posta gönderin. burada ve lütfen adınızı ve ikamet yerinizi ekleyin.

Kişisel Bir Notta

John Houseman (en sağda) Oscar ödüllü rolüyle “The Paper Chase”de göz korkutucu, titiz bir profesör. Kredi… 20th Century Fox/Jagarts, Photofest aracılığıyla

Yeni bir dönem başladı, Duke Üniversitesi’ndeki üçüncü dönemim ve geçen hafta yazma seminerimde bir düzine öğrenciyle tanıştım. Üç tanesiyle gerçekten yeniden bağlantı kuruyordum – onları daha önce derslerimde görmüştüm ve görünüşe göre fena halde batırmadım.

Ben hala bu profesör işinde acemiyim, hala en iyi nasıl yapıldığını merak ediyorum, hala meslektaşlarımı bilgelikleri için dövüyorum ve hepsinden önemlisi hala şu soruyu soruyorum: Öğrencilere ne borçluyuz – genel olarak ve özellikle şu anda zamanında?

Onlara samimiyet borçluyuz. Biz her zaman sahibiz. Ancak öğretmenliğin en büyük zorluklarından biri, en uygun samimiyet ve nezaket karışımını ayarlamaktır, çünkü onlara ikincisini de borçluyuz. Üniversite çağındaki öğrenciler bile, gelişimi cesaretlendirmeye bağlı olan keşfedilmemiş veya gerçekleşmemiş yeteneklere sahip, nispeten hamdır, bu nedenle “Kağıt Kovalama” modelinin sözde yapıcı silme modeli bana yanlış görünüyor. Bazılarını sertleştirebilir. Başkalarını kırabilir.

Yine de, kazanılmamış veya abartılı övgü cevap değil. Öğrencileri, sahip olmadıkları bir şeyi başardıklarına ve yapamadıklarında bir çağrı bulduklarına inandırabilir. Bu nezaket değil. Bu korkaklık. Aynı zamanda aldatmadır.

Öğrencilere başka bir şey borçluyuz – ya da en azından benim acemiliğimde yaptığımızı düşünüyorum. Onlara şüphe borçluyuz.

Artık dünyamızda, erken ve aşırı kesinliğe, hatta tizliğe doğru bir çekişme var. (Ya da daha kötüsü, snark.) Sosyal medya bunu ödüllendiriyor.

Bizim siyasetimizi de besliyor. Pek çok lider ve seçmen yargılara doğru koşuyor ve sonra onlardan geri adım atmıyor ve bu yargılar genellikle seçtikleri kliğin ödünç alınmış fikirleridir. Onlar, sorgulamanın değil, kimliğin meyveleridir.

Bu bağlamda, biz profesörlerin her şeyi bilen Tanrı’nın sesine benzer bir şeyi modellemekten çekinmemiz gerekmez mi? Evet, bildiğimiz şeyler var – öğrencilerle paylaşmamız gereken gerçekler ve içgörüler, onlara nasıl kazanılacağını göstermek için orada olduğumuz beceriler. Bunlardan utanmamalıyız.

Ama bizim bilmediğimiz şeyler de var, kimsenin tam olarak bilemediği şeyler, kısa sürede derli toplu konuşma noktalarına indirgenemeyecek konular. Öğrencilere sürekli “Karmaşık” diyorum. “Tartışmalı.” “Belki.” “Muhtemelen.” “Muhtemelen.”

“Kesinlikle” daha çekici. Ama buna direnmenin nedeni tam da bu.