Trump ve Kürtaj Karşıtı Hareket

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Amerika’da tutuklu
  • Hapisteki İnsanlara Yardım Etmek
  • Oy Sayımını Canlı Spor Olarak İşleme
Kredi… Damon Winter/The New York Times

Editöre:

David French’in yazdığı “The Pro-Life Camp Paid for Its Trump Bargain” (Görüş konuğu makalesi, 22 Kasım):

Bay French’in bahsettiği rahatsızlığı takdir ediyorum. Donald Trump başkanını seçmek, Roe v. Wade’i bozan muhafazakar yargıçları atamasına izin verdi. Ancak şöyle yazıyor: “Trumpizm, husumet merkezlidir. Yaşam yanlısı hareket, en sert siyasi muhaliflerine olan sevgi de dahil olmak üzere sevgiyi merkeze almalıdır.”

Bay French de dahil olmak üzere yaşam yanlısı hareketin, hakkında olduğunu iddia ettiği şeye daha geniş bir şekilde odaklanmasını diliyorum: yaşam yanlısı. Kendilerine yaşam yanlısı diyen tanıdığım veya konuştuğum çoğu insan bana idam cezasını ve geniş kapsamlı silah haklarını desteklediklerini ve fiziksel ve zihinsel sağlığa garantili erişim deva’ya ve kirliliği ve küresel ısınmayı kontrol etmeye yönelik saldırgan çabalara, yani çok uzakları tehdit eden pozisyonlara karşı olduklarını söylediler. kürtajdan daha fazla hayat.

Tüm yaşamlar değerlidir, sadece fetal olanlar değil.

Gordon F.Boals
Sağ Liman, NY

Editöre:

David French’in makalesi, Donald Trump’ın yaşam yanlısı hareket üzerindeki zehirli etkileri hakkında ilginç bir argümandı. Aynı zamanda hayali bir yaşam yanlısı hareketin reklamıydı.

Bay Trump göreve gelmeden çok önce, bazı yaşam yanlısı destekçiler kürtaj hizmeti sunan klinikleri bombaladı ve diğerleri doktorları ve hemşireleri öldürdü. Daha pek çoğu, doktorları ve kliniklere giren kadınları ciddi şekilde taciz etti.

Yaşam yanlısı hareketten gelen nefret ve şiddetin Bay Trump’ın onu kaçırmasından kaynaklandığına inanmıyorum. Başından beri oradaydı. Son seçim sonuçları bana Amerikalıların çoğunluğunun kürtajı kadınlar için bir sağlık sorunu olarak desteklediğini gösterdi.

Paul M. Camiç
Londra
Yazar, University College London’da sağlık psikolojisi profesörüdür.

Editöre:

David French’in makalesini yayımladığınız için teşekkür ederiz. Yaşam yanlısı bir Never Trumper olarak, bakış açımın temsil edildiğini hissettim ve bu duruşun tüm yaşam yanlılarından korkanlar için biraz umut getirebileceğini düşünüyorum. The Times’ın iki ucu dengeleyen bir bakış açısı yayınlama isteğini takdir ediyorum.

kathie harris
Fayetteville, Kuzey Carolina

Editöre:

David French’in makalesindeki sorun, kürtajı yasaklamak isteyen yaşam yanlısı güçlere ve politikacılara insancıl güdüler atfetmesidir. Elbette kürtajın kesinlikle kabul edilemez olduğunu düşünen hem dindar hem de laik gerçek inananlar var.

Ancak seçmenlerin çoğu bunun siyasi bir oy savaşı olduğunu anlıyor. Ve en önemli örnek, Bay French’in alıntıladığı örnektir – Donald Trump. Yaşama hakkı tarafına geçmesi siyasi bir kolaylıktır. Temelde Herschel Walker’ın kürtaj inançlarından hiçbir farkı yok – bir kampanya konusu olarak iyi, ama hey, kişisel hayatımdan uzak dur.

John Vasi
Santa Barbara, Kaliforniya

Editöre:

David French şöyle yazıyor: “Krizli bir hamilelik merkezine girdiğinizde tanıyabileceğiniz en iyi insanlardan bazılarıyla sık sık tanışırsınız. Bunlar, hayatlarının en zor günlerinden bazılarında genç, korkmuş kadınlarla yürüyen insanlar.

Aksine, kriz gebelik merkezleri, kürtaj klinikleri yerine orada randevu almaları için aktif olarak kürtaj arayan kadınları kandırmak için aldatmaca kullanarak kasıtlı olarak dürüst değildir. Evvel, hepimizin kabul ettiği, genellikle genç ve korkmuş ve hayatlarının en zor günlerinden bazılarında olan bu kadınları biyoloji ve seçenekleri hakkında açık yalanlarla kandırıyorlar ve sonra onu bir seçim yapması için suçlamaya çalışıyorlar. yapmak istemiyorum.

Kadınları ve genç kızları istenmeyen bebeklere sahip olmaları için kandırmak gerçekten “yaşam yanlısı” mı? Peki ya bu kadınların yaşamak istedikleri hayat, o zaman ya da hiçbir zaman ebeveynliği içermeyebilecek bir hayat? Yoksa zorla doğum hareketinin alet çantasındaki başka bir araç mı?

Alexandra Eichenbaum
San Francisco

Editöre:

David French’in konuk yazısının şefkatli üslubunu takdir ediyorum. Yaşam yanlısı mesajların çoğunda, kadını ve sağlık deva sağlayıcısını şeytanlaştıran, doğasında var olan bir nezaketsizlik ruhu olduğunu doğru buluyorum. Buna ek olarak, kırmızı eyaletler katı ve minimalist sosyal hizmetlere ve bunlara ihtiyacı olan insanlar için gelir destek programlarına sahip olmakla ünlüdür.

Genç kızların ve kadınların planlanmamış gebelikleri doğuma kadar taşımasını ciddi olarak istiyorsak, birçoğunun sosyal hizmetlere, akıl sağlığına ve gelir desteğine, ayrıca sağlık devası ve iş korumasına ihtiyacı olacaktır. Ve çocukları tutan veya evlat edinenlerin, kamu tarafından finanse edilen ek desteğe ihtiyacı olabilir.

Öyleyse, yaşam yanlısı devletler, her çocuk önemli olduğu için her embriyonun taşınması ve teslim edilmesi gerektiğini söylüyorsa, bu çocuklar ve onları yetiştiren aileler için deva sistemleri sağlamalıdırlar. Aksi takdirde, Trump olsun ya da olmasın, saf ve basit ikiyüzlülük.

Dale Fleming
san diego

Amerika’da tutuklu

İki Rus savaş karşıtı muhalif, Mariia Shemiatina ve Boris Shevchuk, La Pine Prairie’deki bir Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza gözaltı merkezinin önünde yeniden bir araya geliyor. Kredi… The New York Times için Emily Kask

Editöre:

“ABD’ye Kaçan Rus Muhalifler Özgürlük Değil Gözaltı Buluyor” (ön sayfa, 29 Kasım):

İki Rus siyasi mülteci doktor Mariia Shemiatina ve kocası Boris Shevchuk’un ICE tarafından ve kar amacı güden özel cezaevlerinde maruz kaldıkları çirkin ve insanlık dışı muamele, ciddi bir göç ıslahatına duyulan ihtiyacı gösteriyor.

Aynı sistem beyaz olmayan mültecilere yıllardır bu şekilde davrandığına göre, kendimize bu adaletsizliklerin neden artmasına izin verildiğini sormalıyız.

En azından Demokratik topal ördek Evi, meşru talepleri olanların elde etmek için onca şeyi riske attıkları özgürlüklere katılabilmeleri için uygun gözetim sağlayacak ve erken duruşmalara olanak sağlayacak bir yasa çıkarmalıdır.

tom miller
Oakland, Kaliforniya
Yazar bir insan hakları avukatıdır.

Hapisteki İnsanlara Yardım Etmek

Harris İlçe Hapishanesinde bir mahkumun annesi Dallas Garcia, oğlunun küllerini tutarken öldürüldü. Kredi… The New York Times için Brandon Thibodeaux

Editöre:

“Artan Sayıda Amerikalı İçin Hapishane Ölüm Cezası Haline Geldi” (24 Kasım tarihli haber makalesi):

Teksas, Harris County ile ilgili rapor, ciddi bir akıl hastalığı, madde bağımlılığı sorunları, zihinsel ve gelişimsel engelleri veya beyin hasarı olan hapsedilmiş bireyleri destekleyen daha fazla programa olan acil ihtiyacı vurguluyor – ilçede ve ulusal olarak sistemde döngüsel olarak. Hapishanelerdeki bu tür insanların yüzdesi son birkaç yılda arttı.

Destek hizmetleri, erişilebilir ve uygun fiyatlı barınma seçeneklerini (güvenli barınaklar, hızlı yeniden barınma, kalıcı destekleyici barınma ve toplum temelli davranışsal sağlık hizmetleri) içermelidir.

Hapishanelerin daha iyi personel ve gözetimi ile bu programlar, Siyahi, Yerli ve renkli insanları orantısız bir şekilde etkileyen birçok trajik sonucu ve gereksiz ölümleri önleme yeteneğine sahiptir.

Laurie Garduque
Chicago
Yazar, John D. ve Catherine T. MacArthur Vakfı’nda ceza adaleti direktörüdür.

Oy Sayımını Canlı Spor Olarak İşleme

Editöre:

Medya neden oy sayımını bir futbol maçının dördüncü çeyreğiymiş ve belki de kaybeden takımdan mucizevi bir artış olacakmış gibi ele almak zorunda?

Oylar çoktan verildi. Sonuçlar çoktan gerçekleşti; Henüz tüm kutuları açmadık. Evet, oy sayıları değişecek, ancak bunun nedeni herhangi bir adayın veya diğer partizanın sandıklar kapandıktan sonra yaptığı veya yapmadığı bir şey değil. Oylar içeride veya postada.

Jay Goldman
Waltham, Mass.