Tüm Siyasi Dünya Suç Mahalli Olacak mı?

Dahi kafalar

New member
Bret Stephens: Yıllar önce ben lisedeyken babam beyin kanaması geçirdi ve iyileşmesi zaman aldı. Bu yüzden, geçen hafta Mehmet Öz’le izlemesi acı veren tartışmada sahneye çıkan John Fetterman’a çok acıdım. Öte yandan, çilesi sırasında babama bir Senato koltuğu önermezdim ve Pennsylvania seçmenlerinin Demokrat aday hakkında aynı isteksiz sonuca vardıkları hissine kapılıyorum.

Gail, konuyla ilgili güçlü bir köşe yazısı yazdın. Şimdi oynanan yarışı nasıl görüyorsunuz?

Gail Collins: Hala Fetterman’a oy verin. Tartışmayı kaybettiğini biliyorum, ama iş Senato’ya geldiğinde, en iyi tartışmacıyı seçmenin bir anlamı yok – tıpkı senatörlerimizin birbirlerinin argümanlarını dinlediği ve bir süre önce fikirlerini değiştirdiği günlere dönmek isteyebileceğiniz gibi. zihinler. Şimdi sadece çoğunluğu doğru partiye vermek için oy kullanacak birine ihtiyacınız var. Görevde yaptığı hiçbir şey şu temel sorunun etkisini azaltmayacak: Sorumlu Cumhuriyetçiler mi yoksa Demokratlar mı olacak?

Bret:Bu, birçok Georgia Cumhuriyetçisinin burunlarını tutup Herschel Walker’a oy verirken kendilerine uydurdukları bahanenin aynısı değil mi?

Gail:Pekala, eğer güçlü bir karaktere sahip bir adayınız varsa, bir erkeğin bir kadına davranabileceği tüm en kötü yolları örnekleyen tamamen ikiyüzlü bir pisliğe karşı, o zaman, tamam, evet, sanırım siyasi bağlılıklar arka planda kalabilir.

Bret: Bence seçmenlerin hala kendilerine şu soruyu sormaları gerekiyor: Bu, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nda görev yapmak için tam olarak uygun olduğundan emin olabilecekleri bir kişi mi? Walker kesinlikle öyle değil, bu yüzden benim tercih ettiğim politikaların çoğunu desteklese bile bin yıl geçse ona asla oy vermem. Ayrıca Fetterman’ın, sağlığı meşru bir endişeyken, tüm tıbbi kayıtlarını açıklamayarak kendine zarar verdiğini düşünüyorum. Bu, seçime mal olmasına yardımcı olabilecek bir hata.

Gail:Fetterman halkı bu kampanyanın son bölümünü planlarken muhtemelen onun şimdiye kadar çok daha iyi olduğunu ve bunu tartışmada kanıtladığını hayal ediyorlardı.

İşe yaramadı. Tıbbi kayıtların kötü haberi güçlendireceğinden şüpheleniyorum, yoksa onları serbest bırakırlardı. Ama yine de temel kuralıma göre hareket ediyorum: Mitch McConnell Senatosu çoğunluk liderini yeniden kazanmasına yardımcı olacak herkese karşı tüm kalbinizle oy verin.

Bret: Ben de partiden bağımsız olarak daha iyi adaya oy verin derim. Massachusetts’te Cumhuriyetçi Charlie Baker veya Colorado’da Demokrat Michael Bennet gibi ılımlı ve düşünceli siyasi liderler bu şekilde elde edilir.

Gail: Ilımlı ve düşünceli siyasi liderleri kınamamı sağlayamazsınız. Ancak bu günlerde bu vakaların çoğu oldukça nadirdir. Ne yazık ki seçmenlerin her zamanki birisini desteklemeliyim ikilemi geçen hafta gördüğümüze benziyor ve benim kuralımı biliyorsun.

Şimdi Bret, başka bir şey hakkında konuşmadan önce, Grönland ziyaretinizle ilgili bu harika yazı için size teşekkür etmek istiyorum.

Bret: Teşekkürler! Uzundu.

Gail:Küresel ısınma konusunda fikir değişikliğiniz çok önemli ve bazı detaylarda tam olarak anlaşamasak da sorun nasıl çözülür gibi. düşüncenizde gerçekten tartışmayı ilerletmeli.

Bret: Eserin gerçek kahramanı, beni kendi organizasyonu Rising Seas Institute aracılığıyla Grönland’a getiren John Englander adlı Amerikalı bir okyanus bilimcidir. Birkaç yıl önce bana bağırmak yerine ikna etmek amacıyla bana yaklaştı. Bu gezegende daha fazla İngiltereli olsaydı, iklim konusundaki tüm tartışma şu anda çok daha yapıcı olurdu.

Tartışmanın çözüm tarafında sizi ikna edemediğim için üzgünüm. Yani, serbest piyasanın tüm sorunları çözmediğini mi düşünüyorsunuz?

Gail: Sürpriz! Bu, devlet müdahalesine duyulan ihtiyacın mükemmel bir örneğidir. Özel girişimin Grönland için ne kadar çok şey yapabileceğini gösterdiniz, ancak nükleer enerji ve çok fazla gözetim olmadan kırma fikri bana çok korkutucu geliyor.

Bret: Kirliliği engelleyen ve sağlık ve güvenlik söz konusu olduğunda hiçbir köşenin kesilmemesini sağlayan makul düzenlemelerden yanayım. Ancak daha temiz bir gelecek için ihtiyaç duyduğumuz bazı endüstrileri o kadar fazla düzenlemişiz ki, bazılarını işsiz bıraktık ve bazılarını yurt dışına gönderdik. Örneğin, federal ve eyalet düzenlemelerinin, rüzgar türbinleri için gerekli olan nadir toprak mineralleri için madencilik yapmayı neredeyse imkansız hale getirmesi, yalnızca bizi Çin gibi sağlık, güvenlik ve çevresel hususların önemli olduğu ülkelerin insafına bırakması çılgınca. minimaldir.

Gail: Çılgınlıktan bahsetmişken, geçen hafta Nancy Pelosi’nin San Francisco’daki evinde neler olduğundan bahsedelim. Kocası Paul, Konuşmacıya ulaşmak için içeri giren bir adam tarafından ciddi şekilde yaralandı.

Bret:Tanrıya şükür daha kötü değildi.

Gail: Şu sıralar Meclis ve Senato’daki herkes bu konuyu çok düşünüyor, aile üyeleri için endişeleniyor ve siyasi hayatın buna değip değmeyeceğini merak ediyor. Düşüncesi olan var mı?

Bret: İlk siyasi anılarımdan biri, Ronald Reagan’a yapılan suikast girişimiydi. Tetikçi John Hinckley Jr., Jodie Foster’a takıntılıydı ve tuhaf bir şekilde Reagan’ı vurmanın onu iyi bir şekilde etkileyeceğini düşündü. Şimdi, birçoğu Donald Trump, Marjorie Taylor Greene, Alex Jones ve diğer aşağılık insanlar tarafından pazarlanan komplo teorilerine boğulmuş insanlar var. Brett Kavanaugh veya Steve Scalise’in de onaylayabileceği gibi, solda çok sayıda fanatik olduğunu eklemeliyim.

Fanatiklerden bahsetmişken, eskiden Kanye West olarak bilinen rapçi Ye hakkında bir fikriniz var mı?

Gail:Biliyorsunuz, ilkokuldayken şarkı söylemekte o kadar kötüydüm ki, “dinleyiciler” olarak bilinen tek kişilik bir grupla sınırlıydım ve Pazar Ayini’nde koroda yer almam yasaklandı. Gerçekten daha iyi olmamıştım.

Bret: Bu kadar ortak noktamız var. Bir melodiyi taşımakta o kadar kötüyüm ki, çocuklarım ne zaman iyi geceler ninnisi denesem beni sustururlardı.

Gail: Bir dinleyici olarak bile, müzik konusunda danışmak isteyeceğiniz biri değilim. Ama Ye’nin antisemitizm dalgası farklı bir seviyede ve beni çok rahatsız ediyor. Üzerine yazdığınız son sütun, bunun ne kadar tehdit edici olduğunu müthiş bir şekilde hatırlattı. Çok tepki aldınız mı?

Bret: Bir ton. Çoğu olumluydu ve Ye’yi bir ulusal tiksinti dalgasının kapladığını görmek güzel. Ancak yanıtların çoğu sadece korkutucuydu. Örneğin, bir okuyucu şöyle yazdı: “Yahudiler artık diğer insanlardan daha suçlu veya sahtekâr değiller, sadece bu konuda daha iyiler.”

Gail:Tanrım.

Bret:Dışarıda birçok insanın fark ettiğinden çok daha fazla antisemitizmin olduğu ve bunun sadece aşırı sağdaki olağan şüphelilerden değil, birden çok yönden geldiği gerçeğini hesaba katmalıyız.

Diğer iki noktadan bahsedebilir miyim?

Gail: Lütfen. Bu kesinlikle şu anın önemli bir sorunudur.

Bret: Birincisi, West’in davranışının bir şekilde akıl hastalığına bağlanmaması gerektiğidir. Akıl hastalarına haksızlık oluyor ve başka tür bağnazlar için bu bahaneyi sunan pek çok insan görmüyorum.

Gail:Psikiyatrik bir nekahet merkezinde uzun süre kalmak için check-in yapmadıkça hayır…

Bret: İkincisi, West ve bazı savunucuları, onun iptal kültürünün kurbanı olduğunu iddia ediyor. Baloney. West antisemitizmini üç katına çıkardı. Ayrıca iş ortaklarıyla tam da bu tür aşırı davranışlar için yazılmış bir tür standart “ahlak maddesi” imzaladığını da tahmin ediyorum. Bu, Amerikan kültürünün bazı kısımlarını kasıp kavuran, görece kimliği belirsiz kişilerin profesyonel hayatlarını, çoğu zaman muğlak olan veya hafifletici koşullar gerektiren ve çoğu zaman özür dilemeye hazır oldukları durumlarda mahvettikleri türden iptallerden çok farklıdır.

Gail: Tüm yeni iletişim teknolojilerinin kültürü nasıl değiştirdiği hakkında çok konuştuk. Aklı başında dünya yepyeni bir kurallar dizisi geliştirmek zorunda kalacak. Aptalca bir düşünce yayınlayan herkesi kovmak istemeyin. Ama bu şeyler hala sayılır.

Bret: Kabul etmek. Ve Twitter’ı alarak arabayı yakalayan meşhur köpek haline gelen Elon Musk’a bir öneri: Tüm tweet’ler için 10 dakikalık bir gecikme kurun, böylece insanlar en aptalca sözlerini halka açılmadan geri alabilirler. Aklınızda başka örnekler var mı?

Gail: Arizona’daki Cumhuriyetçi Senato adayı Blake Masters, silahlı şiddetin çoğunlukla “Açıkçası Siyah insanlar” yüzünden olduğunu söylediğinde – iyi bir nedenle – başı belaya girdi. Ama yenilip sonsuza dek sürgüne mi gönderilmeliydi? Belki özür dileseydi, suç konusunda mantıklı düşünceler sunsaydı ve diğer konularda mantıklı konuşmaya devam etseydi. Ama bunların hiçbiri olmadığından, kesinlikle onu iptal etmeye hazırım.

Bret:Üzerinde anlaşabileceğimizi düşündüğüm daha uygun bir ceza var: Mühlet yap, önümüzdeki hafta seçimi kaybetsin.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .