Tuti Ne Demek Arapça ?

Ali

New member
Turkcell Yönlendirme Paketi Nedir? Kadın-Erkek Bakışıyla Komik Bir Rehber

Sevgili forumdaşlar,

Hepimizin hayatında en az bir kere şu sahneyi yaşadığına eminim: Telefon çalıyor, çalıyor, çalıyor… ama açamıyorsun. Ya toplantıdasın, ya otobüste ayakta sıkışmışsın, ya da tuvalette derin felsefi düşüncelere dalmışsın. İşte o an karşına Turkcell’in “yönlendirme paketi” çıkıyor. Yani telefonunu, “Ben açamıyorum kardeşim, sen bak” diyerek başka numaraya paslama imkânı. Ama işte bu yönlendirme olayı, kadınların ve erkeklerin bakış açısıyla öyle farklı yorumlanıyor ki, stand-up gösterisine malzeme çıkar. Hadi gelin, bu meseleyi biraz ti’ye alalım.

---

Erkekler İçin Yönlendirme: Stratejik Operasyonlar Komutanlığı

Bir erkeğe yönlendirme paketini anlattığınızda kafasında hemen şu tablo belirir:

“Demek ki ben cepte CIA ajanı gibiyim. Telefonum çaldığında gerekirse başka birine yönlendirip, düşmanı yanıltabilirim.”

Adam için mesele tamamen stratejik. Telefonunu iş telefonuna yönlendiriyor, iş telefonunu eve, eve giden hattı da kayınpedere. Bir bakmışsın çağrı, İstanbul’dan yola çıkmış, Kayseri üzerinden dönüp İzmir’e uğrayıp tekrar adama gelmiş.

Erkek zihninde yönlendirme, bir tür satranç oyunu. “Ben şimdi bu aramayı yönlendirirsem, karşı taraf beni bulamaz, böylece oyun bende.” Oysa işin sonunda olan şey, arayan kişinin kafayı yemesi:

— “Abi ben seni arıyorum, başka bir hat çıkıyor, sonra başkası açıyor, sonra sen geri dönüyorsun. Bu ne ya, Call of Duty mi?”

---

Kadınlar İçin Yönlendirme: Empati Çağrı Merkezi

Kadın bakış açısında yönlendirme olayı çok daha duygusal. “Ay canım, ya açamazsam karşı taraf üzülmesin. Onu bekletmeyeyim, sevdiceğim cevaplasın, annem ilgilensin, ya da en kötü kız arkadaşım moral versin.”

Telefonu yönlendirmek, kadın için sadece teknolojik değil, aynı zamanda ilişki yönetimi. Adeta empati call center hizmeti:

— “Ben açamadım ama sen yalnız değilsin, bak seni başkasına bağladım. Hep birlikte buradayız, biz büyük bir aileyiz.”

Düşünün: Bir kadın yönlendirme paketini aktif etmiş. Erkek arkadaşı arıyor, telefon en yakın kız arkadaşına düşüyor:

— “Merhaba, Ayşe şu an açamıyor ama seni çok seviyor, mesajını bana bırakabilirsin.”

Yani yönlendirme, kadının elinde duygusal köprüye dönüşüyor.

---

Paketin Teknik Tarafı (Ama Bizim Dilden)

Şimdi gelelim teknik mevzuya. Turkcell yönlendirme paketi aslında çok basit: Telefonunuzu belirlediğiniz başka bir numaraya yönlendirebiliyorsunuz. Senaryolar:

- Meşgulseniz, çağrı yönlensin.

- Telefon kapalıysa, yönlensin.

- Hiç açmazsanız, yönlensin.

- Canınız sıkıldıysa, yönlensin (bunu biz uydurduk ama fena fikir değil).

Yani paketin amacı, “Arayan mağdur olmasın, iletişim kopmasın.” Tabii ki bu özellikten faydalanmak için kısa kodlar var. Mesela 21 ile tüm çağrıları yönlendirebilirsiniz. Erkekler için bu kod “gizli şifreli operasyon” anlamına gelirken, kadınlar için “b planı devrede” mesajı veriyor.

---

Gerçek Hayatta Kullanım Senaryoları

1. Erkek versiyonu:

“Toplantıdayım. Arayan patronu asistanıma yönlendireyim. Hem iş çözülür hem de ben kahvemi rahat içerim.”

2. Kadın versiyonu:

“Telefonum çekmiyor, annem ararsa merak etmesin diye kardeşime yönlendirdim. En azından biri cevap verir.”

3. Forumdaş versiyonu:

“Benimki yönlendirme paketi değil, top çevirme taktiği. Arayan sevgiliyi arkadaşa yönlendiriyorum, oyalarken ben plan yapıyorum.”

---

Paketin Sosyal Hayata Etkisi

Aslında yönlendirme paketi sosyal ilişkilerde ciddi bir devrim. Eskiden arayan sizi bulamazsa, ya bozulurdu ya da trip atardı. Şimdi yönlendiriyorsun, sorun çözülüyor.

Ama işin ironisi şu: Bazen yönlendirdiğiniz kişi sizden daha yanlış şeyler söyleyebiliyor. Mesela sevgiliniz arıyor, yönlendirdiğiniz arkadaş cevaplıyor:

— “Kanka, dün akşam oyun çok iyiydi, sabaha kadar oynadık.”

Sevgiliniz: “Demek oyunmuş haaa…”

Ve o paket, bir anda boşanma sebebine dönüşüyor.

---

Forumdaşlara Soru: Sizce?

Hadi bakalım dostlar, sizin yönlendirme paketini kullanma senaryolarınız ne olurdu?

- Erkekler, sizce bu iş tam bir taktik savaşı mı?

- Kadınlar, sizin için empati köprüsü mü?

- Yoksa sadece “Arayanı başka birine paslama” sanatı mı?

Benim tahminim, forumda yarısı “CIA ajanıyım” kafasında, diğer yarısı “ilişki danışmanıyım” modunda olacak.

---

Sonuç: Bir Çağrı, Bin Mizah

Turkcell yönlendirme paketi teknik olarak basit bir hizmet. Ama işin içine erkeklerin stratejik kafasıyla kadınların empatik yaklaşımı girince, mevzu resmen sit-com malzemesi. Yani paket aslında hayat kurtarıyor ama arada kahkaha da garantiliyor.

O yüzden sevgili forumdaşlar, yönlendirme paketini kullanmak sadece pratik değil, aynı zamanda eğlenceli. Belki de Turkcell bu paketi “Yönlendir ve Gül Paketi” diye satmalıydı.

Şimdi söz sizde: Arayanı kime yönlendirirsiniz? Sevgiliye mi, kayınvalideye mi, yoksa forumdaki en aktif üyeye mi? Hadi bakalım, yorumlarda buluşalım!

---

İçerik: ~860 kelime.