Üç Kardeşin Fatura Okuma Görevlisine Bıraktığı Acı Not

arkamikontrolet

New member
2021 yılına girmemizle bir arada temel gereksinimlerimiz elektrik, su ve doğalgazın tarife fiyatlarına devasa artırımlar yapıldı. Bilhassa elektrik artırımları Türkiye’de haftalardır tartışma konusu olmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde toplumsal medyada kalpleri burkan bir görsel yayıldı.

Toplumsal medyada kısa müddette yayılan o görsel, üç yetim kardeşin konutlarına gelecek bakılırsavliye bıraktıkları notu gösteriyordu. Yetim kardeşler, su sayacını kapatacaklarını düşündükleri gorevliye yalvarırcasına bir not yazarak vazifelinin bunu yapmasını engellemeyi hedefliyordu.

Üç kardeşten acı not: Felaketimiz olur

“Sayın bakılırsavli abi, ardınıza bakın, doğalgaz da kesik. Biz yetim üç kardeş canla başla çalışıyoruz borçları kapatmak için. Su saatini de sökerseniz bu meskende barınamayız ve felaketimiz olur. Lütfen abi bizi yönetim edin, Allah isteği için. Burcu – Serhat – Vedat”

Türkiye’de hayat pahalılığı günden güne artmaya devam ederken, artırımlar niçiniyle toplumsal medyada her geçen gün yeni vurucu paylaşımlarla karşılaşıyoruz. Örneğin bir daha geçtiğimiz günlerde bir köy bakkalının elektrik artırımlarına isyan ettiği şu mektup toplumsal medyada paylaşılmıştı:

Her alanda gelen artırımlar niçiniyle şirketlerin, üreticilerin ve tedarikçilerin de maliyeti artarken, domino tesiriyle vatandaş hem bu maliyet artışını birebir vakitte artırımı cebinden çıkarıyor.

Türkiye’de yaşanan son vakit içinderdaki gelişmelerden kimileri şöyleydi: