Ukrayna Bize Güç Hakkında Ne Öğretiyor?

Dahi kafalar

New member
Kredinin hakkı olan yerde kredi: Amerika’yı Yeniden Büyük Yap mükemmel bir slogandı, çünkü kimse bunun ne anlama geldiğini bilmiyordu. Üretimdeki işleri geri getirmekle ilgili miydi? Heteroseksüel, beyaz, Hıristiyan erkekleri, bazılarının doğal sosyal hakimiyet konumları olduğunu düşündükleri duruma geri getirmekle mi ilgiliydi? MAGA, 21. yüzyıl Amerika’sında sizi rahatsız eden her şeyi tersine çevirmek için çok amaçlı bir kod haline geldi.

Ve MAGAizm’in önemli bir türü, uyanıklığın Amerika’yı askeri açıdan zayıflattığı inancıydı ve hala da öyle. 2021’de Senatör Ted Cruz, erkekçe şeyler yapan erkeksi erkeklerin yer aldığı Rus askeri reklamlarını iki anne tarafından büyütülen bir askere alınan kadının hikayesini anlatan ABD’li bir isim ile karşılaştıran ünlü bir görüntü paylaştı. Cruz, “Belki de zayıf, iğdiş edilmiş bir ordu en iyi fikir değildir,” dedi.

Dikkat çekici bir şekilde, uyanık olmanın bizi zayıf kıldığı fikri, Ukrayna’daki Rus ordusunun kesinlikle uyanmamasına rağmen devam etti. “Yalnızca Güçlüler: Solun Amerikan Gücünü Sabote Etmek İçin Komplosunu Tersine Çevirmek” başlıklı bir kitap yayınlayan Senatör Tom Cotton, geçenlerde “askerler orduya kötü adamları öldürmek için katılırlar – bir savaşın içindeymiş gibi konuşmayı öğrenmek için değil” dedi. fakülte salonu.”

Tamam, bu dünya görüşünde o kadar çok yanlış var ki nereden başlayacağınızı bilmek zor. Çağdaş dünyada ulusal güç, askeri güçten çok ekonomik güçle ilgilidir ve aynı zamanda bir ülkenin değerlerinin ve kültürünün etkisi olan “yumuşak gücü” de yansıtır. Askeri hüner söz konusu olduğunda bile, çağdaş savaşlar, şişkin kasları olan adamlar arasında çok fazla göğüs göğüse çarpışmayı içermez. Esas olarak, birçok teknolojinin yardımıyla uzun menzilli silahlar kullanan stratejik düelloları içerirler. Ve bu tür düelloları kazanmak kesinlikle kısmen akıllı ve bilgili bir liderliğe, yani bir fakülte salonundaymış gibi konuşmayı gerçekten öğrenmiş bir subay grubuna sahip olmaya bağlıdır.

Ben olumsuzluk çağdaş savaşın bir görüntü oyunu gibi olduğunu söylemek. Hem buna hem de kendini adamış akıllı bir ordunun önemine dair kanıtlara ihtiyacınız varsa, The Kyiv Independent’tan Illia Ponomarenko’nun yakın zamanda Bakhmut için sürmekte olan acımasız, korkunç çatışmayı tasvir etmesini tavsiye ederim. Cesaret ve dayanıklılık her zaman olduğu kadar önemlidir. Ama pazı esnetme ve gösteriş, o kadar da değil.

Ancak bu durumda askeri gücü ne belirler? Açıkçası, ben bir savunma uzmanı değilim. Ama uygulamalı matematik hakkında bir şeyler biliyorum – ve çağdaş savaşlar büyük ölçüde aritmetikle ilgili.

Putin’in Ukrayna’yı işgalinden önce bile askeri tarihçi Phillips O’Brien’ın hayranıydım.