Umarız 2021’de Olan 2021’de Kalır

Dahi kafalar

New member
Gail Collins:Bret, bu yılın son konuşmamız. Son 12 ayda aynı fikirde olmama konusunda çok eğlendim. Bundan kısmen bahsetmek, bir sürü insanın “2021’de geçirdiğimiz tüm harika zamanları hatırla” dediğini hayal etmek zor.

Bret Stephens:Yıl için çok büyük umutlarım vardı, Gail. Melania ve Donald sessizce Beyaz Saray’dan çıkarlardı, o modaya uygun, o ise rezil bir haldeydi. Aşılar pandemiyi yenecekti. Joe Biden, dört yıllık çılgınlığın ardından bir soluklanma arayan bir ülkeye yetkin ve sakin bir şekilde başkanlık edecekti. Dünyanın geri kalanıyla ilişkiler gelişecektir. 6 Ocak’ta Capitol’ün görevden alınmasından sonra Cumhuriyetçiler ateşli rüyalarından uyanıp yeniden ciddi bir parti haline geleceklerdi ya da en azından utanç içinde başlarını öne eğeceklerdi.

Ne yazık ki değil. 2021, 2020’den bile daha kötü çıktı ve 2022’nin neden daha iyi olacağını görmek için mücadele ediyorum. Beni neşelendirmek ister misin?

Gail:Tamam, işte bir teori. 2021’de korkunç olan şeylerin çoğu, yeni teknoloji nedeniyle aşırı hızlı değişen bir dünyanın yansımalarıydı.

Bret: Capitol’e yapılan saldırı Google’dan çok Cengiz’di. Üzgünüm, devam et….

Gail: Çılgın insanlar iletişim kurmayı ve paranoyak fantezileri değiştirmeyi çok ama çok kolay buluyor. Ortalama insanlar, öfkelerinin hedeflerinin kolayca ziyaret edebileceği sitelerde dedikodu yapabilirler. (Her zaman kıyafetlerinin/figürlerinin/saçlarının incelemelerini okuyan genç kızları düşünürüm). Özel etkinlikler azalıyor – evde en son ilgi çekici yerleri yayınlayabiliyorsanız, sinemaya gitmenin bir anlamı yok.

Bret:Çok doğru. Sosyal medya, hepimizi Veronica adında ortalama bir kız tarafından yönetilen bir tür kalıcı ortaokulda donduruyor.

Gail: Bunların hiçbiri ortadan kalkmayacak, ancak web’in iyi tarafıyla yaşama konusunda daha yetenekli hale geldikçe, işlerin dengeleneceğini umuyorum. Aklı başında insanlar dünyayı nasıl daha iyi hale getirebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunacaklar. Aileler, ülkenin diğer ucundan yakınlaştırabilen sevdikleriniz için tatil yemeklerinde otomatik olarak yer belirleyecek. Hastalık veya yaşlılık nedeniyle yatağına mahkûm olanlar ise sanal gerçeklik gözlükleri ile fantastik maceralar yaşayabilirler.

Bret: Bu benim için biraz fazla “Cesur Yeni Dünya”, Gail. 2022 için umudum, milyonlarca Amerikalı’nın hayatlarında yapabilecekleri en kötü şeyin onları çalışarak veya internette sosyalleşerek geçirmek olduğunu anlayacak olmaları. İnsanlar kendini adamalı – eğer bu bir kelimeyse – sanal olarak bağlantıyı kesmeli ve fiziksel olarak yeniden bağlanmalıdır. Doğanın daha erişilebilir olduğu, evlerin daha uygun fiyatlı olduğu, komşuların daha ulaşılabilir olduğu, kariyerlerin daha az acımasız olduğu, hayatın amacının bir sonraki terfi olmadığı, hafta sonlarının gerçek hafta sonları olduğu, insanların gerçekten alışveriş yaptığı yerler lehine daha büyük şehirleri terk etmeliler. gerçek kitaplar saklar, okur ve gerçek insanlarla akşam yemeği yer. Oturup hiçbir şey yapmamak, zamanın mükemmel bir şekilde kullanılması olarak görülmelidir.

Gail: Pekala, sizinle hiçbir şey yapmamanın şanı hakkında tartışmayacağım. Ama büyük şehirleri terk ederek anlamlı bir hayat bulma vizyonunuzla bağdaşamıyorum. Bana yeni mahallelerin bir albino su kuşları salı kadar çeşitliliğe sahip olduğu bir banliyö patlaması çağında büyümeyi hatırlatıyor.

Bret:Albino su kuşlarına karşı çok duyarsız, Gail.

Gail: Ama belki ikimiz de haklıyız – pandemi bir gün dinerse, gelecek birçok kentsel-kırsal seçeneği barındırabilir ve insanlar seçim yapabilir.

Bret: Eh, bu meta umut. Daha spesifik umut ise, sonunda pandemiyi yalayacağımız, Demokratların işleri batırmayı bırakacağı ve ülkenin Donald’a geri verilmeyeceği yönünde – Times” – Trump.

Gail: Açıkçası Demokratların şu anda müthiş bir iş çıkardığını iddia etmeyeceğim. Ancak onların durumu – bu 50-50 Senato, salgınla dolu ekonomi – oldukça imkansız. Herhangi bir başkanın bu karmaşada çok şey teslim edebileceğini düşünmeyin. Reagan veya Lyndon Johnson değil, hatta belki F. D. R.

Bret:Hmmm. Reagan’ın tüm başkanlığı boyunca Demokratların kontrolündeki bir Evi vardı. Biden daha iyisini yapabilirdi.

Gail: O zamanlar farklı türde siyasi partiler vardı. Trump, tüm sahneyi “Katil Arıların Saldırısı”ndan bir şeye dönüştürdü. ”

Bret: Alınan puan.

Gail:Ve aman Tanrım, Joe Manchin. Bir saatlik bir rant yapmaktan kaçınacağım, ancak bu, devleti, halkının vergi olarak ödediğinden çok daha fazla devlet parası kullanan bir adam. Kömür işinde kazandığı milyonlarla geçinirken kim iklim değişikliği yasasını bozmak ister.

Bret:Aylardır Manchin’in Biden’ın yasasına oy vermesinin hiçbir yolu olmadığını söylediğimi size hatırlatmaktan kaçınacağım. Ayrıca övünmekten de kaçınacağım.

Gail: Gelecek yıl Biden’a gerçek, gerçek, Manchin’e bağımlı olmayan bir Demokratik Kongre verecek ve böylece yarı aklı başında bir dünyada nasıl başarılı olabileceği konusunda test edilebilecek bir seçim görmeyi çok isterim. Sizce şansı var mı?

Bret:Çok olası değil. Ara seçimler tarihsel olarak cumhurbaşkanlığını elinde tutan partiye karşı yapılır. Cumhuriyetçiler, Demokratlardan daha fazla bölgeyi gerrymander edebilme gibi yerleşik bir avantaja sahiptir. Biden’ın anket sayıları korkunç ve işleri tersine çevirecek türden bir siyasi karizmaya sahip olduğunu düşünmüyorum. Ve insanlar, özellikle yükselen fiyatlar konusunda korkuyor ve sinirleniyor.

Gail:Biden’ın, özellikle koronavirüsle savaşta, gururla işaret edebileceği çok şey var. Yine de sana katılmadığımı söyleyemem. İç çekmek.

Bret: Demokratlar açısından tek gümüş astar, Cumhuriyetçilerin Kongre’yi kontrol ettikleri zaman, özellikle de Meclis söz konusu olduğunda, her zaman kendi kendini imha düğmesine ulaşmalarıdır. Donald’ın Ayak Taburesi, a. k. a. Kevin McCarthy, konuşmacı olursa, G. O. P.’nin ikna edici bir figürü olmaz.

Gail: Cumhuriyetçiler Kevin McCarthy’nin karizmasına güvenmek zorundaysa, bu kesinlikle Demokratlar için iyi bir haber.

Bret:Başka bir konuya dönersek, Gail, Covid vakaları yine tavan yapıyor. İşleri farklı yapmak için reçeteniz nedir?

Gail:Kurallar değişmeyecek – üç tanesini vurun, kahrolası maskeleri takın ve kapıda aşı kontrolü olmadıkça kalabalığa hitap eden yerlere patronluk taslamayın.

Bret:Kabul edildi. Ama ne olursa olsun okulları açık tutun. Üstüne zihinsel sağlık ve öğrenme krizlerini eklemek zorunda kalmadan bir halk sağlığı krizi yaşamak yeterince kötü.

Gail: Her güne bir koronavirüs testi ile başlamaya hazır olmadıkça, aşısız olanları iş dahil halka açık yerlere sokmamakta bir sakınca görmüyorum. Ve elbette, maske karşıtı haçlılar olarak dikkat çekmeye çalışan sağcı rantçılara karşı savaşmalıyız.

Geldikleri partiniz bu – nasıl davranmaları gerektiğine dair bir fikriniz var mı?

Bret:Eski taraf, Gail, eski taraf. Roy Moore’un Senato adaylığı bardağı taşıran son damla oldu.

Gail:Bret, Cumhuriyetçiliği içeriden reforme etmeye çalışmayacak mıydın? Seni Demokratik gruba kabul etmeyeceğimizden değil. Nancy Pelosi’nin partilere yeniden izin verildiğinde bir kutlama yapmaktan mutlu olacağına bahse girerim.

Bret:Eminim Madam Speaker bana memnuniyetle yarısı yenmiş bir kutu kraker ve üzerine kaymam için bir muz kabuğu gönderir.

Gerçek şu ki, bağımsız biri olarak mutluyum: Bu, a la carte menüden sipariş vermek gibi, diğer herkes aslında birbirine uymayan şeylerle dolu bir bento kutusuna sıkışıp kalıyor. Cumhuriyetçiler neden daha fazla ekonomik özgürlükten, daha az sosyal özgürlükten yana olmak zorundalar? Neden bu kadar çok Demokrat, tam tersine daha yakın bir şeyi tercih ediyor? Ve neden hem sol hem de sağın ideologları, aptalca bir tutarlılığın küçük beyinlerin hobgoblini olduğu konusunda Emerson çizgisine kafa yoramıyorlar?

Gail: Büyük bir anlaşmazlığa girdiğimize inanıyorum. Her iki tarafın da kusurlu olduğu doğru, ancak birinin Kusur Şehri’ne dönüştüğünü kesinlikle iddia ediyorum. Ancak bağımsız olmak, olabilecek en kötü tepkidir.

Bret:Daha fazlasını söyle….

Gail: Bir partiyi daha iyi hale getirmenin tek yolu içeriden çalışmaktır. New York’ta, seçilmiş yetkililerin kim olacağına ön seçimler karar veriyor. Bağımsız bir üçüncü taraf adayına oy vermek israftan daha kötüdür. Bağımsız olarak kaydolmak, bir hayır kurumuna iyi düşünceler göndererek yardım etmek istediğinizi söylemek gibidir.

Bret:Kesinlikle katılmıyorum! Bağımsızlar ne kadar fazlaysa, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, tüm seçmenleri olduğu gibi kabul etmek yerine oyları için savaşmak, kenardan ziyade siyasi merkeze doğru eğilmek, adaylarının ısrar etmek yerine kişisel niteliklerine dikkat etmek için o kadar çok mücadele etmelidirler. nüans ve uzlaşmayı kabul etmek için ideolojik saflık testlerinden geçtiklerini. Ülke olarak fazla partizan olduk ve her bir tarafın kendi üzerindeki hakimiyetini azaltmak iyi bir şey. Hatta “dünyadan bağımsızlar, birleşin” derdim ama bu, amacı bir nevi bozardı.

Gail:Bilmiyorum Bret. İkinizin de evindeki veba pozundan daha rahatsız edici bir şey olamaz. Bir taraf seç ve 2022’de geliştirmek için çalış derim.

Bret: Buna, her iki tarafın da oy kazanmak için daha çok çalışması gerektiğini, zaten sahip olduklarını varsaymamaları gerektiğini yanıtlayacağım.

Bu berbat yıla veda etmeden önce son bir not. Laurie Gwen Shapiro’nun II. Dünya Savaşı kahramanı ve 97 yaşında güçlü bir Noel ağacı girişimcisi olan Si Spiegel’in muhteşem portresi olan The Times’daki en sevdiğim parçayı bu ay kaçırmayın. Cesaret ve neşenin uzun bir yol kat ettiğini gösteren güzel bir hatırlatma bir insanın hayatında – ve bir ülkenin hayatında da.

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .