‘Wellness’ Anneler İçin Bir Tuzak Olabilir. İşte Nasıl Önlenir?

Dahi kafalar

New member
Birkaç hafta önce, iki kızımda da egzama alevlenmeleri oldu. Bu, yıl boyunca dizlerinin ve dirseklerinin arkasında kırmızı, kaşıntılı yamalar olacak olan küçük kızım için yaygındır. Büyük kızımda bebekliğinden beri yoktu, ama işte oradaydı, boynunun iç kıvrımında kızgın bir şerit. Çalışkan nemlendirme ve ılık banyoların olağan ilaçları işe yaramıyordu.

Bu sadece bir anlık duyguydu ama ilk tepkim bunun bir şekilde benim hatam olduğuydu. Onlara özellikle iltihaplı yeni bir şey mi yedirmiştim? Çok fazla koku veya katkı maddesi içeren bir deterjan mı kullanıyordum? Onları yeterince emzirmediğim için mi? Kertenkele beynim doğrudan kendimi suçladı ve sorunun satın alma ya da kişisel alışkanlıklarım olduğunu varsaydı.

Tanıdık geliyor mu?

Yaklaşık on yıldır sağlıklı yaşam kültürü, annelik ve utanç hakkında eleştirel olarak – gerçekten de, bazen yan gözle – düşündüğüm için, bu içsel anlatıyı çabucak susturabildim: “Ah, hayır, çocuklarımda egzama var çünkü onlar Bütün yaz havuzlara girip çıktı, tonlarca terledi ve aile içinde koşuyor. Her şey senin suçun değil.”

Yine de bu bölüm aklıma geldi, gazeteci Rina Raphael’in bu ay çıkan “The Gospel of Wellness: Gyms, Gurus, Goop and the False Promise of Self-Care” adlı yeni kitabını okurken. Amacı, sağlığı şeytanlaştırmak değil. “Fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal olarak daha iyi hissetmek için yaptığımız seçimler” olarak tanımladığı gerçek zindelik, değerli bir arayış ve herkesin ulaşabileceği bir şey.

Yaptığı şey, sağlıklı yaşam endüstrisinin “beslenme ve zindelik hakkında iyi fikirler aldığını ve korku ve üretkenlik baskısı ile dolu bu bireyselci göreve dönüştürdüğünü” ortaya çıkarmaktır. Açıkladığı gibi, endüstri özellikle kadınları hedefliyor ve orta ve üst orta sınıf beyaz anneler – benim gibi – özellikle hassas olabilir. Raphael bana, hepimiz “gerçekten korku temelli, kırılganlığı sömüren yollarla” pazarlanıyoruz.

Raphael, kabaca geçtiğimiz yüzyılda, şirketlerin, bir çocuğun yiyebileceği veya dokunabileceği hemen hemen her şeyin tehlikelerini abartan taktikler kullandığını öne sürüyor; bu, dikkatli bir şekilde alışveriş yapmazsak riskin ölüm kalım olabileceğini ima ederek veya açıkça söyleyerek, ve bu abartı birçok annede gereksiz kaygılara neden olmuştur. Kitabında 1920’lerde annelere yalvaran bir buz kutusundan bahseder: “Bir bebeğin sağlığı tehlikede olduğunda, akıllı anne buz kaynağının asla çok düşük olmamasını sağlar.”

Daha da açıklıyor:

Raphael’in de belirttiği gibi “Güvenlik yükünü taşımak ne ucuz ne de kolay” ve kitap boyunca hangi tavuğu alacağını düşünecek durumda olmanın lüks bir sorun olduğunu belirtiyor. Birçok Amerikalı anne, deterjanlarındaki her bileşeni analiz etmeyerek hayatta kalma konusunda stres yaşıyor ve tüketici seçimlerini ve kişisel sorumluluğu zorlamak sizi ancak bir yere kadar götürebilir.

Sağlık ve esenliğin daha temel olabileceğini ve çoğu zaman çok sayıda aile için erişilemez olduğunu bilmek için, 150.000 kişinin güvenli içme suyunu kaybettiği, çoğunluğu siyahi bir şehir olan Jackson, Miss. çoğu Amerikalının doğal karşıladığı temel kaynaklara eşit olmayan erişim konusunda. Etrafta dolaşmak için yeterli şişe suyu bile bulamadığınızda, bunun süpermarketteki bireysel seçimlerle kesinlikle hiçbir ilgisi yoktur.

Mesele, Jackson’daki halk sağlığı ve altyapı çöküşünün organik süt alıp almamakla aynı türden bir sorun olması değil. Daha ziyade, sağlık ile ticarileştirilmiş sağlıklı yaşam kavramı – ve özellikle annelerin, çocuklarımızın iyiliği söz konusu olduğunda taşıdıkları psişik ağırlık arasında ayrım yapmakla ilgilidir.

Kadın ruh sağlığı konusunda uzmanlaşmış bir psikiyatrist ve yakında çıkacak olan “Gerçek Kişisel Bakım” kitabının yazarı olan Dr. Pooja Lakshmin, “pratisyenimde birlikte çalıştığım annelerin çoğu, cinselliğin bu içselleştirilmesinin olup olmadığını sorgulamıyor bile” dedi. sorumluluk gerçek veya doğrudur; sadece kabul ederler. Çünkü kültürümüze o kadar derinden yerleşmiştir ki, çocuğunuzun başına gelen iyi ya da kötü her şey bir şekilde sizin annelik yeteneğinize bağlıdır.”

Dr. Lakshmin ayrıca sorumluluğun bu içselleştirilmesinin bir kısmının bir savunma mekanizması olup olmadığını merak etti. “Tüm sosyal yapımızın ne kadar işlevsiz olduğunu kabul etmektense, gerçekten çok ama çok çalışırsam çocuklarımın güvende olacağına inanmak daha kolay.”

Herhangi bir sağlık sorununun internetten satın alabileceğiniz güzel bir pakette, bergamot gibi kokan bir şeyle çözülebileceğini düşünmek çok rahatlatıcı olabilir. Bu tuzağa herkes düşebilir. Ancak Dr. Lakshmin, gerçek zindeliğin “kimseye aynı görünmediğini ve bunun içsel bir süreç olduğunu” söylüyor. Raftan kolayca satın alabileceğiniz bir şey değil.”

Bazen sadece sabır gibi görünüyor. Tabii ki kızlarımın rahatsızlığını gidermek ve endişelerimi gidermek istedim ve egzama konusunda çocuk doktorumuzu aradım. Nemlendirici küçüğümü ısırırken nemlendirmeye ve Aquaphor kullanmaya devam etmemi söyledi. Birkaç gün sonra ortadan kayboldu, başka bir satın alma veya diyet değişikliği gerekli değildi. Belki bir dahaki sefere, ben de kendini suçlamayı atlayabilirim. Benim için bu gerçek bir sağlık işareti olurdu.

Not: Sözleşmeli okullar, özel okullar veya evde eğitim için geleneksel devlet okullarını bırakan ebeveynlerle konuşmak istiyorum. Ayrıca okullar hakkındaki duygularınızın 2022 ara seçimleri için oy tercihlerinizi etkileyip etkilemediğini de bilmek istiyorum. Gelecekteki bir bülten için röportaj yapmak istiyorsanız, lütfen bana bir satır bırakın .

Daha fazla istemek?

• Haziran ayında New York Times Magazine’e katkıda bulunan Linda Villarosa ile “Deri Altında: Amerikan Yaşamları ve Ulusumuzun Sağlığı Üzerine Irkçılığın Gizli Ücreti” adlı kitabı hakkında konuştum. İçinde kişisel sağlık söz konusu olduğunda kendi kendine yardımın sınırlarını not ediyor. “Amerika’da Siyah olmanın yaşanmış deneyimiyle bağlantılı sinsi ayrımcılığın etkisinin bir köpük banyosunda yıkanabileceğine ya da günlük kaydı, meditasyon ya da benimle zaman geçirilerek sakinleştirilebileceğine inandığım için üzülüyorum” diye yazıyor.

• “Sağlık Kimin İçin?” adlı kitabında yazar ve sanatçı Fariha Róisín, üzücü kişisel hikayesiyle konsept ve endüstrinin radikal bir yapıbozumunu öneriyor. “Sıklıkla öz bakımın talimatlarla gelmesi gerektiğini hissettim, çünkü sürece nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyordum. Kişisel bakımın metalaşmasının doğası, bu yolculuğun ne kadar kişisel olduğunun izini kaybettiğimiz anlamına geliyor” diye yazıyor.

• 2019’da Dr. Lakshmin, The Times için “’Hayır’ Demek Ebeveynler İçin Öz Bakımdır” adlı bir hikaye yazdı.

• “Şimdi anladım ki kızımın bedeni ebeveynliğim hakkında bir geri bildirimdi”: Geçen yıl sosyolog Priya Fielding-Singh ile “Diğer Yarım Nasıl Yiyor: Amerika’da Yiyecek ve Eşitsizliğin Anlatılmamış Öyküsü” kitabı hakkında röportaj yaptım ve neden Anneler, çocuklarını besleme biçimleri konusunda kendilerini çok yargılanmış hissederler.
Minik Zaferler

Ebeveynlik bir eziyet olabilir. Minik zaferleri kutlayalım.

Minik Zaferinizi yayınlamak için bir şans istiyorsanız, bizi Instagram’da bulun.
@NYTebeveynlik ve #tinyvictories hashtag’ini kullanın; bize e-posta gönder ; veya Bu sayfanın altındaki Minik Zafer . Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Küçük Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir, ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmaz. Bize göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul edersiniz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak.