Yalnız Bir Dünyada, Dinlemek İçin Buradalar

Dahi kafalar

New member
Fikir

Tarafından desteklenen

Ana hikayeyi okumaya devam edin

Yalnız Bir Dünyada, Dinlemek İçin Buradalar

14 Kasım 2022

• Herhangi bir arkadaşınıza bir hikaye gönderin

Abone olarak, sahip olduğunuz 10 hediye makalesi her ay vermek. Paylaştıklarınızı herkes okuyabilir.

Bu makaleyi ver Bu makaleyi ver Bu makaleyi ver
  • 108
İle Sarah Baril Gaudet

Bayan Baril Gaudet bir belgesel yapımcısıdır.

2013’te Montreal’e taşındığımda kendimi çok yalnız hissettiğimi hatırlıyorum. Şehirde dolaşırken etrafımdaki yabancılardaki yalnızlığı da hissettim. İzolasyonun zihinsel sağlığımıza verdiği zarar iyi belgelenmiştir, ancak insanlarla dolu bir dünyada, duygusal olarak bağlantı kuracak birini bulmak imkansız bir görev gibi görünüyor.

İki yıl önce, pandemi daha da fazla izolasyona neden olduğu için, konuşması gerekenleri yargılamadan dinleme misyonuna sahip bir çağrı merkezi olan Tel-Aide Montreal’i keşfettim. Örgütün gönüllüleriyle ilk görüşmemden itibaren, onların başkalarını büyük bir deva ve empatiyle dinleme kapasitelerine hayran kaldım.

Bu kısa belgesel, gönüllüler eğitimlerinin farklı öğrenme aşamalarında çalışırken, empatik bir dinleme konumunda olmanın ne anlama geldiğini ele alıyor. Bir yalnızlık salgınında yaşıyoruz ve uyanık kulakların önemi göz ardı edilemez.

Sarah Baril Gaudet, Montreal’de yaşayan bir yönetmen ve görüntü yönetmenidir.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Op-Docs, bağımsız film yapımcıları tarafından hazırlanan kısa, fikir odaklı belgeseller için bir forumdur. Op-Docs ve diziye nasıl gönderileceği hakkında daha fazla bilgi edinin. Facebook, Twitter (@NYTopinion) ve Instagram’da The New York Times Opinion bölümünü takip edin.