Yargıtay Dünyayı Ne Kadar Değiştirecek?

Dahi kafalar

New member
Bret Stephens: Merhaba, Gail. Yüksek Mahkeme oturumuna geri döndü ve bu ayın sonunda, üniversiteye kabullerde olumlu eylem politikalarına meydan okuyan bir çift davada sözlü argümanlar dinleyecek. Tahminimce mahkeme, üniversitelerin öğrenci organlarını seçerken ırkı dikkate almalarını yasaklayacak. Bu konudaki hisleriniz neler?

Gail Collins: Bret, ben mühlet bu tür bir değişime tamamen karşı olduğumu duyunca şok olacaksınız. Üniversiteler, bir sonraki öğrenci grubunu seçerken her türlü faktörü göz önünde bulundururlar – sanki herkes sadece bir sınava giriyor ve ilk yüzde 10’luk kısım Harvard’daki kabul görevlileriyle konuşmuyor.

Bret:Aslında bu benim tercih ettiğim yaklaşım olurdu, ama devam et.

Gail: Üniversite kariyerine devam ediyorsanız, birçok farklı türde insanla tanışmak isteyeceksiniz – farklı yeteneklere, farklı geçmişlere, anlatacak farklı hikayelere sahip çocuklar. Irk çeşitliliğinin bir kabul hedefi olmaması gerektiği fikri sadece çılgınca.

Bret: Bu davaların bu kadar etkili olmasının nedenlerinden biri, davacıların seçkin üniversitelerin bazı öğrencileri ırk temelinde kabul etmek için daha fazlasını yaparken, diğer öğrencilere ırk temelinde ayrımcılık yaptığına dair birçok kanıt toplamasıdır. Örneğin Harvard, en yüksek notlara ve test puanlarına sahip Asyalı Amerikalıların yüzde 12,7’sini kabul ederken, benzer niteliklere sahip beyaz başvuru sahiplerinin yüzde 15,3’ünü, Hispaniklerin yüzde 31,3’ünü ve Afrika kökenli Amerikalıların yüzde 56,1’ini kabul ediyor. Ayrıca, The Times’ın harika Anemona Hartocollis’in birkaç yıl önce bildirdiği gibi, Harvard’daki Asyalı Amerikalı öğrenciler, kabul sürecinde Harvard veya Stanford gibi okulların daha önce kullandığı klişelere benzeyen “standart güçlü” ve “meşgul ve parlak” olarak tasvir edildi. yetenekli Yahudi çocuklara karşı ayrımcılık yapmak. Bunun için olası bir gerekçe görmek benim için zor.

Gail: Bazı Asyalı Amerikalı gruplar, Asyalı Amerikalı öğrencilerin okulların kapsayıcılığa odaklanmasından gerçekten yararlandıklarını şiddetle savundular. Ve genel olarak, kapsayıcı kurumların genel olarak daha iyi performans gösterdiğine dair çok iyi bir örnek var – ister okullar, şirketler veya ordu olsun.’

Bret:Harvard aleyhindeki mahkeme kurallarını varsayarsak, üniversitelerin nasıl yanıt vermesini önerirsiniz?

Gail: Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkenin, vergi gelirlerinin üst düzey okulları desteklemek için yeterince iyi olmadığı düşük gelirli bölgelerden gelen çocuklara karşı ayrımcılık yapan bir eğitim sistemine sahip olduğu gerçeğine dayanmalıdır. Veya vatandaşların gerekli olanı tıslayacak kadar adil olmadığı alanlar.

Bret:Daha yoksul genç bilim adamlarına ten renginden bağımsız olarak yardım etmek için ırk değil sınıf temelinde yapılandırılsaydı, olumlu eylem konusunda kendimi çok daha iyi hissederdim.

Gail:Bu hatalı mahkemeye yanıt vermek için bir sonuç almak istiyorsanız, bunun eğitim harcamalarında çok büyük bir artışı finanse etmek için vergilerin artırılması gerektiğinin bir işareti olduğunu söyleyebilirim, böylece imtiyazsız bölgelerdeki çocuklar adil bir mola verebilir.

Okullar için federal bir vergi zammı etrafında toplanmak ister misiniz – belki bir Kötü Eğitim Eliminasyon Vergisi? BEET denen bir şeyin kulağa entelektüel gelmediğini biliyorum ama en azından akılda kalıcı olurdu.

Bret: Bu çekici bir öneri! Ancak ABD, vasat sonuçlar için hem ilkokul hem de üniversite düzeyinde öğrenci başına diğer gelişmiş ülkelerin çoğundan daha fazla harcama yapıyor. Para her zaman çözüm değildir, özellikle de birçok devlet ve özel üniversitemiz dışarıdan ülke kulüpleri gibi görünürken ve içeriden Sosyalist Enternasyonal’in toplantıları gibi görünürken. Gerçekten ihtiyaç duyulan şey, özellikle gerçek entelektüel çeşitlilik, meydan okuma ve özgürlük ortamları yaratmaya gelince, daha iyi bir akademik liderliktir. Bu… ve kolej futbolunun kaldırılması.

Gail: Kolej futbolunu öldürmeyi savaşınız haline getirin ve kesinlikle dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Marquette’e gittiğimde hatırlasam da, futbol takımını elendiği sıralarda gelmiştim. Anlatabildiğim kadarıyla biraz incitmedi – öğrenciler ve mezunlar çok daha ucuz basketbol programı etrafında toplandılar.

Bret: Chicago Üniversitesi’ne gittim. 1935’te ilk Heisman Trophy kazananımız Jay Berwanger, ne yazık ki sonumuz oldu. Futbol zaferinde kaybettiklerimizi… atomik reaksiyonlarda oluşturduk aslında. Farklı bir konuda, Gail, tartışmayı izleyecek vaktimiz olduğuna göre, Georgia’daki Senato yarışı hakkında herhangi bir düşüncen var mı?

Gail: Çok düşündüm. Georgia, Herschel Walker’ın sadece kameraya bakıp inlemediği herhangi bir tartışmayı kazandığı bir konuma gelmiş gibi görünüyor. Bunun için oldukça iyi hazırlanmış görünüyordu. Tepkiniz ne?

Bret: Tartışma dinamikleri bana hiçbir şey beklenmediğinde çok şey affedilir ve çok şey beklenirken hiçbir şey affedilmez paradoksunu hatırlattı. Bu anlamda Walker gizli bir avantaja sahipti ve onu ele geçirdi. Ayrıca Raphael Warnock’u Biden ekonomisine bağlayabilme avantajına da sahipti, ki bu… hayır bueno. Korkarım, özellikle yiyecek, kira ve benzin fiyatları yükselmeye devam ederse, seçimi Walker’a bırakabilir. Enflasyon Azaltma Yasası’nın neden … adından da anlaşılacağı gibi çalışmadığına dair herhangi bir fikriniz var mı?

Gail: Sorunların çoğu uluslararası sahneyle – Rusya-Ukrayna ve tabii ki Suudi petrol fiyatlarındaki artışla ilgili. Sonuçlar uzun vadede olacak olsa da, bazı seviyelerde iyi çalışıyor. Temiz enerjiyi teşvik etmekten daha önemli bir şey düşünemiyorum – ve yasa bunu kısmen sizin favoriniz olan vergi indirimi yoluyla ele alıyor.

Bret: Ah, “temiz enerji”, kirli petrol pompalamayı bırakıp kirli lityum, bakır, kobalt ve nadir toprak metallerini kazmaya başlamamızı sağlayan türden. Üzgünüm, devam et….

Gail:Muhafazakarlar, tasarının IRS harcamalarını nasıl artıracağı konusunda büyük bir tartışma yaptılar, ancak uzun vadede bu da büyük bir artı olacak – yasalara uyan vergi mükelleflerine yardım etmeyi ve sinsi kaçakçıları kaçırmayı hızlandırıyor.

Tasarı, yaşlı vatandaşların reçeteli ilaçları almasına yardımcı olacak, buna evet diyorum. Dezavantajı, açık harcamalar yüksekken enflasyonu düşürmek zordur ve reçeteli ilaç üreticileri gibi insanlar üzerinde önemli ölçüde daha yüksek vergiler olmadan bunu kontrol altına almak zordur.

Bret: Chuck Schumer, Joe Manchin’i tasarıyı imzalamaya ikna ettiğinde, bunu iklim yerine “enflasyonu azaltma” başlığı altına koymanın akıllıca olduğunu düşündüm. Enflasyon yüksek kalırken Cumhuriyetçilere kampanya için bir yumruk verdiği için şimdi siyasi yanlış uygulama gibi görünüyor. Buna ek olarak, gelecek yıl dik bir durgunluk, göç krizi, savurganlık ve karmakarışık öğrenci kredisi bağışlama planı ve yüksek suç oranları ile ilgili tahminler, önümüzdeki birkaç hafta içinde Cumhuriyet’in yelkenlerine çok fazla rüzgar koyacak. Yani, bir Cumhuriyetçi Oregon’daki valilik yarışını bile kazanabilir! Ve partinin kaderini değiştirecek olan Demokrat…

Gail: Joe Biden olmayacağını söylediğim için üzgünüm. Bence tarih, Biden’a bizi Trump başkanlığından çıkarma şekli için birçok puan verecek, ancak güçlü noktaları – iki partili olmada iyi, güçlü kongre müzakereleri tarihi, babalık imajı – şu anki durumda pek iyi değil. oldukça Trumpvari bir siyasi dünya.

Bret:Tarih onu kesinlikle bir geçiş başkanı olarak hatırlayacaktır, ancak George HW Bush, Gerald Ford veya John Adams – tüm eski veepler, ekleyebilirim – göreceğiz.

Gail: Hala Biden’ın tekrar aday olma yemini konusundaki fikrini değiştireceğini ve daha umut verici Demokratlar arasında bir rekabet açacağını umuyorum. Bu, Pete Buttigieg, Amy Klobuchar ve Kamala Harris gibi bir süredir ortalıkta dolaşıp durduğumuz isimleri de içeriyor – yine de Harris’in başkan yardımcısı olarak pozisyonunun ona otomatik destek vermesi gerektiğini kesinlikle düşünmüyorum.

Bret: Bu üçünden güçlü bir rakip olarak düşündüğüm tek kişi, salata yeme alışkanlıklarına rağmen akıllı, deneyimli ve yetkin olan Klobuchar. Bir diğer favorim de ticaret sekreteri Gina Raimondo. Ama pek çok merkezci politikacı gibi, ulusal düzeyde kolayca kazanabilirdi ama ön seçimlerden geçme şansı olmazdı. Bu ülkede yaşadığımız daha büyük bir sorunun parçası gibi görünüyor, yani bir kurumda birbiri ardına en iyi insanların zirveye çıkması neredeyse imkansız.

Gail:Şu anki senatörlük yarışları, Ohio’daki Tim Ryan veya Arizona’daki zaten Senatör Mark Kelly gibi yetenek gösterisiyle beni cesaretlendiriyor – elbette feci bir Cumhuriyetçi rakibin avantajına sahip.

Ve bilirsiniz, gümüş bir astar için her şey…

Bret:Kasım başında seçimler olacak ve sonuç Aralık başında olacak mı?

Daha iyi bir kayda göre, Gail, lütfen meslektaşımız Patrick Healy’nin rahmetli Angela Lansbury’yi ve onun bir kişi olarak Patrick ve bir oyuncu olarak ailesi için ne ifade ettiğini muhteşem hatırasını kaçırmayın. Obit, yazdı. Denemenin diğer erdemleri arasında, savunmasızlıktan – kendimizin, ebeveynlerimizin ve meslektaşlarımızın ve özellikle ilerleyen yıllarda, onun yaptığı gibi, onun yaptığı gibi, onunla başa çıkanların savunmasızlığından ne kadar öğrenebileceğimizin iyi bir hatırlatıcısıdır. yüce lütuf. Huzur içinde yatsın.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .