Yeni Amerikan Rüyası mı? Tahrişten Özgürlüğü Satın Almak.

Dahi kafalar

New member
Bir süre bir konuyu ele aldığınızda, aynı hikaye satırlarının tekrar tekrar ortaya çıktığını görürsünüz. Ebeveynlik ritminde, uçaklarda ağlayan bebeklerin ikilemi her zaman yeşildir ve her zaman bölücüdür. Birkaç vakada, sinirli ebeveynler, bir bebeği uçağa bindirmek gibi sıradan bir eylemden dolayı utanmaktan o kadar endişelendiler ki, diğer yolcuları önceden yatıştırmak umuduyla şekerleme çantaları dağıtmaya başvurdular.

Bu tartışmadaki en son giriş, The Times için yazar Danielle Braff’a ait, özellikle birinci sınıfta uçan bebekler hakkında. İçinde, bebeklerin dümene bırakılması gerektiğini düşünen öfkeli bir yolcu, “Birinci sınıf, yolcuların daha fazla konfor ve rahatlama için ekstra tısladıkları birinci sınıf bir alan. Ağlama ve telaşlanma potansiyeline sahip bir bebeğin varlığı, huzurlu atmosferi bozabilir ve diğer yolcuların deneyimini mahvedebilir.”

Sıra dışı bir görüntü değil. Braff’ın açıkladığı gibi:

Bunu okuduğuma şaşırmadım, çünkü Amerika’da çocukların kamusal alanlarda yer almasına ve kendileri gibi olmalarına karşı artan bir hoşgörüsüzlük var gibi görünüyor. Bu tutum Batı’nın başka yerlerinde mevcut olsa da, burada özellikle yaygın görünüyor. Yıllar boyunca, hem Amerika’da hem de başka ülkelerde çocuk yetiştirmiş pek çok ebeveynle konuştum ve birçoğu başka yerlerde ebeveynlik yapmanın daha kolay olduğunu çünkü sürekli yan gözle bakılmaktan endişe duymadıklarını belirtti. çocukları için tamamen olağan — çocuksu — kamusal davranış.

Nisan ayında, “Sınır Tanımayan Ebeveynlik” kitabının yazarı Christine Gross-Loh ile hem Amerika Birleşik Devletleri’nde hem de Japonya’da çocuk yetiştirme deneyimi hakkında röportaj yaptığımda, Japonya’da insanların daha az “yargılayıcı” olduğunu hissettiğini söyledi: “Çok şey var. Amerika’da ebeveyn seçimlerinizin burada daha fazla incelenmesi ”.

“Nasıl Aile Olunur: Birlikte Olmanın Yeni Bir Yolunu Bulmak İçin Çocuklarımı Dünyanın Dört Bir Yanında Sürüklediğim Yıl” kitabının yazarı Dan Kois, e-posta yoluyla çocuklarının bir yıl geçirdiklerinde bebeklik aşamasının çok ötesinde olmasına rağmen Yeni Zelanda, Kosta Rika ve Hollanda’da, “Temelde dünyadaki her ülkenin çocukları kamusal alanlara kabul etmeye Amerika’dan daha hazırlıklı olduğu ve zaaflarını daha fazla kabul ettiği doğrudur.” Braff’in havadan gelen bebek fobileri hakkında derlediği sayılara rağmen Kois, çoğu yetişkinin “uçuşlarda bebekleri çok anlayışlı ve bağışlayıcı olmaktan, en kötü ihtimalle, tarafsız bir şekilde hoşgörülü olmaya kadar” değiştiğini düşünüyor. (Alması: Herşeybebekler birinci sınıfta uçmalıdır.)

Yine de, birinci sınıf şikayetin ötesine geçen ve bebeklerin ve küçük çocukların bir uçağın kendi alanlarında kordon altına alınması gerektiğini veya ticari uçuşlara izin verilmemesi gerektiğini savunan insanlardan yorumlar görüyorum, nokta. (Örnek: “Belki de her uçağın arkasında, bir bölmenin veya bölücünün arkasında, düşkün ebeveynlerin aşırı hoşgörülü değerli yükleriyle oturup aralıksız çığlıkların ve kirli çocuk bezi kokusunun tadını çıkarabilecekleri bir çocuk bölümü olmalıdır. Gerisi huzur ve sessizliği hak ediyoruz.”) Bu insanlara bebeklerin, bilirsiniz, insanlarve sahip oldukları kamusal alan haklarıyla aynı haklara sahiptirler.

Bu Bitter Bessies’in geniş kenarlarında gezindikten sonra, bir buluş yaptım: Birinci sınıf bebeklerin ağıtlarının kendi başına bebeklerle ilgili olmadığını düşünmeye başladım; bir uçak biletinin bedelini ödediğiniz için rahatsızlık duymama hakkınız olduğunu hissetmekle ilgili.

2019 HBO özel programı “Son of a Gary”de komedyen Dan Soder’den biraz hatırladım. Soder’in çocuğu yok ama yılda 25-30 hafta seyahat etmekten ve uçaklarda çok sayıda bebek çığlığı duymaktan bahsediyor. Bebeklere veya ebeveynlerine kızmaz, çünkü o bir canavar değildir ve temel bir empatiye sahiptir: “Uçakta çığlık atan bir bebeğin ebeveynlerini gördünüz mü?” kalabalığa sorar. “Bunlar olumsuzlukbunun içine!”

Uçaklarda bebeklerin çığlık atmasından şikayet eden insanların, Amerikan rüyasının orijinal fikrine ayak uyduran bir “müşteri hizmetleri kuşağının” parçası olduğunu söyleyerek devam ediyor: “Bilirsiniz, ‘Ben gidiyorum’ gibi bir şey. sıkı çalış, paramı biriktir ve çocuklarıma daha iyi bir hayat ver.’” Bu gitti, diyor. “Yeni Amerikan rüyası, ‘Bir ürüne biraz para harcadım’ gibidir.” Eğer herhangi bir şeyters giderse, diye ekliyor, temelde “birinin mantarını açmak” için bir ruhsat.

Bu duygu, The Atlantic’ten Amanda Mull’un 2021 tarihli “American Shoppers Are a Nightmare” adlı makalesinde yankılanıyor. Mull’un açıkladığı gibi, çoğu çağdaş Amerikalı, hayatlarının birçok yönü üzerinde sınırlı kontrole sahiptir. Eskiden olduğundan daha sosyal olarak izole edilmiş durumdalar ve “ekonomik durumlarının dışında anlamlı kimlikler geliştirmek için pek çok fırsata sahip değiller.” Bu daha derin öz anlam yerine, “tüketici alanı, birçok insanın temsilciliğini iddia ediyormuş gibi en tutarlı şekilde hissedebildiği yerdir.”

Çok ince bir noktaya değinmek istemem ama patronlar olarak istediğimiz her şeyi tam istediğimiz gibi elde etme konusundaki artan arzumuz bizi koca bebeklere çevirmiş olabilir.

Mull, insanlar bu tüketici deneyimlerinin ana hatlarını dikte edemediklerinde, sıkışık bir orta koltuk veya havaalanından ayrılmak için uzun süre beklemek gibi algılanan aşağılamalara maruz kaldıklarında, bazen “dağınıklık” yarattıklarını söylüyor. Bu, ister uçuş görevlilerine saldırmak, ister ağlayan bebekler için öfkelenmek anlamına gelsin, temel neden aynıdır: çıldırmış bir tüketim kültürü. Yakın zamanda değişmeyecek olan, yani internet olduğu sürece, bebeklerin uçmasına izin verilip verilmeyeceği konusunda muhtemelen bol miktarda Reddit rantları ve TikTok videoları olacak.

Minik Zaferler

Ebeveynlik eziyet olabilir. Küçük zaferleri kutlayalım.

Minik Zaferinizi yayınlamak için bir şans istiyorsanız, bizi Instagram’da bulun
@NYTebeveynlik ve #tinyvictories etiketini kullanın; bize e-posta gönder ; ya da girin Bu sayfanın altındaki Minik Zafer . Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Minik Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmayacaktır. Bize göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul ediyorsunuz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak.