Yeni bir Gözetim Durumu var. Komşunuz.

Dahi kafalar

New member
Virginia vatandaşları savaşa çağrıldı. Düşman gösterildiler. Silahlandırıldılar – fiziksel silahlarla değil, çocuklarının okullarında gördükleri şüpheli herhangi bir şey, çocuklarının sınıflarında saygısız olduğunu düşündükleri herhangi bir şey, bir öğretmenin veya yöneticinin davranışındaki herhangi bir tuhaflık hakkında rapor gönderebilecekleri bir e-posta adresiyle. .

Bu, çocuklarının eğitimine daha fazla katılmaları için basit bir teşvik değildir. Gözetim için bir çağrıdır. Snitting için bir nimettir. Vali Glenn Youngkin, geçen hafta başlarında e-posta adresini – temelde dijital bir ihbar hattı – duyurdu ve belli belirsiz bir şekilde kataloglama ve “kökenleme” için “bölücü uygulamalar” raporlarıyla ilgilendiğini açıkladı. Eylemi, valilik kampanyası sırasında, devletin devlet okullarında eleştirel ırk teorisi veya benzeri herhangi bir şeyin öğretilmesini durdurma sözünden kaynaklanmaktadır, ancak bundan daha geniş ve belirsizdir. Ayrıca suistimal için olgunlaşmıştır.

Ve aklıma geçen yıl Teksas’ta eyalet milletvekilleri ve Vali Greg Abbott tarafından çıkarılan korkunç kürtaj yasasını getirdi. , dava başarılı olursa, en az 10.000 $ ödül bekleyin. Bir kişi, ek kürtajların faillerini belirleyerek bu ödülü birden çok kez toplayabilir. Soğukkanlılık için daha fazla harekete ihtiyaç duyan, daha fazla sıcakkanlı intikama doğru itmeye ihtiyaç duymayan bir ülkede, uyanıklık ödül avcılığıyla buluşuyor, siyasi partizanlığın nükleer bir versiyonuyla karşılaşıyor.

Bu korkutucu ve yanlış. Derinden hissedilen fikir ayrılıklarının ve anlaşılır tartışmaların olduğu kürtaj konusundaki tutumunuzu ve meşru bir tartışma konusu olan devlet okulları pedagojisine olan ilginizi bir kenara bırakın. Amerikalıların anlaşmazlıklarını ele almanın yolu, vatandaşları meraklılara dönüştürmek ve birbirlerine düşman olmalarını sağlamak mı? Liderlerimiz bizi ortak zemine yönlendirmeli, savaş alanlarımıza yepyeni silahlar eklememeli. Virginia ve Teksas’ta silahlar eklediler.

Batı Virginia’da da. Geçen Kasım ayında, Donald Trump, Amerikan seçimlerinin dürüstlüğü konusunda ısrarla şüpheler ekerken, onun dışişleri bakanı Mac Warner, “Bir Şey Gör, Bir Şey Yaz!” diye bir duyuru yaptı. Eyalet sakinlerinin, bir kişi veya kişilerin yasa dışı oy kullandığına veya seçmen sahtekarlığına karıştığına dair şüpheler hakkında kısa mesajlar gönderebilecekleri bir telefon numarası oluşturan program. Çaba hakkında yazılı bir açıklamada, “bir vatandaşın gizli bir şikayette bulunmasına kolay ve anında erişmesine izin veriyor” dedi. Youngkin’in Virginia’daki ihbar hattında olduğu gibi, saf taciz ve partizan suçlaması için bir araç olarak potansiyel kötüye kullanımı çok büyük.

Virginia ihbar hattının, bir öğretmenin çocuklarına karşı sert veya soğuk davrandığı konusunda sadece buğulanan ebeveynlerden bazı şikayetler alacağından gerçekten şüphesi var mı? Veya Batı Virjinya telefon numarasının, koyu tenli komşuların ziyaret ettikleri aynı oylama sitesine gitmesinden rahatsız olan birkaç kişi tarafından mesaj atılacağını mı?

11 Eylül terörist saldırılarından bu yana geçen on yıllar içinde, siber uzayın geçirgen ve aşılmaz sınırlarına ilişkin artan farkındalığımızla birlikte, devlet gözetimi hakkında ve devlet tarafından istihdam edilen görünmeyen aktörler için ne kadar kolay olabileceği konusunda pek çok – ve haklı olarak – endişelendik. casusluk yapmak ve bize karışmak için.

Virginia, Teksas ve Batı Virginia’daki gelişmeler, teknolojiden değil, kabilecilikten ve pek çok Amerikalı’nın çok keskin bir şekilde tetikte ve parmaklarını işaret etmeye çok hevesli olduğu bu hırçın andan doğan başka bir tür gözetim önermektedir. Genel olarak ve tam olarak iptal kültürü olarak adlandırdığımız şey, kısmen, ihlaller için devriye gezen ve ihlal edenleri kovuşturan Amerikalıların çevrimiçi saldırganlığıdır. Açıkça yanlış yaptıkları için insanları sorumlu tutmakla, karşıt görüşleri olduğu veya kendilerini beceriksizce ifade ettikleri için onları acımasızca kötülemek arasında ince bir çizgi olabilir.

Gözden kaçırıyoruz. Onu geçtik. Ve liderlerimiz de aynı şekilde kayıp. Bizi kışkırtmaları değil, birleştirmeleri gerekir. İkincisi çok kolay: Olduğu gibi tehlikeli bir şekilde öfkeleniyoruz.

<saat/>

Cümlelerin Aşkına

Kredi… Victoria Will/Invision/AP

Matt Damon’ın kripto para ticareti yaptığının bir şekilde farkında değildim, ancak Jody Rosen The Times’da onu ve izleyicilerinin bir kısmını canlı bir şekilde açıklayarak beni hızlandırdı: “Damon, bu demografiye özel bir çekicilik sunuyor. . Onun yıldız gücü beyin ve kas gücüne dayanmaktadır; Muhteşem sözler söylerken aynı zamanda Jason Bourne tarzı bir düşmanı sadece bir Bic kalemi ile silahlandırabileceği izlenimi veriyor. Reklamda sözleri çok uçuk – tarih ve cesaretle ilgili tüm o şeyler – ama maço alay konusu oluyor: Eğer gerçek bir erkeksen, kripto satın alırsın. (Bunu aday gösterdiği için California, Mill Valley’den Barbara McDonald’a teşekkürler.)

Gergin bir aliterasyon var (bu suçu rutin olarak yapıyorum) ve sonra mükemmel olan aliterasyon var. İkincisinin bir örneği, bilim yazarı Dennis Overbye’den gelir ve The Times’da evrenin “bizim beşiğimiz ve mahzenimiz” olduğunu belirtir. (Kristin Kenlan, Shelburne, Vt.)

Yine The Times’ta Matthew Shaer, Amerika’nın efsanevi kıyı şeridinin geçmişini ve bugününü değerlendirdi: “1890’larda, şimdi Miami Beach olarak bilinen dokuz millik bariyer adası, bir avuç eski hindistancevizi ve avokado tarlasının kalıntıları. Hepsi olağanüstü bir şekilde başarısız olmuştu. Sıcaklık muazzamdı, yağmur şiddetliydi ve yerel faunaya gelince, tamamen vahşi böceklerden oluşuyor gibiydi.” (Susan Kolodin, Bethesda, Md.)

Caity Weaver, hayatındaki “Jackass” yıldızı Jason Acuña, diğer adıyla Wee Man’in tuhaflıklarını takip eden çeşitli erkek karakterler hakkında şunları söyledi: deneyim aslında tek bir elyaftan yapılmış düz bir kumaş cıvatasıydı: ‘Jackass’ fanı.” (Carol Dane, Oakland, Kaliforniya.)

Yeni Zelanda web sitesi Stuff’ta Josie Pagani, bütçe aşımlarından ve Wellington şehri çevresindeki tıkanıklığı hafifletmek için vaat edilen bir yol için görünüşte bitmek bilmeyen bekleyişten şikayet etti: “Açılış tarihini değiştirmek için asfalt döşemekten daha fazla çalışma yapıldı. Bahanelerin çıktılarıyla yola çıkabilirler.” (Cathy Drummond, Raumati Plajı, Paraparaumu, Yeni Zelanda)

The Boston Globe’da Tom Brady’nin New England Patriots ile uzun zafer yıllarını yansıtan Dan Shaughnessy şunları yazdı: “21. yüzyıl Boston sporlarının Yüksek Rönesansı ve Brady bizim Michelangelo’muzdu.” (Lauri Mitchell, Hilton Head Island, SC)

The Washington Post’ta Alexandra Petri, Boris Johnson’ı (kuşkusuz, bir kebap kadar şiş olan) şişirirken çok eğlendi ve “halkın önüne çıktığından beri 98. veya 99. skandalı gibi görünen şeyin ortasında” olduğunu yazdı. göz. Sanırım bir tane daha ve ücretsiz saç kesimi hakkına sahip.” (Tom Morman, Leipsic, Ohio)

Ayrıca Washington Post’ta ve ayrıca Johnson konusunda George Will şunları yazdı: “Berberi budama makası kullanıyormuş gibi görünen özenle karıştırılmış saçları, dağınık yatakta yürümenin karmakarışık tarzı ve gösterişli yaşam tarzıyla, Alexander Boris de Pfeffel Johnson – Eton; Balliol Koleji, Oxford Üniversitesi — Dolly Parton’ın ‘Bu kadar ucuz görünmenin ne kadara mal olduğunu bilseniz şaşırırsınız’ esprisini akla getiriyor.” (Susan Reigler, Louisville, Ky. ve Jeannie MacDonald, Portsmouth, N.H. ve diğerleri)

The Times’tan veya diğer yayınlardan “For the Love of Cümleler” bölümünde bahsedilecek en son yazıların favori parçalarını aday göstermek için lütfen bana e-posta gönderin burada ve lütfen adınızı ve ikamet yerinizi ekleyin.

<saat/>

Okuduğum (ve Çaldığım)

Dorothea Lange’nin Göçmen Annesi (solda) ve Pierre et Gilles’in Jean-Paul Gaultier’i olarak Malkovich. Kredi… Sandro Miller

• Sandro Miller’ın The Daily Beast’teki John Malkovich’in fotoğrafları hem oyuncuların yaptıklarına dair büyüleyici bir övgü hem de Malkovich kadar yetenekli bir aktörün mükemmel bir örneği. olabilir yapın. Evet, Albert Einstein, Che Guevara ve diğerlerine dönüşmek için peruklar, aksesuarlar ve benzeri şeyler kullanıyor, ancak hiçbir şey çenesinin belirli yapısı, gözlerindeki ateşin sıcaklığı, esnek yüzünün değişen hatları kadar önemli olamaz.

• Gazetecilik işinde yeterince uzun kalırsınız ve en başta en çok sevdiğiniz şeyi unutmak kolaydır: bilgi avı, yalanların ifşa edilmesi, karmaşık bir dünyayı damıtmanın zorluğu, yönetmenin olumlu etkisi böyle yaparak. Carl Bernstein’ın yeni anı kitabı “Tarihin Peşinde: Haber Odasında Bir Çocuk” beni tüm bunlara yeniden bağladı ve kariyerine dönüp baktığında, kendisini Dustin Hoffman’ın “All the Başkanın Adamları” ya da onun üzerinde durduğu müteakip on yıllarca süren övgüler. Bu başlangıç. Yorulmamış, doymamış ve kanıtlanmamış olmak – ve bu çılgın, uzun ve çok kısa hayatta bir iz ve bir fark yaratmak için baş döndürücü bir iş yapmak.

• James Kirchick tarafından yazılan Air Mail’deki bu makale, John F. Kennedy’nin suikastı hakkında teoriler geliştiren homofobinin güçlü, yıkıcı bir türünün büyüleyici ve çileden çıkarıcı bir incelemesidir.

• Yaklaşık üç hafta öncesine kadar her güne akıllı telefonumu komodinden alarak ve daha ışığı bile açmadan The Times’s Spelling Bee oynayarak başladım. Sonra anında yerini alan Wordle’ı keşfettim. Partiye gülünç bir şekilde geç kaldım, ama sonunda geldim – The Times Wordle’ı satın almadan iki haftadan fazla bir süre önce ve bunun olacağına dair hiçbir ipucu olmadan. Alfabe zinacısı, fonetik düşkünü Arı’yı aldatıyormuşum gibi hissediyorum. Öyle olsun.
<saat/>

Mırıldanma Notu Üzerine

Willow, Beyaz Saray’da kendini evinde hissediyor. Kredi… Erin Scott/Beyaz Saray, Reuters aracılığıyla

Köpekler hakkında durup dururum ama bir o kadar kediyle büyüdüm.

İlki, adını yalnızca turuncu rengiyle değil, onu ne zaman ve nerede bulduğumuzla da anan Balkabağıydı: Cadılar Bayramı’ndan hemen önce, balkabağı satan bir çiftlikte, fenere dönüşmek üzereydi. Orada bir sürü yavru kedi vardı, hepsine sahip çıkmamıştı ve annem de onlar tarafından kardeşlerim ve ben kadar büyülenmişti. Babamın söz hakkı yoktu. O andan itibaren ona empoze ettiğimiz her evcil hayvan için durum böyleydi.

Balkabağı’ndan sonra Nicky ve ardından siyah bir kedi olan Sable geldi. Sable doğurdu ve dişilerden biri Boo’yu elimizde tuttuk. Yol boyunca bir yerde – kesin zaman çizelgesi veya örtüşme konusunda net değilim – ayrıca, mırıltısı en gürültülü mutfak aletinin vızıltısından daha yüksek olan Cupid adında muhteşem bir erkek patiska vardı. Sismikti: dört ayaklı bir deprem. Etrafımdaki insanlara nasıl neşe getireceğim bir muamma olabilirdi ama Cupid kolayca sevinirdi. Onu kucağıma bıraktım ve başının arkasını okşadım.

Ondan, Balkabağı ve diğerlerinden kısmen geçen hafta Biden’ların Beyaz Saray’a bir kediyi kabul ettikleri haberi nedeniyle söz ettim. Ama aynı zamanda bu haber bültenini okuyan birçok kedi sever için teşekkür etme ve teşekkür etme şeklim.

Seni ilk kez köpeğim Regan hakkında hikayelerle eğlendirdiğimden 100. yaşına kadar bana yazdın ki sen köpek insanı olmasan da Regan yeterince hoş ve güzel görünüyor ve beni yaptığı için mutlusun. mutlu. Söylemedin: Biz kedi severler ne zaman günümüzü alırız? Bizi gerçekten şaşırtıcı bulsanız bile, saçma sapan şaşkınlığı yaşayan bizleri anlamadığınız için homurdanmadınız. Benim ve köpek seven türümün yanlış yönlendirildiğini ve kedilerin üstün olduğunu iddia etmediniz. Bunu bir yarışma ve rekabete dönüştürmediniz.

Yani: Amerikan yaşamında bunu başka bir şey gibi yapmadınız. Ve bundan en azından küçük bir umut ölçüsü alıyorum.

Kediler ve köpeklerden ancak şu ana kadar çıkarımlarda bulunabileceğimin farkındayım. Birçok insanın her ikisini de sevdiğini ve birlikte yaşadığını anlıyorum! (Onları kararsız seçmenlerin hayvan düşünceli benzerleri olarak mı düşünelim?) Ancak zoolojik veya ideolojik konularda köşelerinize çekilmeyi veya ortak bir zemin ve ortak nezaket arayışında dışarı çıkmayı seçebilirsiniz.

Hayır, sana dışarı çıkıp bir QAnon taraftarına sarılmanı söylemiyorum. 6 Ocak isyancılarıyla yarı yolda buluşmanız gerektiğini söylemiyorum. Ama bu dengesiz günlerimizde bile, koridorun hangi tarafında yaşıyorsanız karşı tarafında, ulaşılmaz aşırılıkçı olmayan insanlar var. Onlarla iletişim kurmanın daha iyi yollarını bulmak, aşırılık yanlılarını uzak tutan şey olabilir.

Alçakgönüllülük gerektirir. Merhamet çağrısı yapar.

İkisini de kim gösterdi biliyor musun? Geçen haftaki haber bülteninde azarladığım isimsiz okuyucu, bana e-postayla romantik partnerimi köpeğimle takas ettiğimi düşündüren saygısız bir yorum gönderen.

Bu kınamayı okudu ve sonra bana şunu gönderdi: “Mr. Bruni, haklı olarak istisna olarak kabul ettiğin anlamsız ve kırıcı yorumlar için özür dilerim.” Kısa ve güzel. Kendini savunmaya veya açıklamaya çalışmadı. Sadece üzgün olduğunu söyledi.

Cevap yazdım: “Özrünüzü takdir ediyorum, ‘kabul edin’ (bu her ne anlama geliyorsa, asla emin değildim) ve nazik notunuz için teşekkür ederim.” Ve takdir ettiğim şey, sadece özür dilemesi değil, aynı zamanda ara sıra kötü bir gün geçiren ya da merhametsiz bir dürtüsü olan ve zaman zaman özensiz iletişim kuran nazik ve dürüst bir insan olabileceği gerçeğidir. Eğer öyleyse, biz kardeşiz, en kötümüzün etrafından dolaşmak için kusurlu olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.