Yeni Bulunan Popülaritenizin Politikayla Bir ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Dahi kafalar

New member
Senatoyu ciddiye alıyoruz millet. Ve hepsi seninle ilgili. Adayların size ihtiyacı var, memleketinizde gerçek bir tırnak yiyen olmasa bile. (Chuck Schumer New York’ta yeniden seçilecek. Bunu ilk burada duydunuz.)

Yaz boyunca nerede olursanız olun, bahse girerim zamanınızın bir kısmını Senato adaylarından para isteyen e-postaları karıştırarak geçirdiniz.

Biraz… moral bozucu olabilir. Uyanırsınız ve gelen kutunuza bakarsınız. Bekleyen 50’den fazla yeni mesaj olduğunu gördüğünüzde, birkaçının aslında tanıdığınız kişilerden geldiğini varsaymalısınız.

Hayır. “Akşam Yemeği Planları” başlıklı, randevu gecesi ile ilgili değil. Nevada senatörü Catherine Cortez Masto, kendisinin ve kocasının sadece bitmişyemek yiyor ve o bulaşıkları yıkarken, kızın hızlı bir bağış toplama talebini paylaşmak için zamanı var.

(En azından hiçbir erkek Demokrat senatörün, karısı mutfağı temizlerken elini uzattığını söylemeye cesaret edemeyeceğine sevinelim.)

Geçen hafta sonu, Pennsylvania’daki Demokrat Senato adayı John Fetterman, İşçi Bayramı’nın anlamına o kadar dalmıştı ki, Pazartesi günü kimseye e-posta göndermeyerek kutlamaya karar verdiğini açıkladı. (“… ve bu, farkı telafi etmek için bugünün fon toplamaya ihtiyacımız olduğu anlamına gelir.”)

Ve İşçi Bayramı geldiğinde, Fetterman…

A. Bir gün izin aldı ve “Sopranos”un tekrarlarını izleyerek geçirdi.

B. Personelini bir Wordle yarışmasına davet etti.

C. “Bugün sana e-posta göndermeyeceğimi söylediğimi biliyorum ama bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum” yazdı.

Evet, bunun “Biliyorum…” olduğunu bildiğini biliyorum.

Florida Senatosu’na aday olan Val Demings, Ağustos’ta bana ailemdeki herkesten çok daha fazla mektup gönderdi, hepsi kulağa çok, çok, çok zorlu bir ön seçim gibi gelen bir şeyi kazanmak için umutsuzca para ihtiyacı hakkında – ki, bu oyların yüzde 84’ünü alarak kazandı. Demings, Marco Rubio’ya karşı yarışı için hala elinde olan 47 milyon dolardan fazla biriktirdi.

Bu kötü bir şey değil. Bahse girerim, birincil bağışçıları, son zamanlarda Mar-a-Lago belge skandalını bir “depolama” sorunu olarak adlandıran, kürtaj haklarının çılgın bir düşmanı olan Senatör Rubio’yu devirmek için paralarını kullanmaktan çekinmeyeceklerdir.

Tabii ki, büyük çabasına rağmen, Demings acil durum düdüğünü çalıyor. Çarşamba günü, “Gelen kutunuzu doldurduğum için üzgünüm dostum,” diye yazdı ve kampanyasının “yaklaşan gece yarısı bağış toplama hedefimize hala yetersiz olduğunu” söyledi.

Kinikler, tarihte hiçbir adayın gerçekten bir bağış toplama hedefine ulaşmadığını varsayabilirler. Gerçekten, hiç şöyle bir not aldığınızı hatırlıyor musunuz: “Teşekkürler çocuklar! İhtiyacımız olan tüm paraya sahibiz! Evcil hayvan barınağınıza verin.”

Biraz sempati duymak zorundasın – Senato kampanyaları çok pahalı. Asıl soru, bağışlar için bu e-posta isteklerine yanıt vermeniz gerekip gerekmediğidir. Dezavantajı, muhtemelen şüphelendiğiniz gibi, sizi daha da popüler bir hedef yapacak olmasıdır.

Ancak tüm bu adaylara paraya ihtiyaçları olursa PAC’lere ve kurumsal sponsorlara gitmelerinin daha iyi olacağını söylemek ister misiniz? Hadi.

Brennan Center’dan Daniel Weiner, “Bu şu anda bir tür gerekli kötülük” dedi.

“Bu, birkaç zengin bağışçı veya tabandan para toplama arasında bir seçim.”

Ohio, Wisconsin ve Pennsylvania gibi yerlerdeki kritik Senato yarışlarıyla ilgili tüm hikayeleri okuyorsanız, kendinize bunların sizi ilgilendirmediğini söylemek zor. Senato’yu kimin kontrol ettiğinden bahsediyoruz – ulusun iki yıl daha Joe Manchin’in zihnini ve ruh halini takıntı haline getirerek geçirip geçirmeyeceğinden bahsetmiyoruz.

Ancak bağış yapmak ve adınızın diğer kampanyalara verilmesini veya başka kampanyalar tarafından satın alınmasını engellemek de zordur. Haliyle, bu bilgi sadece başka bir metadır. Müddet, Federal Seçim Komisyonu’nun e-posta listelerinin satışını sınırlayabilir. Ebeveyn ziyaretlerinin büyük bir bölümünü annesinin yedeklenmiş gelen kutusunu temizlemekle geçiren Weiner, “Ama bu biraz zorlu bir mücadele olacak” dedi.

Kendinizi herhangi bir adayın listesinden çıkartabilirsiniz – her savunmanın altında bir yerde “abonelikten çık” seçeneği olmalıdır. Veya gelen kutunuzu düzenli tutma konusunda takıntılı değilseniz, e-postaları görmezden gelebilir ve yığılmalarına izin verebilirsiniz – kocam 85.000’e yaklaşıyor.

Ben bir siliciyim ama aynı zamanda bir tür koleksiyoncuyum. Bu kampanyalardan bazılarının belirli … kişilikleri var.

Örneğin, Ohio’daki Demokratların Senato adayı Tim Ryan, ciddi bir korku içinde görünen bir mega postacıdır. “Bu KÖTÜ,” diye başladı son mektuplarından biri, “BÜYÜK bir aksilik” diyen bir başka mesajla birlikte. Ve belki de okuyucular açısından en üzücü olanı, “Bu sana göndereceğim en uzun e-posta.”

Endişelenme, Ryan hayranları – partisi için çok zor hale gelen bir durumda beklenenden daha iyi gidiyor. Ve unutmayın, bu sezon adayların olabildiğince çaresiz görünmeye çalıştıkları bir dönem.

Her neyse, dahil olmak için iyi bir hafta. Büyük finale geliyoruz. Etrafınıza bakın ve kime yardım etmek istediğinizi görün. Senato olmak zorunda değil. Bununla birlikte, derin bir kişisel bağlantınız olmadıkça, vali adaylarından gelen tüm bu talepleri görmezden gelmek muhtemelen sorun değil.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .