Yurtdışında eğitim için nasıl başvurulur: Adım adım rehber

Dahi kafalar

New member
Yurtdışında okudu: Yurtdışında eğitim almayı, uluslararası bir derece yapmayı, yeni bir kültürde eğitim almayı hayal ediyorsanız, neden yurtdışında okumak istediğinizi ve her şeyi nasıl yöneteceğinizi bilmeniz gerekir. Burada, yurtdışında çalışmalarınızı planlamak ve hazırlamak için adım adım talimatlar bulacaksınız. Neden yurtdışında okumak istediğinizi biliyorsanız, seyahatinizden önce daha iyi kararlar verebilirsiniz.

Yurtdışındaki çalışmalarınıza başvurmadan önce:

• Akademik hedeflerine ulaşan ülkeler üzerine yapılan araştırmalar, örneğin, yeni beceriler geliştirmek veya onların geliştirilmelerine yardımcı olmak istedikleri ve kişisel hedeflerin finanslarının yönetimini ve iyi niyetini içerebilir.
  • Farklı ülkelerden eğitim sistemlerini, yaşam maliyetlerini ve vizum seçeneklerini karşılaştırın.
  • Hedeflerine ulaşan ülkeler için kısa liste.
Ülkeleri ve programlarını araştırmak için üniversitelerin resmi web sitesini kullanabilirsiniz.

Bir öğrencinin bulması gereken şeyler:

1. Yetkilendirme gereksinimleri

Her ülkenin değişebilecek kendi gereksinimleri vardır. General dahil:

• Akademik Transkriptler: Liseden veya ilgili üniversiteden resmi akademik kayıtlarınızı almalısınız.
  • Dil yeterliliği testi: Ortak dil testleri IELTS, TOEFL'dir.
  • Tavsiye Mektupları: Bunlar profesörleri, öğretmenleri ve hatta becerilerini kefil olabilen işverenler tarafından yazılır.
  • Spesifikasyon: Bu ifade, başvuru nedeniniz, hedefleriniz ve neden ilgili program için güçlü bir aday olduğunuz gibi ayrıntıları içerir.
  • Standart Testler: Bu testler ülkeye ve seçtiğiniz programlara bağlı olarak değişir. Ortak testler arasında Lisansüstü Programlar için SAT, Lisans Programları için ACT, GRE veya GMAT yer alıyor.
2. Başvuru formunu doldurun:

Program için başvuru formunu doldurun, belge yükleyin ve başvuru ücretlerini ödeyin. Başvuru formu için son tarihlerin 3-6 ay önce rezerve edilmesi gereken standart testlerin kontrol edildiğinden emin olmalısınız.

3 Vizeler için başvurun

Başvurunuz kabul edilir edilmez bir öğrenci vizesi için başvurmalısınız. Planları raydan çıkarmamak için vizenize başvurduğunuzdan emin olun. Aşağıdakiler gibi belgelere ihtiyacınız var:

• Kabul kanıtı
  • Orta
  • Fotoğraf ve seyahat belgelerini geçin
  • Tıbbi veya polis sertifikaları
4 Bütçe Yönetimi

Yurtdışında okurken finansmanınızı yönetmek çok önemlidir. Küçük bir kasabada mı yoksa pahalı bir kentsel alanda mı yaşayacağınızı, kendi yemeklerinizi pişirin ya da dışarıda yiyip yiyip yemediğinizi vb. Dikkate alarak bir bütçe oluşturun. Bütçenizi dikkate alarak planlayın:

• Öğrenim Ücretleri: Yıllık veya dönem başına ödenen ücretler.
  • Konaklama: Bir aile evinde yaşıyor olsanız da, bir pansiyonda yaşıyor olsanız da belki bir yer kiralayın.
  • Günlük Giderler: Gıda Gıda Giderleri, Bütçe sırasında dikkate alınması gereken ulaşım.
  • Sağlık sigortası – Uluslararası öğrenciler için genellikle zorunlu.
  • Acil Durum Fonları – Tıbbi bakım, dizüstü bilgisayar onarımı vb. Gibi beklenmedik maliyetler için belirli fonları saklayın.
Finans konusunda yardım almak için hükümet tarafından desteklenen üniversiteniz tarafından sunulan burslara başvurmaya devam edebilirsiniz.