Dahi kafalar
New member
Usha Vance, San Francisco'daki bir hukuk firmasında kurumsal dava avukatı olarak çalışıyor
Donald Trump ve beraberindekiler, Florida'daki Palm Beach County Kongre Merkezi'nde gece yarısı sahneye çıktılar ve gelecek dönem başkanlarını bir an olsun görmek isteyen kalabalığın şiddetli alkışları duyuldu. Salı günü zafer konuşmasına başladıktan hemen sonra Trump, Başkan Yardımcısı JD Vance ve Hintli Amerikalı eşi Usha Chilukuri Vance'i övdü.
Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris'i 53 delege oyu farkla mağlup etti. Trump, “İlk tebrik eden ben olmak istiyorum; artık Başkan Yardımcısı olarak seçilen JD Vance'i ve olağanüstü ve güzel eşi Usha Vance'i tebrik edebilirim” dedi ve izleyicilerden yüksek alkış aldı.
Usha Vance kimdir?
Donald Trump ve beraberindekiler, Florida'daki Palm Beach County Kongre Merkezi'nde gece yarısı sahneye çıktılar ve gelecek dönem başkanlarını bir an olsun görmek isteyen kalabalığın şiddetli alkışları duyuldu. Salı günü zafer konuşmasına başladıktan hemen sonra Trump, Başkan Yardımcısı JD Vance ve Hintli Amerikalı eşi Usha Chilukuri Vance'i övdü.
Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris'i 53 delege oyu farkla mağlup etti. Trump, “İlk tebrik eden ben olmak istiyorum; artık Başkan Yardımcısı olarak seçilen JD Vance'i ve olağanüstü ve güzel eşi Usha Vance'i tebrik edebilirim” dedi ve izleyicilerden yüksek alkış aldı.
Usha Vance kimdir?
- Usha Chilukuri Vance, 1986 yılında Andhra Pradesh'ten Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden Hintli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. California, San Diego'nun bir banliyösünde büyüdü.
- Yale Üniversitesi'nden tarih alanında lisans derecesi aldı ve ardından Cambridge Üniversitesi'nde Gates Scholar olarak Felsefe Yüksek Lisansını tamamladı.
- Yakında ABD'nin İkinci Leydisi olacak olan Yale Journal of Law & Technology ve Yale Law Journal'da sırasıyla Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetici Geliştirme Editörü olarak görev yaptı.
- Usha, JD Vance ile Yale Hukuk Fakültesi'nde tanıştı ve 2014 yılında Hindu ritüelini de içeren bir törenle evlendi. Birlikte üç çocukları var. JD Vance'in siyasi kariyeri boyunca Usha destekleyici bir ortak oldu ve Ohio'daki Senato kampanyası sırasında sıklıkla onun yanında yer aldı. Onun içgörüleri aynı zamanda JD Vance'in kırsal Amerika'daki mücadelelere ışık tutan ve daha sonra Ron Howard tarafından bir filme dönüştürülen ünlü anı kitabı “Hillbilly Elegy”ye de dahil edildi.
- San Francisco'daki bir hukuk firmasında kurumsal dava avukatı olarak çalışıyor. Hukuk kariyeri aynı zamanda ABD Yüksek Mahkemesi Baş Yargıcı John Roberts ve Yargıç Brett Kavanaugh'nun katipliğini de içeriyor.