Ben bir Pro-Life Papazıyım ama Bir Kadının Seçme Hakkını Destekliyorum

Dahi kafalar

New member
Fikir

Tarafından desteklenen

Ana hikayeyi okumaya devam edin

Ben bir Pro-Life Papazıyım ama Bir Kadının Seçme Hakkını Destekliyorum

25 Ekim 2022, saat 05:00

• Herhangi bir arkadaşınıza bir hikaye gönderin

Abone olarak, sahip olduğunuz 10 hediye makalesi her ay vermek. Paylaştıklarınızı herkes okuyabilir.

Bu makaleyi ver Bu makaleyi ver Bu makaleyi ver
özellik Clinton L. Stancil

Videoyu hazırlayan Kirk Tapınağıve Kristopher Şövalyesi

Bay Stancil, St. Louis’deki Wayman AME Kilisesi’nin papazı. Bay Semple, Opinion Görüntü’de muhabir ve yapımcıdır. Bay Knight bir editör ve film yapımcısıdır.

Kürtaj konusundaki tartışmalarda, çoğu zaman nüansa pek yer yok gibi görünüyor: Ya ondan yanasınız ya da karşısınız.

Ancak yukarıdaki Opinion görüntüsünde, St. Louis’deki Wayman AME Kilisesi’nin papazı olan Rev. Clinton L. Stancil, özellikle inanç liderleri arasında çok nadiren duyulan bir pozisyonu dile getiriyor.

Ahlaki nedenlerle kürtaja karşıdır ve cemaatine prosedürü almamalarını tavsiye eder. Ama aynı zamanda kadının seçme hakkını da şiddetle destekliyor. Opinion Görüntü’ye verdiği röportajda, Anayasa Mahkemesi’nin anayasal kürtaj hakkını ortadan kaldıran kararını “bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Bakanlığa girmeden önce IBM’de satış yöneticisi olan 60 yaşındaki Bay Stancil, seçim yanlısı pozisyonunu Kutsal Yazılarda sabitliyor. Ancak kürtaja erişim üzerindeki yeni kısıtlamaların siyah topluluklara orantısız bir şekilde zarar vererek yoksulluğu ve suçu teşvik edeceğinden de derinden endişe duyuyor. (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre siyah kadınların kürtaj oranı beyaz kadınlardan çok daha yüksek.)

Louis’de medeni haklar konusunda aktif olan ve bu yılki vaazlarında kürtaj tartışmasını ele alan Bay Stancil, konuk makalesini bir vaaz şeklinde sunmayı teklif etti. Bu ay bir Pazar ayini için bir dipnot olarak kaydettik.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok ibadethanede olduğu gibi, Wayman AME’ye katılım hala salgın öncesi seviyelere geri dönmedi. Bu nedenle, kısmen doğaçlama vaazları genellikle yarım saat veya daha fazla süren kinetik bir vaiz olan Bay Stancil, bugünlerde kendisini çoğunlukla kilisenin canlı yayınları aracılığıyla dinleyen bir cemaatle konuşurken buluyor. Mesajının daha geniş bir kitleyi hak ettiğini düşündük.

Clinton L. Stancil, St. Louis’deki Wayman AME Kilisesi’nin papazı. Kirk Semple (@kirksemple), Opinion Görüntü’ye sahip bir yapımcıdır. Kristopher Knight (@K_Knight) bir editör ve film yapımcısıdır.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .