Billie Jean King: Serena Williams’ı Bu Kadar İzlenebilir Yapan Ne?

Dahi kafalar

New member
Birçok neslin tenise gelip gittiğini gördüm ve ne zaman harika bir oyuncunun emekli olduğunu görsen, bu gerçekten zor. Ancak Serena Williams’ın tenisi bıraktığı haberi, temsil ettiği şey nedeniyle özellikle zor.

Onun varlığı ve siyaseti oyunu yükseltti. Servisinin tekniği, gücü ve ritmi inanılmaz. Oyununun yoğunluğunun tonunu belirler. Bundan sonrasını deva etmiyorum; Ben sadece servis yapmasını izlemek için oradayım.

1992’de Billie Jean King ve Serena Williams. Kredi… Art Seitz/Gama-Rapho, Getty Images aracılığıyla

Venus ve Serena Williams’ı 7 ve 6 yaşlarından beri tanırım. Onlarla ilk olarak Nisan 1988’de tanıştım. O gün, Williams kardeşlerin büyüdüğü yer olan Compton’daki Long Beach, California’daki bir klinik için o gün yaklaşık 1.200 çocuğumuz vardı. O zaman özel olduklarını söyleyebilirdin. Ve onların formundan daha fazlasıydı. Gerçekten dinlediklerini gördüm, aktif olarak dinlediler. Gerçekten olduklarını söyleyebilirdin içinde . İnanılmaz bir konsantrasyonları vardı.

O gün Serena’ya servis yaptırdım ve ona dedim ki: Hiçbir şeyi değiştirme.

O KEÇİ, tüm zamanların en iyisi – ya da en azından her nesil daha iyi olduğundan beri zamanının en iyisi. Serena tenis oynama şeklini değiştirdi. Onun zamanında, bayanlar tenisinde servisler çok daha iyi hale geldi ve bence sebebi o: Diğer oyuncuları gelişmeye zorladı. Harika bir servisiniz olduğunda, sizi beladan uzak tutar. 30-40 ya da 15-40 geriye düştüğünde, birkaç as atabilir ve siz farkına bile varmadan, tekrar ikili olur.

Kredi… David Gray/Agence France-Presse — Getty Images

1970 yılında Gladys Heldman ile birlikte kendi turumuzu yaratan Original Nine kadın oyunculardan biriydim. Bu, bugün bildiğimiz şekliyle kadın profesyonel tenisinin doğuşuydu. Sonra 1973’te Kadınlar Tenis Derneği’ni kurdum. Dünyada yeterince iyi olan herhangi bir kızın sadece oyun oynamakla kalmayıp, rekabet edebilecek bir yeri olmasını mümkün kılmak istedik. rekabet etmek . Sadece görünüşümüzle değil, başarılarımızla da takdir edilmek istedik. Ve tenis oynayarak geçimimizi sağlamak istedik.

Ve böylece Serena bizim rüyamızı yaşıyor. Onu izlediğimde, “Teşekkür ederim, Tanrım” diye düşünüyorum. Harika bir temsilci, kadınlara, özellikle de beyaz olmayan kadınlara yardım eden harika bir lider oldu. Gerçeği söylemekten korkmuyor.

O son derece, son derece rekabetçi. Onun kadar kaybetmekten nefret eden birini hiç görmedim – ki bunu seviyorum. Şampiyonlar, oyunlarını sıkışık olduklarında veya düştüklerinde yükseltebilirler. Serena tam olarak o kişi.

O da benim faktör dediğim şeye sahip. Serena, neon ışıklarında bir faktöre sahip. Eğlendirmeyi sevdiğini söyleyebilirsin. İlgiyi sever ve bununla nasıl başa çıkacağını bilir. Pek çok çocuk bu ilgiyi çekecek ve sonra onların katlandıklarını göreceksiniz. Onun üzerinde büyüyor.

Kredi… Ezra Shaw/Getty Images

Serena, insanları medya ve sosyal medya aracılığıyla içeri almakta çok iyi. Bugün çocukların sevdiği şey bu. Dişlerinizi ne zaman fırçaladığınızı bilmekten hoşlanırlar! Hayatını onlarla paylaşmakta çok iyi. Çok şey başardı ve üvey kız kardeşinin öldürülmesi, Siyah bir kadın olarak katlandığı ırkçılık ve kızının doğumundan sonra yaşadığı komplikasyonlar da dahil olmak üzere bazı zorluklar yaşadı. Pek çok farklı insanla ilişki kurabilir ve insanlar onun başından geçenler nedeniyle onunla ilişki kurabilir. Tenisle ilgilenip ilgilenmemeniz önemli değil: Serena ile ilgileniyorsunuz.

Kredi… Jason Szenes/EPA, Shutterstock aracılığıyla

Original Nine’daki diğer kadınları her gördüğümde ve sporumuzun durumu hakkında konuştuğumuzda, “Bu harika değil mi?” diyoruz. Rüyayı yaşıyorlar. Her zaman sporu ilerletmeye yardımcı olabilecek, ama daha da önemlisi, eşitliğin daha da artmasına yardımcı olabilecek ve tenisi düşünce biçimimizi değiştirmek, gördüklerimizi mümkün olduğunca değiştirmek ve dünyayı daha iyi hale getirmek için bir platform olarak kullanabilecek oyuncuları arıyoruz. Serena, cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve çeşitlilik fikrini öne çıkardı. İnsanlara hayallerini yaşamaları için ilham verdi.

Serena’nın emekliliğini ilan ettiği Vogue’daki makalesinde – ki buna “gelişiyor” diyor – bana takılan bu satır var. “Öfke ve olumsuzluğu kanalize etmek ve onu iyi bir şeye dönüştürmek üzerine bir kariyer inşa ettim” dedi. Kesinlikle haklı. Önemli bir şey hakkında olduğu sürece insanların kızgın olması iyidir. Ama öfkeni kullan; olumlu bir şeye dönüştürün.

Bu hafta ABD Açık’ta Serena’yı tribünlerden destekleyeceğim. Bence hayatının ikinci bölümünde ilkinden daha büyük bir fark yaratabilir. Daha yeni başladığını hissediyorum.

Kredi… Adam Açlık / Associated Press

Billie Jean King, 20 Wimbledon şampiyonluğu da dahil olmak üzere 39 Grand Slam şampiyonluğu kazandı. Kadın Sporları Vakfı ve Kadın Tenis Derneği’ni kurdu ve Cumhurbaşkanlığı Özgürlük Madalyası alan ilk kadın sporcu oldu. Billie Jean King Liderlik Girişimi’ni kurdu ve Los Angeles Dodgers, Angel City FC ve LA Sparks’ın kısmi sahibidir.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .